07-11-2012, 18:20
Dziś Sony definitywnie zakończyło produkcję PlayStation 2.
Co o tym sądzicie? Jak będziecie ją wspominać ?
Koniec PS2
|
07-11-2012, 18:20
Dziś Sony definitywnie zakończyło produkcję PlayStation 2.
07-11-2012, 18:29
Jeju
![]()
08-11-2012, 14:19
No konsola niewątpliwie odniosła spory sukces i mimo że dziś gra się na niej mniej ciekawie (zwłaszcza mając telewizory 45" fullhd), to jednak nie jest taka bezużyteczna. Przed xboxem360, z 4mc temu kupiłem PS2 Slim od kolegi w celu pogrania i przejścia parę tytułów sprzed lat. Ostatecznie tytuły mnie odpychały graficznie i zbyt prostą fizyką, że gra na pewno nie była za przyjemna. Co nie znaczy że grało się źle! Ale przez ten niedosyt zdecydowałem się kupić x360.
Spędziłem przed tą konsolą dłuuugie godziny dobrze się bawiąc, jednak niewątpliwie najwięcej radości sprawiało mi granie z kumplami w Fife (nie ukrywam, jestem fanem serii). Kolejna zaleta, to wspaniałe wymiary konsoli. PS2 Slim spokojnie wchodziło między książki i nie ciążyło znacznie. Moim zdaniem, jeśli ktoś myśli o konsoli "podróżnej" (mam na myśli np. wyjazdy na działkę "do dziadka") i rozważa kupno pegasusa (albo co gorsza - podróby), to szczerze bardziej polecam PS2. Dorwie się za 100-150zł, a jednak to wyższa generacja ![]()
08-11-2012, 14:50
Problemem starych tytułów w wielu wypadkach jest to, że zaimplementowane w nich rozwiązania wydają się dziś przestarzałe.
Formuła wielu gier na NESa jest ponadczasowa - platformówki były tam pod tym względem perfekcyjne, ale im bardziej skomplikowany system, tym więcej można na nim zepsuć zanim nauczy się jak go okiełznać. Niestety, ten problem dotyczył również wielu gier na PS2, co nie znaczy, że nie ma na niego świetnych tytułów, w które dziś gra się równie przyjemnie (God of War?).
08-11-2012, 14:58
Najlepsze Jrpg na ps2
![]()
08-11-2012, 15:09
Niektóre z serii przeżywają teraz swoją drugą "młodość" w kolekcjach HD, więc zawsze jakaś ta część PS2 zostanie. Ja bardzo miło spędziłem czas przy tej konsoli i zamiar mam tak samo spędzać wolne chwile przy młodszym bracie/siostrze. Tak samo jak było z PSone, do tej pory mam kilka gier takich jak Crash Bandicoot 3, czy chociażby Kingdom Hearts (
![]()
10-11-2012, 16:54
Moje lata z PS2 były czymś... wyjątkowym. To dzięki nim poznałem tak wiele serii (Mortal Kombat, Crash Bandicoot, God of War, Kingdom Hearts itd.) dzięki którym albo zagrywałem się w inne części albo po prostu grałem w ich lepsze części ze starej generacji. Niewątpliwie PS2 jest jedną z konsol, które wpisało się w historię gier.
15-11-2012, 19:00
Ja z PS2 to chyba najlepeij wspominam NFS Pro Street,GTA Liberty City oraz gry na kamerke EyeToy która jak na czas w którym została wyprodukowana działała i działa naprawde dobrze.
![]()
29-11-2012, 23:07
A ja wciąż miło zasiadam przy mojej czarnulce, obecnie używki na tę platformę wychodzą dostyć tanio więc powoli kolekcja mi się rozrasta. Jeśli zaś idzie o kwestię grafiki czy fizyki, no cóż zależy od gry wiadome jest, że te tytuły często mają swoje lata i fajnie można było obserwowac zmiany graficzne w kolejnych częściach Medal Of Honor a nawet ostatnio bardzo się zaskoczyłem grając w Black, która moim zdaniem miała całkiem przyzwoitą grafikę. Jednak ja jako oldschoolowy gracz najbardziej cenię grywalność, gierka musi mieć to coś co przyciąga przed konsolę na długie godziny, a wydaje mi się, że na PS2 kilka takich tytułów by się znalazło.
30-11-2012, 18:57
Wszystko musi mieć swój koniec ... ale co to by była za zabawa bez Need for Speed (zwlaszcza Most wanted) i God of war
![]()
Sony co prawda już nie produkuje tej konsoli, ale wciąż jest masa gier w które można pograć. Moja czarnulka już wiele przeżyła, jednak wciąż się trzyma i dalej daje radę grać w Persona 3, Phantasy Star czy Killzone
Najmilej wspominam z czasów Okami i Metal Gear Solid 3 ![]()
06-12-2012, 00:00
z PS2 najbardziej wspominam Sly'a Cooper'a. Może byłem trochę za duży na tą grę, ale była wciągająca. Tak samo jak Ratchet & Clank. W następne części i tak nadal zagrywam się na PS3. Najwięcej zabawy było podczas gier na EYE Toy'u. Jak przychodzili znajomi - walki bokserskie i te turnieje piłki nożnej(stanie na bramce). Na tej konsoli pierwszy raz zagrałem w POP'a. Moim zdaniem jedna z lepszych serii jakie się ukazały. Czasy God of Wara i Fify Street. To były fajne czasy...
Może zakończyło produkować, ale w wielu domach nadal gości. Masa ludzi dalej nawala w Tekkena 5 i inne klasyczne gry. Sam konsoli nie miałem, ale grałem wiele razy u różnych osób i gry są o wiele lepsze w grywalności od połowy gier z PS3. Powiem tyle - szykują się powoli na PS4
06-12-2012, 00:48
Dla mnie przygoda z PS2 dopiero się zaczyna, muszę nadrobić zaległości w Final Fantasy, Tekkenach i innych grach. Przynajmniej nie wydałem dużo kasy. Chyba z 2-3 lata miną zanim zainwestuje w PS3, bo podobno PS4 nie będzie kompatybilne wstecz (a na razie mam sporo tytułów do ogrania na wielu platformach).
![]()
To nie koniec PS2 ja swoje wręcz kocham i nikomu nie sprzedam. Nadal kupuje gry w które nie grałem a powinienem. Ostatnio np. zagościł na mojej półce Max Payne. Więc to nie koniec PS@ dla każdego.
20-12-2012, 20:30
PS3 byłoby lepsze od PS2 gdyby nie to że :PS3:
taki dowcip ![]()
22-12-2012, 21:34
Ja (jako że pierwszą moją stacjonarką była plejstacja 3) kupiłem od jakiegoś gościa PS2 FAT ze strychu i konsolka dostała u mnie drugie życie. Gry skupuję od kumpla, któremu się tego nie chce opchnąć na Allegro. Na półeczce gości Tekken 5, FF X (które jest tak cienkie, że nawet Gremowi już nie chce się go hejcić i Archon musi go w tym wyręczać) i dema z "PlayStation2 Oficjalny Magazyn" (a co?). A poza tym
![]()
15-02-2013, 00:39
Ja mam ps2 i bede młucił na nim jeszcze w przez wiele lat bo mam sentyment do tej konsoli a gry na nią sąwedług mnie swietne
![]() Szkoda tylko ze nie wychodzą juz nowe gry... i nie ma zadnych czasopism o ps2 i grach na nie... ![]() ![]() ![]()
15-02-2013, 02:19
"Coś się kończy, coś się zaczyna", jak to napisał Sapkowski w swoim Wiedźminie
![]() ![]()
15-02-2013, 02:21
W lombardach jest pełno gier na PS2, co oznacza że konsola na razie żyje (jeszcze). Na szczęście ma wór dobrych tytułów, więc dobrym rozwiązaniem jest jej kupno.
![]()
15-02-2013, 16:22
Dużo godzin zabawiłem przed ps 2,naprawde świetna konsola
![]()
u mnie nie ma bardzo miejsc na kupno gier na ps2... są 2 punkty ale tak zawyżają ceny ze głowa mała... za cod world of war 90 blaszek... i do tego stan płyty opłakany ..., przydało by sie na targi rupieci wybrać
![]() ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|