15-01-2017, 16:34
Forum Vogons - potwierdzam, najlepsze i bardzo aktywne. DVD używane owszem jest taniej...można za dychę dostać. Chyba, że chce nowe. FDD do kompa w stylu retro obowiązkowe - tyż dycha. Nie wiem, czy zamierzasz się koncentrować na grach oryginalnych, czy z ekhm..."innych źródeł", ale jeśli te pierwsze, to polecam również czytnik w CD zainwestować(dycha) - starsze płyty CD mają niekiedy problemy na DVD. Ja tak miałem z Kingdom Under Fire z serii extra klasyka - żaden DVD tego nie czytał.
Co do karty dźwiękowej, to owszem, integra kiepsko się sprawdza. Na PCI SB 128 można tanio wyhaczyć i jest w miarę kompatybilne. Jeśli natomiast masz jeszcze ISA to polecam polować na SB AWE64 - nie dość, że większa kompatybilność, to, mimo wieku, lepsza jakość dźwięku, niż 128.
Co do karty dźwiękowej, to owszem, integra kiepsko się sprawdza. Na PCI SB 128 można tanio wyhaczyć i jest w miarę kompatybilne. Jeśli natomiast masz jeszcze ISA to polecam polować na SB AWE64 - nie dość, że większa kompatybilność, to, mimo wieku, lepsza jakość dźwięku, niż 128.