02-05-2014, 17:11
a to nie jest tak, że pobierają i oddają ci 1 zł, żeby sprawdzić czy twoja karta debetowa/kredytowa jest aktywna?
Patreon - Pytania i Sugestie
|
02-05-2014, 17:11
a to nie jest tak, że pobierają i oddają ci 1 zł, żeby sprawdzić czy twoja karta debetowa/kredytowa jest aktywna?
02-05-2014, 17:18
Być może, ale dopiero teraz? Nic poza tą złotówką nie pobrali. Ktoś inny też tak ma?
02-05-2014, 19:58
Ciekawe, ode mnie jeszcze nic nie wzięli
03-05-2014, 15:16
Mi 1 maja pobrano tą kwote która miała być(w dolarach, samo przeliczyło na złotówki). Nie brało żadnych złotówek itd. Chyba że to jest związane z bankiem.
Ja mam konto w mBanku. Nadal widnieje tylko 1 zł. :o Dziwne. Zawsze jak kupowałem coś w innej walucie, to przeliczało poprawnie.
03-05-2014, 19:35
To może masz limit miesięczny, lub Patreon coś popsuło. Bo ja też mam konto w mBanku(używam tego nowego terminala).
05-05-2014, 00:49
Też mam konto w mbanku i wszystko mi pobrało dobrze, korzystam z elektronicznej karty do zakupów w sieci.
05-05-2014, 04:13
Już się wyjaśniło.
![]() ![]()
05-05-2014, 18:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2014, 17:13 przez Dark Archon.)
Dla przyzwoitości i dlatego, że sam byłem ciekaw co z tego będzie, przedstawiam wam wstępne zestawienie "efektów" pierwszego miesiąca Patreona.
Kod: Zestawienie Patreona - kwiecień 2014 Mam nadzieję, że nie poiminąłem żadnej kwoty. ![]() Końcowo, z trochę ponad $900 ostało się zaledwie £115 funtów (~$195), większość z tej kwoty została zainwestowana w materiały, pozostałe £23 też na pewno się nie zmarnuje. Kwota £23 może wydawać się śmiesznie mała, ale należy pamiętać, że: - Każdy kolejny miesiąc Patreona będzie oznaczał wzrost zysku. Bonusy takie jak pocztówki czy koszulki przyznawane są jednorazowo, więc zakładając, że w przyszłym miesiącu skład "patronów" nie zmieni się, kwota końcowa wzrośnie o ponad £100 - Patreon pokrywa też w 100% koszt prowadzenia strony. Oznacza to, że wszelkie dotychczasowe zyski (np. z reklam na stronie, Dinarów czy Youtube'a) mogą zostać zainwestowane w rozwój serwisu. Jeszcze raz dziękuję wszystkim, którzy zdecydowali się nas wspomóc! ![]() Edit: Dzięki wielkiej pomocy serwisu cupsell.pl udało nam się uzyskać koszulki dla Patreonowiczów całkowicie gratis co jest dla nas oczywiście wielką oszczędnością! ![]()
05-05-2014, 18:58
![]() Rozliczenie niczym PIT :-) Swietnie, oby tak dalej! Sa juz jakieś konkretne plany na przyszłe miesiące na jaki sprzęt pieniążki zostaną przeznaczone? Czy pozostawisz to jako niespodziankę :-)? Ps. Gratuluje zakupu ps3 z kompatybilnoscia w tak korzystnej cenie. Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
05-05-2014, 20:56
Dareczku, a w maju możemy spodziewać się za sponsorowanego systemu error? ^^
05-05-2014, 21:02
05-10-2014, 21:52
Czas na kolejne podsumowanie wpływów z Patreona. Ponieważ to Wy finansujecie działanie arhn.eu, to Wam należą się informacje na temat tego gdzie przepijam każdego miesiąca wasze wpłaty. Dziękuję serdecznie za każdego Dinara, który umożliwia nam rozwój.
Dzięki wpłatom sierpniowym udało nam się przygotować materiał o Pegasusie, te wrześniowe również umożliwią produkcję wysokiej klasy (miejmy nadzieję) materiałów wideo. Cyfrowe nagrody za wrzesień zostaną rozesłane w ciągu 24 godzin, te fizyczne, jak zawsze, powinny dotrzeć do was przed końcem miesiąca (uroki wysyłki międzynarodowej ![]() Kod: Patreon: wrzesień 2014 Jeżeli macie jakieś pytania, walcie śmiało. ![]()
08-04-2015, 11:51
Mam wielką prośbę
Chciałbym wesprzeć jednego z moich ulubionych artystów drobną kwotą i zobaczyć nieco więcej jego prac. Z Patreonem mam do czynienia od nie dawna i część rzeczy jest dla mnie nie jasna. Czy mógłby mi ktoś obeznany odpowiedzieć na kilka pytań? 1. Mam zwyczajne konto w banku spółdzielczym czy można zapłacić w jakiś prosty sposób. Zwykłym przelewem czy potwierdzeniem, podając swój numer konta. 2. Kiedy włączam opcje zadeklarowania się i przekazania określonej kwoty, pojawia się okno w którym należy podać swoje dane. Czy muszę tutaj wpisać prawdziwe dane? A jeśli tak, to czy to jest bezpieczne? 3. Czy jeśli już zapłacę jakąś określoną kwotę, to czy będę ją potem musiał płacić regularnie. Czy tylko wtedy gdy zechce? Czy to jest jakaś wiążąca umowa na określony czas?
08-04-2015, 12:18
Cześć, Patreon jest usługą "abonamentową". Oznacza to, że deklarujesz comiesięczną wpłatę na dany cel. Niestety, w tym momencie nie obsługuje on wpłat jednorazowych, ale nie ma żadnej "kary" za przerwanie wpłat. Możesz więc, na przykład, zadeklarować się na miesiąc, a potem wykluczyć się z dalszych wpłat.
Niestety, ponieważ jest to usługa cykliczna, nie ma możliwości zwykłego przelania środków na Patreona. Aby system ten miał sens, serwis wymusza albo podpięcie karty debetowej/kredytowej, albo posiadanie aktywnego konta PayPal, by mógł automatycznie pobierać wpłatę każdego miesiąca. W przeciwnym wypadku, gdyby wpłaty były pozostawiana użytkownikom, panowałby wielki chaos. Nie ma więc możliwości dokonania wpłaty przelewem. Dane nie muszą być prawdziwe - wykorzystywane są głównie po to, by właściciele danego Patreona mogli potem przesyłać Ci zadeklarowane nagrody, jeśli wybrałeś próg wsparcia z bonusami rzeczowymi. Dostęp do niego będą mieli ludzie, których wspierasz. Jeśli jednak podasz dane fałszywe, nic się nie powinno stać. Jak wspomniałem powyżej - nie ma wiążącej umowy, tylko dobra wola. Z wspierania na Patreonie można się wycofać w dowolnej chwili, a system automatycznie pobiera podaną kwotę z podpiętej karty między 1, a 5 dniem każdego miesiąca. Nie ma żadnej kary za "odpięcie się" od Patreona.
29-04-2015, 14:12
Cześć,
jako, że jesteście jednym z niewielu Polskich serwisów, które mają konto na Patreonie to postanowiłem zapytać tu: W jaki sposób rozliczacie te przychody? To idzie jako "przychód z innych źródeł", czy może taką subskrybcję urząd traktuje jako umowę kupna-sprzedaży? Pozdrawiam, Ostateczny P.S. Jak to poufne to przepraszam.
29-04-2015, 14:25
(29-04-2015, 14:12)Ostateczny napisał(a): Cześć, Nie poufne, ale niestety nie będziemy pomocni, bo operujemy z terenu Wielkiej Brytanii. Tu przychód w przypadku jednoosobowej działalności gospodarczej rozlicza się tak samo, niezależnie od źródła. ![]()
29-04-2015, 14:51
Czyli zostaje zakładać zdalnie Ltd. Dzięki za szybką odpowiedź
![]()
19-05-2015, 23:14
Mam jeszcze jedno pytanie.
Czy przy deklarowaniu określonej kwoty np. 5$ musi być ona co miesiąc taka sama? Czy można np. W pierwszym miesięcy zadeklarować się na kwotę 5$ a w drugim na 2$?
19-05-2015, 23:40
(19-05-2015, 23:14)Rago202 napisał(a): Mam jeszcze jedno pytanie. Wartość zadeklarowana na Patreonie może zostać zmieniona w dowolnym momencie. Domyślnym działaniem jest pobieranie tej samej kwoty każdego miesiąca, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by w każdej chwili zmieniać wartość lub całkowicie przerwać wpłaty. ![]()
21-05-2015, 14:33
Jeszcze jedna sprawa
Mam konto na PAYPALU. Niestety na razie nie posiadam karty. Na Patreonie są dostępne dwie opcje płatności. I w obydwu trzeba podać numer swojej karty. Czy to oznacza że tak czy inacej muszę mieś kartę? Czy za pomocą PAYPALA nie można tego zrobić jakoś inaczej?
21-05-2015, 14:56
(21-05-2015, 14:33)Rago202 napisał(a): Jeszcze jedna sprawa Niestety, ponieważ Patreon jest usługą abonamentową, wymaga podpięcia stałego źródła płatności z którego możnaby pobierać środki. Pytałem autorów serwisu o alternatywy, ale niestety, wygląda na to, że na razie nie planują wprowadzać żadnych zmian w tym zakresie. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|