31-08-2012, 11:48
A moje to po prostu zdrobnienie od nazwiska, którego zaczęli używać kumple.
Skąd wziął się Twój nick?
|
31-08-2012, 11:48
A moje to po prostu zdrobnienie od nazwiska, którego zaczęli używać kumple.
31-08-2012, 18:21
Mój się wziął od kwasu cytrynowego, który jest dodawany do soków. Nie mylić z kamieniem.
02-09-2012, 00:02
Za czasów podstawówki kiedy odkrywałem internety postanowiłem założyć sobie email na wp, niewiele myśląc jako dziecko wybrałem sobie nick "Mati", oczywiście był on zajęty i wyskoczyła mi propozycja "matisiedem", gdy to zobaczyłem pomyślałem sobie że jak odrzucę imię, napiszę siedem po angielsku i dodam jeszcze jedno v by będzie fajnie. I tak zostało.
02-09-2012, 00:24
Krótka piłka i zero filozofii, czysta zabawa słowem i płodzenie nowych wyrazów: Meteor → Metheor → Etheor.
![]()
02-09-2012, 11:47
Mój nick powstał od pewnego incydentu na obozie sportowym (już 9 lat trenuje kick-boxing).Mając 10 lat byłem na takim i wtedy do stołów jedzenie roznosiliśmy własnoręcznie w sensie wędlinę,sery,mleko i masło.Na mnie przypadło noszenie właśnie tego tłustego specyfiku gdy już prawie doszedłem do pierwszego stołu moja noga postanowiła zrobić mi żart w postaci nie ruszenia się i tak całe 20 kostek masła poszło prosto na mnie i tak zostałem maślakiem.622 wzięło się z tego że był to początek mojego pierwszego numeru telefonu
![]() ![]()
jak kiedyś grałem w plemiona to nie umiałem znaleźć fajnego nicku, więc zamknąłem oczy i napisałem byle co i wyszło "eddoon" to dopisałem "ur" i wyszło eddoonur
![]()
09-09-2012, 21:10
Wojowu to złączenie dwu części: Wojo od Wojtek, bo tak mam na imię, i Wu od pierwszej litery mojego nazwiska. Na połowie stron skrywam się pod innym nickiem, ale to chyba nie miejsce żeby o tym rozkminiać :P
TARDIS - Time And Relative Dimension In Space.
W skrócie budka telefoniczna
11-09-2012, 19:46
Witam, Był to dzień 2 września 2004 roki. Drugi dzień w nowej szkole... a że ubierałem się "na szeroko" klasa od razu zaczęła mnie nazywać "Peja" (cóż modny był wtedy bardzo, jednego Liroy'a już mieliśmy, a głąby z klasy więcej hiphopowców nie znali) z czasem nazwę się zdrobniło (dodam że już wtedy go nie lubiłem). Numer 23 towarzyszył mi co jakiś czas, głównie w dzienniku szkolnym więc i on się przyjął. Tak już zostało, czasem jest to zamieniane na pjk23 lub rzadziej StefekD23.
12-09-2012, 07:07
Moja nick "Dark-Crash-One", wywodzi się od tego, że robiłem graffiti, ale na początku było to zwykłe "Crash-One", lecz przestałem to robić, ponieważ byłem wiele razy blisko od przyłapania na tym. Co prawda lubiłem ten dreszczyk adrenaliny, w którym malujesz, ale wiesz, że coś Cię niepokoi. Potem Chciałem ten sam nick wpisać w rejestracji na PS Store, lecz był zajęty i tak dodałem "Dark" i tak właśnie powstał "Dark-Crash-One".
![]()
12-09-2012, 10:44
Myślałem, że tu się wypowiadałem, ale nie, to było na innych forach
![]() Zadanie jest proste, Link wziął się od imienia głównego bohatera gier z szyldem "The Legend of Zelda" ubzdurałem tak sobie w podstawówce, i tak się za mną ciągnie ten nick już ładnych parę lat. Link'ów w sieci jest sporo, i najczęściej muszę dodawać sobie jakieś cyferki - na szczęście na aryndatiju ten nick był dostępny w nienaruszonej formie.
13-09-2012, 21:48
Sojtin, to spolszczona wersja soitin - z fińskiego gracz
![]()
16-09-2012, 01:16
vikus, vikusek, vikuserro - przy wymyślaniu swojego nicka na jakieś tam forum(dawno temu, revolotion.pl czy coś się nazywało, nie umiałem wtedy postować inteligentnie)
Gurgie - z komiksowa, Black Cauldron była postać Gurgi. Superpradawne(7-10 lat temu ostatnio użyte) nicki to Player1 oraz Yeti(Lanchat).
16-09-2012, 01:21
W wieku bardzo pre-gimbazowym (bardzo), znalazłem to w jakiejś książce. W Koszmarnym Karolku. Opowiadanie było o tym, jak karolek zmienił hasło w komputerze rodziców na śmierdzące skarpety. A powyżej była grafika na której było napisane Smelly Socks.
Wzięło się to też od mojego zamiłowania do nieprania i gubienia skarpet. I od miłości do nich.
29-11-2012, 03:28
Kiedyś na forum mojego kierunku studiow zarejestrowalam się pod tym nickiem, imię(od Emilka)+nazwa kierunku żeby bylo najprościej jak się da i tak już zostalam tzn na innych forach rejestrowalam się takim samym nickiem bo jest w miarę przejrzysty, latwy do przeczytania i zapamietania a ja nie znoszę spinania się, wymyslania nie wiadomo jakich pokręconych nazw i dorabiania do tego wielkich ideologii
![]()
03-12-2012, 16:00
Od nazwiska <stalku stalku> plus losowe cyferki
![]()
15-02-2013, 05:21
Mój nick pochodzi od nazwy jednostki w grze Medieval II Total War był jednostka Zwolennik Perkunasa. Byli tani i uzbrojeni w jakieś widły, ale nazwa i drugie dno mi się spodobały, więc oto jestem.
15-02-2013, 15:49
Od brata gdy miałem 8 lat
![]()
15-02-2013, 16:41
"Nikuś" to zdrobnienie od imienia Nikolas, ale przeważnie posługuję się nickiem Nikoxq. A więc Nikoxq powstał w dniu, w którym zakładałem konto na YT. Jako iż wtedy GTA IV było bardzo popularne nazwa Niko i podobne były zajęte, nawet NikoPL się znalazł. Tak metodą kombinacji powstał Nikoxq
![]()
15-02-2013, 16:55
Lone (gdyż nikogo dookoła nie była jak wymyślałem ten nick) + it (żeby nie było później problemów z "taki użytkownik już istnieje)
Historia mojego nicku nie jest jakaś ciężka do ogarnięcia. Na imię mi dano Mikołaj co od tyłu daje "Jałokim", jednakże z tym "ł" brzmi to nieco dziwacznie dlategoż postanowiłem zamienić je na "l" co w efekcie dało "Jalokim" - tak więc skrót od niego to "Jalo" :3 Natomiast liczby, trzy szósteczki "666" jest to nic innego jak zamiłowanie do ciężkich brzmień
![]() ![]() PS. Niektórzy pewnie skojarzą mnie z jakimś satanistą czy cholera wie kim jeszcze... Zapewniam was, że tak nie jest ![]() ![]()
15-02-2013, 18:03
Znalazłem na Indyjskiej stronie lek na przeczyszczenie
Potoczne określenie klubu piłkarskiego któremu "kiboluję".
16-02-2013, 15:20
Gdy miałem 7 lat tak właśnie wymawiałem słowo Bojler a 98 to mój gimba rocznik
16-02-2013, 15:23
Dawniej używałem nicku Sowus, ale na niektórych stronach zdarzało się, że ktoś już się tak nazwał, więc wpisywałem imię postaci z mojej książki. Później się dowiedziałem, że Ziz to biblijna latająca bestia, spodobało mi się i taki teraz nick zawsze wpisuje przy rejestracji.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|