Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Gry PBF v
« Wstecz 1 2

[GRA] Morderca #1 - Zakończona - wygrana mordercy
Strony (9): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 Dalej »
Idź do strony 
Wątek zamknięty 
Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 4.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
[GRA] Morderca #1 - Zakończona - wygrana mordercy
Kenji_ Offline
Pong
*
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 0
Reputacja: 0
15-09-2012, 15:38
W sytuacji gdy dwie osoby uważają cię za winnego, próbujesz odsunąć od siebie widmo krzesła za pomocą wskazania kogoś innego.
Szukaj
bleub Offline
VIP
Liczba postów: 268
Liczba wątków: 14
Reputacja: 100
15-09-2012, 15:41
Tyle że ja mam w tej sytuacji jakieś realne dowody i podejrzenia winności supaplexa, natomiast Yodek oskarżając mnie opiera się tylko i wyłącznie na intuicji, a Ty mu wtórujesz. Gdzie tu logika?
Szukaj
yodek Offline
Fan absurdów
*
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 1
Reputacja: 1
15-09-2012, 16:02
Żeby się potem nie okazało, że te wskazówki / ślady zostały specjalnie pozostawione przez mordercę w celu zmylenia tropu...albo też żeby się nie okazało że, ktoś nie mówi pełnej prawdy :-)
Szukaj
Bufoniasty Offline
Pong
*
Liczba postów: 12
15-09-2012, 16:12
Moim podejrzanym jest Bleub, który to próbuje desperacko zwalić winę na supaplexa, wczoraj mówił "Przy zwłokach znaleziono mapę więc poszlaka wskazuje na supaplexa - to on jest przyjezdny i dopiero niedawno zawitał do miasta.", ale skąd możemy wiedzieć, że to nie on zostawił mapę przy zwłokach, żeby odciągnąć od siebie uwagę. Bleub jest moim podejrzanym.
Szukaj
Manga Ryu Offline
Homig z Ruszczkom
Liczba postów: 225
Liczba wątków: 9
Reputacja: 39
15-09-2012, 16:41
Tak, drogi Kacpeju! To ja jestem zabójcą! Haha, dobre sobie. Nie mogę pozostać bierny na takie zaczepki. Dzisiejszego dnia w robocie nic się nie wydarzyło, ale stos trupów się powiększa i będzie dalej rósł, jeśli czegoś nie zrobimy. Zastanawia mnie tylko- czemu morderca CHCE, żebyśmy go odnaleźli?

Póki co, głosuję na bleuba. Zwala winę na supapleksa, chwyta się brzytwy. Dzisiejszego wieczora idę do pubu, pomyślę jeszcze nad wszystkim.
Wejdź na Mangowego bloga: Worek Ryżu!
Strona WWW Szukaj
bleub Offline
VIP
15-09-2012, 17:43
Cytat:próbuje desperacko zwalić winę na supaplexa

Cytat:Zwala winę na supapleksa, chwyta się brzytwy

Guyz, pomyślcie chwilę na znaczeniem słów "zwalać winę". Ja nie zwalam winy, ja przedstawiam rzeczowe fakty i wiążę je z konkretną osobą.

Przy zwłokach KlawegoKoguta rozlane było sporo Jacka Danielsa. Kogo stać na tak bogaty trunek jak nie właściciela jedynej w okolicy fabryki. Na ciele 05mateo10 wypalono słowo bierność które również pasowałoby do sugerowanej przeze mnie osoby, Tylko jedną osobę w mieście byłoby stać na zostawianie przy trupach 05mateo10 i ExGamera licznej ilości monet.Przy zwłokach ExGamera znaleziono również mapę, co sugerowałoby że mordercą nie jest miejscowy. Zacytuję teraz słowa supy " Przeniosłem się tutaj stosunkowo niedawno po tym jak fabryka opon w Walii splajtowała i straciłem pracę". Dla mnie sprawa jest jasna i apeluję o podejście zdroworozsądkowe, a nie na podstawie intuicji lub "bo inni tak mówią".
Szukaj
Manga Ryu Offline
Homig z Ruszczkom
15-09-2012, 17:51
Okej, zaczynam łapać.

Szefie, chyba jednak niepotrzebnie Cię bronię. bleub ma rację, tylko Ty jesteś tutaj od tak niedawna, żeby potrzebować mapy. Masz też pieniądze na dobre whiskey. Głosuję na Ciebie, supapleksie. Zawsze byłem przykładnym pracownikiem, może zbyt ufnym...
Strona WWW Szukaj
Dorczenzo Offline
so i herd u liek gamez
Liczba postów: 640
Liczba wątków: 51
Reputacja: 216
15-09-2012, 19:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2012, 19:17 przez Dorczenzo.)
Już naprawdę nie wiem co o tym wszystkim myśleć... Codziennie giną nowe osoby, moja była żona nie chce pozwolić mi zobaczyć się z synem, przestaje mi zależeć na własnym życiu. W końcu i tak wszyscy zginiemy. Co do zabójcy - myślę, że to bleub. Supaplex nie może być zabójcą. Dlaczego? Dlatego, że zabijając kolejne osoby traciłby pieniądze na fabryce. Zupełnie nieopłacalne...
Szukaj
bleub Offline
VIP
15-09-2012, 19:35
Do pracy w fabryce zawsze można znaleźć nowych pracowników, ginęły natomiast w dużej większości stali bywalcy mojego przybytku. To się nie trzyma kupy Smiling
Szukaj
supaplex Offline
I'm awesome
**
Liczba postów: 141
Liczba wątków: 2
Reputacja: 76
15-09-2012, 20:37
Nie bleub, nie. Dzisiaj zaglosuje na ciebie. Zmyliles mnie co do dzeja, drugi raz ci sie nie uda.

bleub po dzisiejszej nocy okaze sie, czy twoje podjudzanie wscieklego tlumu bylo tylko wynikiem zawisci. A moze od poczatku nami manipulowales?
Strona WWW Szukaj
Stivi Offline
PaczPiez
Administrators
Liczba postów: 739
Liczba wątków: 60
Reputacja: 172
16-09-2012, 00:10
Jest NOC

Mieszkańcy uprowadzili bleuba z jego mieszkania. Wrzucili go do pudełka(limitowane wydanie, prosto z supabox), wlali do niego tanie whisky i podpalili. Bleub cierpiał długo i boleśnie.

W wyniku głosowania zginął bleub - ochroniarz

Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Szukaj
Stivi Offline
PaczPiez
Administrators
16-09-2012, 10:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2012, 10:47 przez Stivi.)
Jest DZIEŃ

Konstabla Grema nad ranem obudził telefon z informacją, że kolejne ciało znajduje się w budynku zabitym deskami. Chwilę później Grem był już na miejscu. Denata bardzo łatwo można było zidentyfikować, był to Drizzotoable. Sposób w jaki leżał przypominał dwie z trzech ostatnich ofiar, z tą różnicą, że na jego oczach położone zostały aż cztery monety. Na ciele miał napis ułożony z ziemi wsuniętej pod skórę, brzmiał on "Spostrzegawczość". W ręku dzierżył kartkę z listem który brzmiał:
Cytat:Kenji,
Mój stary przyjacielu,
obyśmy się mogli spotkać w
najbliższym czasie poza miastem,
gdy to wszystko się skończy!
Z serdecznymi pozdrowieniami, Kat.
PS. Manga Ryu - wkrótce poznasz odpowiedź na nurtujące cię pytanie, dlaczegóż chcę zostać odnaleziony. Wtedy to ujrzysz "a bigger picture".

Tej nocy zamordowany został Drizzotoable - Mieszkaniec

Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Szukaj
Bufoniasty Offline
Pong
*
Liczba postów: 12
16-09-2012, 15:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2012, 22:34 przez Bufoniasty.)
Tak myślę i myślę - ile to osób niewinnie skazaliśmy. Jestem teraz strzępkiem nerwów i podejrzewam, że to moje ostatnie chwile w świecie żywych. Sam nie wiem co dalej robić, chyba spełnię ostatnią wolę bleuba, którego niestety sam oskarżyłem i zagłosuję na supaplexa. To supaplex jest mordercą.
Szukaj
Manga Ryu Offline
Homig z Ruszczkom
16-09-2012, 15:56
Spostrzegawczość? Bleub przedstawił wczoraj swoją teorię na temat supapleksa... Może o to chodziło zabójcy? I o co chodzi z "a bigger picture"? Że niby miał jakiś powód? Że zabijał według klucza? Nie wiem, mam nadzieję, że już dzisiejszej nocy się przekonamy. Pragnę położyć się w końcu do łóżka i móc normalnie zasnąć, chociaż mam wrażenie, że na to będę musiał czekać jeszcze długo po zakończeniu tego koszmaru...
Strona WWW Szukaj
Kenji_ Offline
Pong
*
Liczba postów: 24
16-09-2012, 19:30
Po tym jak oskarżyłem Bleuba i doprowadziłem do śmierci niewinnego, czuje się zagubiony.
Tym razem nie będę tak egoistyczny i poprę go. Niech mój głos będzie zadość uczynieniem dla niego.
supapleks
Szukaj
Wojowu Offline
The Doctor
*
Liczba postów: 25
16-09-2012, 22:14
"Spostrzegawczość", "niezadowolenie", "bierność". Morderca sobie z nas kpi. Supaplex jest jedyną osobą która wg mnie jest do tego zdolna. Od zawsze taki był.
PS. Przepraszam że nie udzielałem się ostatnimi dni, siła wyższa :P
TARDIS - Time And Relative Dimension In Space.
W skrócie budka telefoniczna
Szukaj
yodek Offline
Fan absurdów
*
16-09-2012, 22:27
Lista osób, które widzę że jeszcze żyją: Manga Ryu, yodek, ExE221, knopers, Kenji, Wojowu, Bufoniasty, Dorczenzo, Kacpei, supaplex.

Nie wierzę w to, żeby to właśnie supaplex był mordercą, to by było zbyt oczywiste! No chyba, że ma rozdwojenie jaźni i sam nie wie co mówi. Co do wskazówek: "Spostrzegawczość, niezadowolenie, bierność", mapki z kropkami, liścikiem skierowanego do Kenji...

...czyżby wyrażał niezadowolenie że ktoś nie rozpoznaje właśnie klucza / powodu dla których zabija? Ja po raz kolejny nie obstawiam, bo nie mam zamiaru popełniać tego samego błędu co wcześniej. Choć wcześniej byłem pewien tak teraz nauczyłem się nie być arogancki! Wy też powinniście z tego brać przykład.
Szukaj
Stivi Offline
PaczPiez
Administrators
16-09-2012, 23:28
Jest NOC

Supaplex siedział w swoim biurze popijając stuletnią whisky i paląc markowe cygaro. Wiedział co go czeka więc otworzył zapasy które zostawił sobie na specjalną okazję. Mieszkańcy wtargnęli do jego biura, przywitał ich skinieniem dłoni, jednak oni nie byli w nastroju na grzeczności. Supaplex został uderzony w głowę i następnie umieszczony w worku. Mieszkańcy nie oszczędzali nóg kopiąc w worek, gdy uznali, że ofiara jest już wystarczająco zmasakrowana, zanieśli go na molo przy plaży. Jeden z mieszkańców upewnił się, że worek jest odpowiednio związany i wrzucił go wraz z zawartością do morza.

W wyniku głosowania zginął supaplex - mieszkaniec

Szukaj
Stivi Offline
PaczPiez
Administrators
17-09-2012, 07:38
Jest DZIEŃ

Grem tym razem był w parku, kolejna ofiara znajdowała się na ławce. Była ubrana w płaszcz, beżowe jeansy i skórzany płaszcz, jej głowa skierowana była ku dołowi. Po bliższych oględzinach można było zidentyfikować denata, był to Bufoniasty, który umarł w taki sposób jak poprzednie ofiary. Grem użył swojej latarki z ultrafioletem by dokładniej obejrzeć ciało, tym razem napis był widoczny tylko w takim rodzaju światła - brzmiał on "Zagadka". W ręku ofiara posiadała dwie kartki, pierwsza zawierała list:

Cytat:Do Manga Ryu:
Chcesz poznać prawdę tego wszystkiego (i ujrzeć 'a bigger picture')?
Przyjdź pojutrze o 19:45 na róg ulic 'Poznać' i 'Prawda'.
Do Kenji:
Jeśli chcesz się ze mną spotkać to przyjdź
razem z Manga Ryu. Choć mam nadzieję, że
uda ci się rozwiązać zagadkę przed naszym spotkaniem.

Z serdecznymi pozdrowieniami, Katek.

a druga wyglądała jakby była wyrwana ze starego dziennika i przedstawiała coś w rodzaju zaszyfrowanej zagadki.

Tej nocy zamordowany został Bufoniasty - Mieszkaniec

Szukaj
Manga Ryu Offline
Homig z Ruszczkom
17-09-2012, 09:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2012, 09:49 przez Manga Ryu.)
Cholera jasna! - wydzieram się na placu w środku miasta. - Przestań z nami pogrywać! Przestań się nami bawić! Życie ludzkie nie jest zabawką! Pięknie wymyśliłeś sobie tę grę- my zabijamy niewinnych, Ty odbierasz nam kolejne życia. Cudownie!

Jak mamy "POZNAĆ" "PRAWDĘ"? Wszystkie tropy wskazywały na szefa, a okazało się, że znowu był tylko niewinną osobą wplątaną w te wszystkie gierki!

Pomyślmy... Kacpei oskarżył mnie raz, był jedyną osobą która na mnie kiedykolwiek wskazała. Jednakże- zabójca zwraca się do mnie w swoich listach, jakbym był w tej układance potrzebny... To raczej nie on.

Dorian od dawna się nie pokazuje...

Yodek... Imię kojarzy mi się z mistrzem Yodą, który też miał "swój" styl wypowiedzi. Nie były to zagadki, ale póki co, to jedyny trop jaki mam na niego...

On topic, ale off-game:
Dzisiaj po południu wylatuję do Barcelony, jeśli mi się uda, to złapię na lotnisku jakiegoś hotspota (czeka mnie oczekiwanie na przesiadkę, 10h) i jeszcze coś odpiszę.
Strona WWW Szukaj
Dorczenzo Offline
so i herd u liek gamez
Liczba postów: 640
Liczba wątków: 51
Reputacja: 216
17-09-2012, 20:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2012, 20:38 przez Dorczenzo.)
Tak się zastanawiam... Na dobrą sprawę to MY WSZYSCY jesteśmy mordercami. Na rękach mamy krew podobnej liczby osób co tajemniczy kat. Czy właśnie tego chciał? Co starał się udowodnić? To miasto nie ma już prawa bytu, w ludziach wyzwoliły się emocje i zachowania, których nigdy nie widziałem. Fabryka nie działa, pieniądze przestają mieć jakiekolwiek znaczenie, liczy się tylko przetrwanie... Boję się głosować kolejny raz ale mam dziwne przeczucie, że to yodek zabija. Myśli jak morderca, mówi jak morderca, to musi być on!
Szukaj
yodek Offline
Fan absurdów
*
17-09-2012, 21:54
Manga Ryu napisał(a):(...) Yodek... Imię kojarzy mi się z mistrzem Yodą, który też miał "swój" styl wypowiedzi. Nie były to zagadki, ale póki co, to jedyny trop jaki mam na niego...
Dorczenzo napisał(a):(...) mam dziwne przeczucie, że to yodek zabija. Myśli jak morderca, mówi jak morderca, to musi być on! (...)
  • Styl wypowiedzi - czasownik (a właściwie bezokolicznik) zawsze na końcu zdania...
  • Myślę jak morderca? Ja tylko zwracałem uwagę na szczegóły, detale które w 99% pomagają ustalić mordercę. Gdy ty widzisz podobieństwo moich wypowiedzi do tego jak mordował cichy zabójca? Jedyna analogia jaką ja widzę to 'zwrócenie uwagi na detale';
  • Zresztą nie będę się tłumaczył, bo tylko winny to robi - nie mniej jako, że wszyscy jesteśmy zmęczeni, nikt już nie wie kogo obstawiać więc i pewnie dlatego w ogóle się nie udziela;
  • Gdzie jest ExE221, knopers, Kenji, Kacpei? Nie oddaję dzisiaj głosu.
Szukaj
Kacpei Offline
Wilczy kieł
Liczba postów: 223
Liczba wątków: 7
Reputacja: 78
17-09-2012, 22:50
Nikogo nie oskarżam. Mam swoje podejrzenia, ale czekam na jeszcze 1 poszlakę.

off topic:
wybaczcie, że daje nieregularnie posty, ale mam mały zapie**** w życiu. Smiling Jak się uspokoi wrócę. Grinning
Szukaj
Stivi Offline
PaczPiez
Administrators
17-09-2012, 23:02
Jest NOC

Mieszkańcy dzisiejszego dnia byli bardzo niezgodni, końcem końców zdecydowali się wszystko pozostawić woli mordercy.
Szukaj
Stivi Offline
PaczPiez
Administrators
18-09-2012, 07:43
Jest DZIEŃ

Czyżby morderca zaspał? Albo wyjechał? dzisiejszej nocy nikt nie umarł.
Szukaj
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Strony (9): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 Dalej »
Idź do strony 
Wątek zamknięty 

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 10-05-2025, 08:28 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.