Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › arhn.eu › Z Głównej... v
« Wstecz 1 ... 31 32 33 34 35 ... 43 Dalej »

Konsola Overmax 111 Games in 1
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Konsola Overmax 111 Games in 1
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
04-10-2012, 13:19
[Obrazek: XL_Fk1cEUc8.jpg]
Potencjalnie pierwsza część serii materiałów na temat konsoli Overmax 111 Games in 1 zwanej rónież OV-GAMER. Gdy dystrybutor obiecywał wrzucić do tego kawałka chłamu 111 gier nie spodziewałem się, że faktycznie tyle ich tam znajdę. Myliłem się. Szczęście w nieszczęściu?

By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Konsola Overmax 111 Games in 1
Szukaj
Odpowiedz
Piotrek1113
Unregistered

04-10-2012, 21:46
Nie no, Battle city, Arkanoid, F1 Race, Road fighter, Olimpiada... Twórca/y powinni być ukarani porządnie. Ale pewnie będzie tak samo jak z Planetą Potworów (gra na NK, gdzie hodujesz stworki o wyglądzie prawie tak samo wyglądający jak pokemony). Nic nie zrobią.
Odpowiedz
Robinxon Offline
Pong
*
Liczba postów: 13
Liczba wątków: 3
Reputacja: 0
05-10-2012, 14:47
Gry z pierwszych dwóch \"menusów\" można znaleźć też w czymś o nazwie Yuraku, które jest perfidną podróbką Wii. Oczywiście w wyglądzie, bo jeśli chodzi o działanie to już nie jest tak różowo. W pierwszych ośmiu grach, sterowanie odbywa się poprzez poruszanie kontrolera imitującego Wii Remote przed czujnikiem, co odpowiada wciśnięciu A lub B. Ciekawostką jest kontroler przyczepiany do stopy, którym gra się w strzelanie karnych. W resztę gier gra się kontrolerem przypominającym te z pegazusów. Wszystko razem jest tak tandetne, że po trzech dniach wymuszonej gry \"konsola\" wróciła do pudełka i tkwi tam do dzisiaj.
Szukaj
Odpowiedz
venoir Offline
Wszechpotężny Kreator Zagłady
*
Liczba wątków: 4
05-10-2012, 22:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-10-2012, 00:10 przez venoir.)
Zainteresowałeś mnie tym tytułem z NK (nie jestem zainteresowany graniem we flashówki, chociaż z ich rysowania żyję Winking).
Jeśli Planeta Potworów to miałaby być zrzynka godna ukarania, to twórcy Digimon, Dragon Quest Monsters czy innych Bejblejdo-kolekcjonerskich-majlittlepetów musieliby się smażyć w piekle.

Narysowanie słodkich oczu ślimakowi i dodanie mu ataku z bańki nie jest karalne, nie jest żadnym przestępstwem i wredną zrzyną.
Prawdą jest, że Pocket Monsters zapoczątkowały nowy podgatunek gier jRPG czy raczej nakreśliły pewnego rodzaju estetykę i mechanikę gier. Pokemony stały się również inspiracją dla modelu biznesowego wielu twórców zabawek i gadżetów. Dlaczego przeobrzydliwe Gorimiti mogą być reklamą dla odlewanych z plastiku figurek przypominających ostateczne przemiany Pokemonów ostatniej generacji toczących przez lata bardzo brutalne walki w napromieniowanym pomieszczeniu, a Planeta Potworów tak Cię ugryzła?
Pytam z czystej ciekawości.

(Myślę, że rozmowa na temat tego czy coś jest, czy nie jest 'nędzną podróbką' mieści się jak najbardziej w temacie. Jeśli wg adminów wypowiedz się nie kwalifikuje, z góry przepraszam za off)
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Piotrek1113
Unregistered

06-10-2012, 17:27
Nie mówię, że Digimon lub Gormiti że to zrzynki. Ale te stworki są akurat w budowie te same. Np. tu jest obrazek \"Yanmy\" i \"Shroomisha\": http://desmond.imageshack.us/Himg841/sca...res=medium Nawet dali im formy shiny.
I zamiast Nintendo, to NK zarabia kasę poprzez te robienie przelewów na jakąś internetową gotówkę (EuroGąbki - fuu).
Odpowiedz
Szymek19995 Offline
Master of Grzejnik
*
Liczba wątków: 1
07-10-2012, 00:43
Trzyletni syn mojej siostry ma tą "konsolkę". I wcale nie jest taka tandetna, bo katuje ją nieźle. Co ciekawe pierwsza przysyłka która dotarła też miała wadę, a mianowicie uszkodzony ekran w postaci wylanych pikseli.

(A tak odchodząc od tematu. Czy ktoś wie jak nazywa się ta gra z w której się je ryby ? Bo mam nie odparte wrażenie że gdzieś już w nią grałem i mnie wciągneła.)
Szukaj
Odpowiedz
zreth Offline
n00b
*
Liczba postów: 0
Liczba wątków: 0
08-10-2012, 22:22
Jeszcze cena 70 złoty nie jest taka zła, patrząc na aukcje na allegro tej \"konsoli\".Na aukcjach chodzi od 120+ więc drogo.
Szukaj
Odpowiedz
kal3jdoskop Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 9
16-11-2012, 19:48
Jak sobie porównać taką konsolkę z tym, co było jeszcze kilka lat temu (a wtedy w hipermarketach królowały podróbki rosyjskich "jajeczek", tyle ze z róznymi popularnymi wówczas bohaterami (Simpsonowie, Power Rangers itd). Animacja, jak można się domyśleć, totalnie sztywna-kilka statycznych ruchów i koniec. O rozgrywce szkoda było nawet mówić. W porównaniu do tamtego sprzętu widać jednak mocny postęp-przynajmniej w gierki z takiej konsoli da się pograć. Choć rewelacji nie ma,to ciężko się spodziewać po takiej cenie jakości choćby porównywalnej z GB Advance (mówię o "growej", nie graficznej). Mnie też zastanawia Archonie, skąd tę konsolkę wytrzasnąłeś za taką cenę-szczerze mówiąc nigdy w marketach nie spotkałem się z taką ceną tego, ani podobnego osprzętu.

W sumie duże propsy za ten filmik i drugą część, bo to chyba pierwszy filmik w miarę dobrej jakości, który pokazuje przegląd zamieszczonych tam gier. Aczkolwiek sprzęt nie dla mnie-mój używany DS Lite sprawuje się póki co nieźle i nie zamierzam go wymieniać na takie ustrojstwo, bo byłby to czyn kwalifikujący się do zbrodni Winking

Swoją drogą Overmax nie zasypia gruszek w popiele-wydali już konsolkę przenośną z, uwaga, ekranem dotykowym, a także jakąś podróbkę tych konsolowych kamerek wychwytujących ruch. Rzecz jasna na stronie producenta nie uświadczymy screenów z gier (nie licząc jakichś pojedyńczych przypadków, kiedy prezentowane jest małe zdjęcie konsolki z włączoną grą), nietrudno się zresztą domyślić, dlaczego :P

Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 14-05-2025, 22:30 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.