Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › arhn.eu › Z Głównej... v
« Wstecz 1 ... 32 33 34 35 36 ... 43 Dalej »

Crusader Kings II
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Crusader Kings II
ichabod Offline
Rycerzyk Sony
Liczba postów: 282
Liczba wątków: 4
Reputacja: 231
18-09-2012, 16:12
[Obrazek: xRX4nJSosRA.jpg]
Crusader Kings II: Mroczne Wieki to najnowsza pozycja w katalogu strategicznych gier firmy Paradox Development Studio. Ichabod pomoże wam zadecydować, czy warto zagłębić się w świat średniowiecznych dynastii.

Zapraszamy do odwiedzenia osobistego kanału Ichaboda: <a href="http://www.youtube.com/lstelmach89" title="Ichabod wie lepiej" target="_blank">http://www.youtube.com/lstelmach89</a>

By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Crusader Kings II
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Nolfaverll Offline
Pong
*
Liczba postów: 22
Liczba wątków: 1
Reputacja: 2
18-09-2012, 20:08
I chwała wam za to!
Samo CK2 jest bardzo ciekawą grą, zwłaszcza dla osób, które w grach Paradoksu gustują. Najzagorzalsi gracze muszą jednak poczekać, aż wyjdzie EU4, na tym samym silniku, bądź dodatek z konwerterem zapisów, by móc prowadzić swoistą "megakampanię". Szkoda jednak, że zdecydowaliście się opowiedzieć tylko o jednej produkcji Szwedów. Serie EU, HoI i Victoria również zasługują na nieco więcej, niż wzmianki Winking

Swoją drogą, dziwię się nieco, że autor wspominał o łatwości gry - proponuję zagrać jakimś hrabstwem/księstwem na Półwyspie Iberyjskim lub na Bliskim Wschodzie - emocje gwarantowane. W grę wchodzi również wykreowanie własnego rodu, gdzie np. popularna byłaby religia heretycka Winking
Szukaj
Odpowiedz
ichabod Offline
Rycerzyk Sony
Liczba postów: 282
Liczba wątków: 4
Reputacja: 231
19-09-2012, 01:52
Nie chciałem, żeby zabrzmiało tak, że gra jest łatwa. Jest (moim zdaniem przynajmniej) łatwa w stosunku do pozostałych gier Paradoksu - hm, może po prostu się wyrobiłem, ale tutaj pierwszy raz w sumie miałem zupełnie bezstresowe rozgrywki, kiedy w Europie czy HoI dostawałem po tyłku za najmniejszy choćby błąd Smiling Cóż, łatwość/trudność to chyba najbardziej subiektywne kategorie, jakie są możliwe
[Obrazek: 2012-12-21_1230.png]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Nolfaverll Offline
Pong
*
Liczba postów: 22
Liczba wątków: 1
Reputacja: 2
19-09-2012, 02:53
I właśnie za to doceniam serie Crusader Kings - znajdą się łatwiejsze i trudniejsze państwa do rozgrywki, a regiony Polski lub Wielkiej Brytanii idealnie pasują na pierwsze kroki, czy po prostu lekką i luźną rozgrywkę. A kiedy i to się znudzi - world conquesty (podbicie wszystkiego, co jest na mapie), własne ograniczenia pseudofabularne, zniszczenie Cesarstwa Rzymskiego.... Cóż, opcji jest wiele.

Ale przynajmniej ta recenzja uświadomiła mi, że w CK jest samouczek :P Tyle grałem, a nigdy nie zwróciłem uwagi Laughing
Szukaj
Odpowiedz
TantisPL Offline
Dopefish
*
Liczba postów: 18
Liczba wątków: 2
Reputacja: 0
19-09-2012, 22:33
Dzięki twojej recenzji kupie se prawdopodobnie tą grę bo za 2 dni mam urodziny Smiling
[Obrazek: BlackKonor.png]

Mój Blog o grach http://ja.gram.pl/DrakeInMordor
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
farmaceuta Offline
Final Fantasy Fan
Liczba postów: 440
Liczba wątków: 12
Reputacja: 38
20-09-2012, 22:37
Wygląda chyba na najbardziej rozbudowaną grę Paradoxu. Jako fan ich gier na pewno ją kupię. Ogólnie bardzo przyjemna recenzja.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 05-07-2025, 09:49 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.