Liczba postów: 739
Liczba wątków: 60
Reputacja:
172
Nowa stacjonarka niny została już zaprezentowana. Uważacie, że ma szanse zaistnieć i udowodnić, że nintendo potrafi wydać "konkretny" sprzęt nie nastawiony na popierdółkowate gry.
Prezentacja na E3: http://www.youtube.com/watch?v=4e3qaPg_keg
Prezentacja New Super Mario Bros: http://www.youtube.com/watch?v=owmU6KwWJgk
Tech demo Zeldy: http://www.youtube.com/watch?v=27Lf4uVuE50&feature
Pierwszym co można zauważyć poza dziwacznym kontrolerem jest skok w grafice i przystosowane jej do poziomu który możemy oglądać na sprzęcie sony i m$.
Sam nowy kontroler który wyglądem przypomina raczej tablet i dostarcza kilka ciekawych funkcji(poza tymi dostępnymi już od czasu wiimota) - coś w stylu remote play, gry obsługiwane tylko przez kontroler oraz wykorzystywanie jego ekranu w grach na dużym telewizorze. Jednakże cieszy fakt, że możliwe będzie sterowanie standardowym wiimotem z gruchą.
Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Liczba postów: 23
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Jestem totalnie na nie. Jestem zwolennikiem "dzisiejszych" rozwiązań. Na wieść o Wii U, a właściwie kontrolerze owej platformy zachciało mi się śmiać. Kontroler który wygląda jak przenośna konsolka ? Nie, dziękuję.
Po za tym, pomysł Nintendo zaraz znów zostanie "wykorzystany" przez Sony czy Microsoft. Próbują wyjść na czoło stawki, a niestety cały czas zostają w tyle.
Liczba postów: 640
Liczba wątków: 51
Reputacja:
216
Ten kontroler wygląda na ultra wygodny, haha  Prawda, jakiś HUD albo mapa fajnie wygląda na takim podręcznym ekranie ale coś średnio to widzę.
Reputacja:
172
Ale przyznacie, że zelda i mario wygląda świetnie. O ile nie postawią wszystkiego na sterowanie tym klockiem to powinno być całkiem nieźle.
Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Liczba postów: 640
Liczba wątków: 51
Reputacja:
216
Rzeczywiście, wyglądają dobrze. Jeśli utrzymają też poziom rozgrywki, do którego przyzwyczaiło nas Nintendo to gry mogą być genialne. Pytanie tylko czy finalne wersje też będą tak ładne? Czy to tylko prezentacja możliwości?
Liczba postów: 29
Liczba wątków: 3
Reputacja:
2
Ja bym jeszcze nic o grafice nie mówił na podstawie zeszłorocznych targów E3. Nintendo nie bez powodu milczy i zapowiedziało ponowną, lepszą prezentację konsoli na tegorocznych targach. Po prostu przyjęcie konsoli okazało się, za przeproszeniem, gówniane. Koncept dobry, pewnie gry od Nintendo świetnie wykorzystają kontroler, ale z developerami zewnętrznymi to będzie jak z Wii, DS i 3DS. Jednemu się zachce, drugiemu nie.
Liczę na:
- zmianę nazwy (WiiU. Serio? WiiU??)
- lepsze bebechy. Choć w tym temacie nie wiadomo wiele, to można być pewnym, że konsola w pokazanej wersji nie dorówna następnym konsolom M$ i Sony (czysta spekulacja na podstawie poprzedniej generacji). Może i znowu ludzie jak opętani będą kupować, ale tym razem trzeba utrzymać przy sobie devów 3rd party.
- Więcej multiplatform. Nie chcę mieć w domu 2-3 konsole nowej generacji, aby zagrać w konkretny tytuł. Exclusive - rozumiem. Multiplatforma - też na WiiU. Ważne: patrz poprzedni punkt.
- Porządny online. Nintendo stara się przy 3DS'ie, ale to ciągle za mało
Liczba postów: 29
Liczba wątków: 9
Reputacja:
2
To pewnr ze next geny ms i sony będą miały silniejsze bebechy. Tylko czy tp sie sprzeda . Czasami mam wrazenie że cos z nintendo nie tak. np. Dlaczego 3ds nie ma 2 galek ? Mam jednak nadzieje ze "w końcu pozytywna" sprzedarz 3ds sie utrzyma. Nie wyobrazam sobie mario na smartfonie.(wiecie o czym mowa) (przepraszam za ew. Odry. Pisane z fona.
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
13-01-2012, 00:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2012, 00:06 przez Tfor.)
Nintendo wprost zaorało CES 2012 jak dla mnie  .
Polecam moment od 02:40 = genialne wykorzystanie kontrolera, miejmy nadzieję, że nie jest on zbyt lekki, bo może za szybko zdrętwieć w naszych łapach.
Liczba postów: 7
Reputacja:
0
Czym zaoralo? Mogliby sie postrac przynajmniej cos normalnego pokazac, a tak to prawie zadnych materialow i nowych wiadomosci.
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
I bardzo dobrze, że oszczędnie Ninny serwuje nam materiały. Przecież wiadomo, że konkurencja zaraz przywłaszczy sobie co lepsze patenty. Moim zdaniem firma hydraulika po raz kolejny pozamiata. Nie wszyscy gracze to technologiczni fetyszyści jak sie okazało. Ten 'panorama mode' to genialny patent - po raz kolejny
Liczba postów: 28
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Wiążę z Wii U wielkie nadzieję, jeśli będzie tak dobre to kupię na 100%, odczekam pewnie pół roku aby wszystkie wady konstrukcyjne wyszły na jaw i pewnie polecą do sklepu po nową konsolkę. Mam nadzieję, że gry będą bardziej dostępne w Polsce niż ma to obecnie miejsce na którą którąkolwiek platformę do wielkiego N.
Liczba postów: 138
Liczba wątków: 14
Reputacja:
8
03-12-2012, 17:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2012, 17:51 przez fafikozoom.)
A ja właśnie spisuje WiiU na straty i zostane przy "starym" dobrym Wii.
EDIT: szczególnie za taką cenę D: Swoje wii kupiłem za 200zł i jak WiiU też osiągnie taką cenę na Allegro to się skuszę >:3
Liczba postów: 260
Liczba wątków: 21
Reputacja:
30
"dobrym" Wii
Liczba postów: 138
Liczba wątków: 14
Reputacja:
8
Ej o dobra może wii nie było jakieś wyjątkowo rozwinięte technicznie ale jako iż jestem fanem platformówek pokroju mario to dla mnie to jest konsola idealna
Reputacja:
172
To kto ma już Wii U? Jak wrażenia?
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Ej no jeśli developerzy dostarczą na to gry może być naprawdę świetnie, w przeciwieństwie do pierwotnego wii, wiiU ma potencjał być konsolą zarówno dla casuali jak i graczy corowych (znaczy się na wii było dużo gier dla hardcorowego gracza ale wnętrzności nie pozwalały na tworzenie np strzelanek)
Btw quaz zrobił reckę zombiU
http://gamezilla.komputerswiat.pl/public...aza-zombiu
Liczba postów: 4
Reputacja:
0
Jak wam się sprawuje konsolka (jeżeli ktoś ma)? Chcę sobie kupić (uwielbiam nintendo), lecz wacham się-wersja biała, czy czarna? I czy w ogóle się opłaca.
Liczba postów: 10
Reputacja:
0
Czy na Wii U da się odpalić i kupić w ich sklepie odpowiedniku playstation store Super Mario Galaxy 1 i 2, czy może z płyt? sorry za pytanie, ale kompletnie nie orientuję się, a przymierzam się do zakupu.
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja:
742
Wii U uruchomi wszystkie płytowe gry z Wii. W tym Super Mario Galaxy. Do obsługi gry będzie potrzebny Wii Remote, którego nie ma zazwyczaj w zestawie z konsolą.
Liczba postów: 11
Reputacja:
0
Kupiłem w końcu konsolę Wii U i teraz mam ogromną ochotę na klasyki z pierwszego Wii, którego nie miałem. Mam tylko pytanie do posiadaczy Wii U. Czy mogę kupić kontrolery Remote Plus oraz Nunchack z pierwszego Wii czy będą działać tylko te nowe z dopiskiem Wii U?
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja:
742
25-03-2013, 13:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2013, 13:09 przez Dark Archon.)
Wszystkie akcesoria stworzone z myślą o Wii będą działały z Wii U. (Nie ma takich z dopiskiem "Wii U").
Liczba postów: 311
Liczba wątków: 12
Reputacja:
117
(25-03-2013, 13:09)Dark Archon napisał(a): (Nie ma takich z dopiskiem "Wii U").
Ale jest dopisek na przodzie opakowania, który bardziej zwraca uwagę niż wszystkie inne rzeczy zawarte na pudełku.
Liczba postów: 11
Reputacja:
0
Czy orientujecie się jak rozwiązać problem z rozłączającym się połączeniem WiFi na WiiU? Pojawia się wtedy Error Code 103-4199. Niestety to uniemożliwia mi zarejestrowanie się w Nintendo Network ponieważ na ekranie wyboru Mii gdy próbuję go połączyć z Nintendo Network nie wyszukuje mi sieci w zasięgu. Zauważyłem, że dzieje się tak gdy adres MAC konsoli jest nieprawidłowy i zamiast prawidłowego wyświetla nam tylko nazwę "Wii U Console". Kiedy adres MAC konsoli wyświetli się prawidłowo w ustawieniach w głównym menu to wtedy łączę się z netem. Wystarczy jednak, że odpalę np. YouTube i rozłącza z wcześniej podanym błędem, a przeglądarka internetowa zawiesza całą konsolę. Zastanawiam się jeszcze jak się Wii U wyłącza bo przycisk Power zarówno na padzie jak i na konsoli resetuje ją a nie wyłącza. Oprogramowanie mam najnowsze. Udało mi się je pobrać prawidłowo i zainstalować bez żadnych przerw w zasilaniu. Czy ktoś z was miał jakiekolwiek lub podobne problemy z nową konsolą Nintendo?
Liczba postów: 72
Liczba wątków: 9
Reputacja:
2
Ja mam Wii U. Z kosoli jestem zadowolony, choć raz mi padła, ale gwarancja czyni cuda.
Z uwagi na mało kasy nie narzekam na mało wydawanych gier, bo i tak mam zaległości. Na reedycje też nie narzekam bo przez lata grałem w starocia.
Liczba postów: 5
Reputacja:
0
02-06-2013, 10:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-06-2013, 10:59 przez paxx.)
Witam czy we wszystkie gry z WII U można grać za pomocą tego pada poniżej ? jeśli nie jak to się ma % ile gier procentowo współpracuje z tym padem ?
|