Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 34 35 36 37 38 ... 41 Dalej »

Nowe Sim City
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Nowe Sim City
arusbak Offline
Pong
*
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
11-03-2013, 14:03
Witam.
Niedawno odbyła się premiera nowego Sim City. Zastanawiam się nad zakupem tej pozycji, lecz z tego co wiem, to opinie są różne na temat tej gry. Jestem ciekaw, czy któryś z użytkowników na tym forum posiada tą grę i co o niej sądzi Winking
Szukaj
Odpowiedz
szczurass Offline
Pong
*
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
11-03-2013, 17:07
Gry nie posiadam ale słyszałem o niej bardzo miłe recenzje mianowicie grafika ,fabuła , zagadnienia ekonomiczne to co w SimCity najlepsze jeśli możesz to kup, lub zagraj w starsze części.
Szukaj
Odpowiedz
pojler Offline
Rycerz Sony
Liczba postów: 501
Liczba wątków: 29
Reputacja: 146
11-03-2013, 17:48
Gra w gruncie rzeczy jest spoko, niezła graficzka i takie tam. Ale dołują tylko małe rozmiary miast, i początkowe problemy z zabezpieczeniami DRM. Ale w ramach przeprosin EA daje dla nabywców jedną grę gratis. Więc jak się pośpieszysz to może załapiesz się.
Szukaj
Odpowiedz
Spawara Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 25
Liczba wątków: 6
Reputacja: 1
11-03-2013, 17:48
Grę kupiłem w piątek i spędziłem w niej praktycznie cały weekend. Trzeba wziąć poprawkę, że tak niskie oceny były wystawiane ze względu na zapchane serwery (gra wymaga stałego połączenia...), był to jednak problem głównie dla USA. Do europejskiej premiery Maxis dodało kilka serwerów, a obecnie na bieżąco je modernizują - od dwóch dni da się bez problemu grać, podejrzewam że na dniach uruchomią też zablokowane wcześniej leaderboardy i szybkość 'geparda'.

Póki co wydanych pieniędzy nie żałuję. Pogram trochę dłużej, to opiszę w większych szczegółach.
Szukaj
Odpowiedz
Sendera Offline
Pong
*
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 2
11-03-2013, 19:28
W sumie to gry osobiście nie posiadam, ale moja koleżanka, zapalona simkomaniaczka gra, i powiem szczerze jest zachwycona. Dobry trailer mnie samą do kupna zachęcił. O ile nie jesteś osobą która całe miasto zniszczy od razu to gra powinna ci się podobać :śmiech:.
Szukaj
Odpowiedz
ktosiu100 Offline
Allschool
**
Liczba postów: 147
Liczba wątków: 14
Reputacja: 14
11-03-2013, 21:09
Kupiłem grę ponieważ znajomy mi ją polecił. Nigdy nie lubiłem strategi ekonomicznych a tu bach !
Gra bardzo ale to bardzo mi się podoba - jest jeszcze lepsza gdy gra się ze znajomymi.
Dużo ludzi ma problemy z serwerami ale ja nie musiałem czekać ani chwili Winking
Kup ją a nie pożałujesz !
Szukaj
Odpowiedz
arusbak Offline
Pong
*
Liczba postów: 5
12-03-2013, 00:07
No to myślę, że na dniach do sklepu się wybiorę. Przekonaliście mnie Smiling dzięki
Szukaj
Odpowiedz
Zilla Offline
Pocieszny grubasek
**
Liczba postów: 69
Liczba wątków: 9
Reputacja: 4
12-03-2013, 00:28
Osobiście nie grałem ale mój dobry kolega nabył wczoraj. Zasiadł do gry o 18 a udało mu się z serwerem połączyć z tego co mówił, 20 minut po północy. Jednakowoż jak już usiadł to chwalił na lewo i prawo a dziś do pracy przyszedł z worami do kolan. Czy warto? Podobno kryzys serwerowy, powoli się zażegnuje więc można sięgnąć.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Newfolder Offline
Pong
*
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 2
14-03-2013, 13:53
W grze są niestety różne "dziwności". Są uproszczenia np. nie trzeba budować kanalizacji, podprowadzać napięcia - wystarczy, że budynek jest przy ulicy i to wystarczy. Ale nie ma dróg jednokierunkowych - no to nawet nie jest uproszczenie, a zubożenie. O grze już się żartuje, że jak czegoś nie ma to będzie w DLC :P. Ja bym nie kupował tylko czekał na patch, poprawki, DLC itp.
Szukaj
Odpowiedz
Aleksander Piotrowski Offline
Devil Wielki
*
Liczba postów: 10
19-03-2013, 00:40
Z tym DLC do Simcity to wcale nie sa żarty, to jest EA tutaj będą pewnie 10DLC i każde za 100zł. Ja czekam na możliwość wymuszania mostów, budowa kanalizacji prądu itp i oczywiście większe tereny pod miasta(najlepiej wielkości teraźniejszej mapy pod 16 miast)
Szukaj
Odpowiedz
ScoobyDooPL Offline
Pong
*
19-03-2013, 02:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2013, 02:19 przez ScoobyDooPL.)
Nie wiem czy temat jest odpowiedni, ale w sumie informacja mocno łączy się z SimCity.

No więc, w ramach rekompensaty za problemy z działaniem SimCity w okolicach premiery EA oferuje nam wybór jednej gry za darmo, a gry które oferują to:
Battlefield 3, Mass Effect 3, Dead Space 3, NFS Most Wanted, MOH Warfighter, SimCity 4 Deluxe Edition, Bejeweld 3 oraz Plants vs. Zombies.

Aby wziąć udział w promocji do 7:59, 26 marca trzeba zarejestrować grę na Origin, więc jeszcze jest czas, jakby ktoś chciał się załapać na promocję Grinning
Szukaj
Odpowiedz
Crix Doomsday Offline
KOLEKCJONERZY
Liczba postów: 658
Liczba wątków: 55
Reputacja: 101
19-03-2013, 02:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2013, 02:21 przez Crix Doomsday.)
Kurde... dla Dead Space 3 to bym się nawet na to sim city skusił... Chyba pora poszukać taniego klucza w internecie Grinning
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
ScoobyDooPL Offline
Pong
*
19-03-2013, 02:32
Zapomniałem podać jeszcze daty, wg odnośnika FAQ, który jest też w mailu - darmową grę będzie można wybrać w Europie najpóźniej od 1 w nocy 22 marca, naszego czasu, chociaż EA asekuruje się tym że najpóźniej na całym świecie będzie to 1 w nocy 23 marca.

Grę można wybrać będzie do 31 marca, godzina 7:59.

No a tak jak pisałem w poprzednim poście SimCity trzeba zarejestrować do 7:59, 26 marca.

Faktycznie promocja na tyle kusząca że może nawet jak ktoś nie ma SimCity to warto kupić, jeśli jest możliwość, tanio klucz żeby dostać 2 grę za darmo Grinning

Szukaj
Odpowiedz
Crix Doomsday Offline
KOLEKCJONERZY
Liczba postów: 658
Liczba wątków: 55
Reputacja: 101
19-03-2013, 02:53
Będę się pytał na Muve.pl Jeśli ktoś by miał kod rabatowy -40 na ich gry to SimCity kosztowało by wtedy ok 60 zł + darmowa wysyłka. Super oferta.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Miya Offline
Zabójca Snów
*
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 4
19-03-2013, 12:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2013, 22:35 przez Miya.)
Właśnie dzięki tej promocji mamy chyba najlepszy czas na kupno SimCity. Biorąc pod uwagę dotychczasową politykę EA, nie ma co liczyć na zniżki cen pojedynczej gry przez najbliższe 1,5 roku. Co do DLC - nie spodziewałbym się raczej aż stu złotych za sztukę; aktualne pakiety kosmetycznych dodatków na samym Originie kosztują 30 zł.
W kwestii samej gry - nie jest to stare, statystyczno - wykresowe SimCity do jakiego przywykli gracze. Radziłbym traktować to jako restart serii, który otwiera ją na dotychczasowych fanów Simsów czy też ekonomosceptyków, niż jako pełnoprawną kontynuację. Musze przyznać, że gra stała się dużo przyjemniejsza (staram się unikać słowa "prostsza"), bardziej elastyczna, choć wciąż potrafi napsuć krwi. Obszar zabudowy jednego, konkretnego miasta, jest stanowczo zbyt mały jak na możliwości jakie oferuje gra. Ponadto wciąż rosnąca lista bugów nie wpływa najlepiej na przyjemność gry. Myślę jednak, że wspomniana wyżej refleksja EA i przyznanie się do błędu może dać cień nadziei, że prace naprawcze będą przeprowadzane na bieżąco. Mimo wszystkich niedogodności, które i tak występują w większości obecnych gier zaraz po premierze, jest to produkcja warta uwagi. Przyciąga podobnie do World of Tanks czy przeglądarkowi Settlersi - najpierw spędzisz w grze dużo czasu, później będziesz wracał w wolnych chwilach.

PS Może jakiś region Archonowy?
[Obrazek: fs.png]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Thyaind Offline
Pan Damianek!
*
Liczba postów: 3
20-03-2013, 23:13
Jestem bardzo ZA na region Archonowy. Jestem tak bardzo ZA, że właśnie go stworzyłem Smiling
Europa Zachód 2, region prywatny Archonowo.
Abym mógł Was zaprosić, zaproście mnie do znajomych w Origin. Mój nick to Thyaind.
Zostało 15 wolnych miast, ciekawy teren wybrałem.

Żeby nie robić zbyt dużego offtopu, gra się w to cudownie wprost. Wciąga na dłuugie godziny. Myślę, że ciekawie będzie pograć sobie na tym naszym regionie. Czekam na Wasze zaproszenia, mam nadzieję że jutro już zobaczymy pierwsze miasta. Smiling Piąteczka!
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
grzechuk Offline
Pong
*
Liczba postów: 10
Reputacja: -9
29-03-2013, 04:24
Przy obecnym stanie SI i inflacji populacji, gra jest miodna parę godzin - potem staje się udręką, albo całkowicie niegrywalna... Można zagrać 2-3 razy, za każdym razem wybierając inną specjalizację, ale to wszystko! Gra po wybudowaniu 'cudu' i zabudowaniu parceli staje się pozbawiona celu! Kompletny brak jakiegokolwiek endgame'u...
Szukaj
Odpowiedz
mlyko Offline
!
**
Liczba postów: 73
Liczba wątków: 7
Reputacja: 25
29-03-2013, 09:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-03-2013, 10:13 przez mlyko.)
Archon założył swój oficjalny region.
Cytat:"Hej, czy grywa tu ktoś w SimCity i chciałby dołączyć do mojego regionu? Serwer Oceanic 2, region "Region ARHN.EU". Najłatwiej dołączyć dodając mnie na Originie (archonik) i czekając na zaproszenie albo po prostu wyszukując go na liście gier. (Wyszukiwarka jest nędzna, więc życzę powodzenia śmiałkomWinking )"
Pisał o tym na fejsie. Jednak z tego co mi wiadomo wszystkie miejsca są zajęte, ale mogę się mylić lub zawsze może się coś zwolnić.
[Obrazek: f101gn.jpg]
Szukaj
Odpowiedz
Kago56 Offline
PlayStation 4
**
Liczba postów: 52
Liczba wątków: 4
Reputacja: 2
29-03-2013, 22:46
Ja kupiłem SimCity i z dwoma kumplami na jednym regionie giera wymiata :P. POLECAM! Jedynie smuci mnie mała przestrzeń :C. Pogram 8h i praktycznie nowe miasto muszę budować :/
Szukaj
Odpowiedz
MrSniper49 Offline
Pong
*
Liczba postów: 4
03-04-2013, 16:26
Kupiłem i ogólnie gra super... Jednak ma dużo możliwości do tworzenia DLC - standardowo Childish Poza tym ma trochę bugów które powoli co prawda naprawiają. Poczekałbym jeszcze z zakupem...
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 14-05-2025, 02:22 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.