29-03-2012, 22:19
Witam. Ostatnio zacząłem rozmawiać przez Skype. Chciałbym się zaopatrzyć w lepszy mikrofon niż ten mój z firmy apollo za 2 dychy. Macie jakieś propozycje gdzieś tak maksimum do 200 zł?
Chciałbym kupić mikrofon.
|
29-03-2012, 22:19
Witam. Ostatnio zacząłem rozmawiać przez Skype. Chciałbym się zaopatrzyć w lepszy mikrofon niż ten mój z firmy apollo za 2 dychy. Macie jakieś propozycje gdzieś tak maksimum do 200 zł?
29-03-2012, 22:45
Uhh, serio chcesz kupować mikrofon za 200zł do rozmów na Skype? :p Do niczego innego nie będziesz go używał? Bo chciałem Ci polecić fajną pojemnościówkę z interfejsem USB
![]()
29-03-2012, 23:23
40zł kosztował pierwszy z brzegu headset Logitecha którym nagrywałem to:
http://www.youtube.com/watch?v=ystGr6tsP38 Dużo lepszej jakości przez Skype nie wyciągniesz. Taka natura tego cudu techniki.
02-04-2012, 21:24
Za 10zł polecam Ednet Desk Microphone. Całkiem dobry mikrofon.
02-04-2012, 22:09
Ja aktualnie korzystam ze Zalmana ZM-MIC1. Zapłaciłem za niego chyba ok 20 zł, a jakość dźwięku jest bardzo dobra
![]()
03-04-2012, 20:54
Popieram, dopinany zalman jest genialny, tani jak barszcz, świetnie wykonany, działa idealnie. swojego mam już chyba 4 lata. 4 lata gadania na TSie i tysiące klanówek. oj stare dobre czasy
![]()
A o jaki ci konkretnie chodzi model Dorczenzo? Aha i da się go używać na skype tak? No i z tego co wiem pojemnościówki zbierają dźwięk z całego otoczenia dla tego nie jestem przekonany ale tak czy siak podaj;]
15-05-2012, 21:10
Żadnych wypasów nie kupuj, bo Dorkczęzo ma jakiś mega uber i w ogóle go nie słychać
![]()
16-05-2012, 10:14
Lol dzej, jak z Wami gadam to używam wbudowanego mikrofonu :p
Vanraf, jeśli chcesz go używać tylko do Skype to to raczej nie ma sensu ![]()
16-05-2012, 17:47
Kumple chcą coś nagrywać z gier między innymi z minecrafta ale niewiem czy taki mikrofon o którym mówisz się nada się nada.
16-05-2012, 17:54
Jeśli "koledzy chcą nagrywać minecrafta" to wątpię, że będą chcieli wydać ~300zł
![]() Tak jak mówi Archon - za kilkadziesiąt złotych można wyrwać mikrofon idealny do Twoich/Waszych potrzeb, ja akurat chciałem kupić coś lepszego ![]()
20-05-2012, 10:20
Zalman o którym koledzy wyżej pisali za 20zł jest najlepszym wyborem w swojej klasie do PC. Bardzo dobrze wyłapuje dźwięk bez szumów. Jedyny minus to średnią ma tą zapinkę i przynajmniej ja musiałem kombinować jak go dobrze przypiąć do koszulki czy do kabla od słuchawek.
20-12-2012, 19:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-2012, 19:39 przez fafikozoom.)
Hmmm... Zastanawiam się czy nie założyć osobnego tematu do mojego pytania bo nie wiem czy ktokolwiek mi tutaj odpisze (w tym temacie) ale warto najpierw spróbować tutaj no więc:
Chciałbym kupić mikrofon pojemnościowy USB do 200/300zł (tak żeby był w miarę dobry : )] i właśnie ja myślałem nad kupnem mikrofonu Behringer C-1U (ktoś tam mi go polecał) i właśnie mam pytanie czy wiecie coś może o nim i możecie się wypowiedzieć albo zaproponować mi jakiś inny mikrofon pojemnościowy koniecznie na USB [Głownie mikrofon ma mi służyć do nagrywania głosu].
30-12-2012, 00:42
Ja używam Behringera, możesz obczaić na moim kanale jak brzmi, np. tu http://www.youtube.com/watch?v=nMX7Q8Z1n_4 Ogólnie jak za tę cenę, jestem zadowolony. Trzeba tylko dokupić sobie statyw (ja mam jakiś najtańszy i jest ok), plus opcjonalnie koszyczek i pop-filter, ale ja się ciągle nie dorobiłem
![]()
Znam twój kanał i oglądam go regularnie(kiedyś tam trafiłem na niego od Wonzia ale nie ważne), ogólnie bardzo dobrze to u ciebie wygląda i w przyszłości będę miał do ciebie kilka pytań dotyczących sposobu w jaki robisz filmiki ale to w przyszłości. Wielkie dzięki za odpowiedź.
30-12-2012, 03:25
Chciałbym również zaproponować nową kartę dźwiękową bo strzelam że masz zintegrowaną, a to często ona powoduje problemy.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|