Liczba postów: 120
Liczba wątków: 27
Reputacja:
3
Warto jest kupować konsole stacjonarną, czy lepiej te pieniądze przeznaczyć na ulepszenia do kompa?
To co przemawia za konsolom to możliwość grania w lokalnej kooperacji (oczywiście w wybranych grach), a na PC raczej tego niema lub jest w platformówkach. Na nie korzyść to chyba gorsze przeglądanie internetu. Co do gier to wiemy że na pewno nam pójdą (oczywiście do tych gier co np wymagają kinecta będziemy zmuszeni go dokupić), a na PC trzeba sprawdzać np przez http://www.systemrequirementslab.com/cyri lub po prostu sprawdzić wymagania techniczne. To co przemawia za kompem to możliwość wymiany podzespołów.
Liczba postów: 753
Liczba wątków: 113
Reputacja:
419
Odpowiedź według mnie jest tylko jedna - WARTO ! Nie ma nic lepszego niż rozwalne się na kanapie w piątek z browarem i padem w łapie. Nie trzeba się martwić, że nowsza gra nie pójdzie na konsoli 'bo sprzęt za stary' - zero stresu. Konsole towarzyszą mi całe życie, przez moje ręce przewinęły się 10-tki tego typu sprzętów. Granie na kompie nie sprawia mi tyle radości co na konsoli, aczkolwiek na PC'ie też sporo grałem (strategie i RPG'i) Teraz mam full wypas kompa, ale się marnuje, bo w użyciu tylko moja PS 3 przez cały czas
Reputacja:
3
Tak ale są pady do PC i na steam jest trochę gier które je obsługują. A co do sprzętu to wymagania można sprawdzić.
Liczba postów: 753
Liczba wątków: 113
Reputacja:
419
Wiesz, pytałeś czy warto kupić konsolę - wyraziłem tylko swoje zdanie. Poczekaj na opinie innych, wtedy sam zdecydujesz, na Twoje kontrargumenty nie będę odpisywał, bo nie ma po co - sam wybierzesz.
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Zgadzam się z poprzednikiem warto wybrać konsole biblioteka gier na xboxa i ps3 jest ogromna do tego gry muzyczne guitar hero i rock band idealne na spotkanie ze znajomymi przy piwku.
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
W kwietniu moje PS3 skończy rok, i muszę powiedzieć że jak najbardziej warto. Jednak z w tej chwili z kupnem wstrzymałbym się do wyjścia nowej generacji, PS3 i XBOX360 pewnie wtedy stanieją
Liczba postów: 21
Reputacja:
0
Poczekaj aż wyjdą konsole nowej generacji wtedy ps3 i xbox360 będą o wiele tańsze.
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
16-03-2013, 23:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-03-2013, 23:18 przez fftb.)
Jeśli nie rajcują cię konsolowe ekskluzywy, za to lubisz pykać w RTSy to oczywiście nie warto...
![[Obrazek: 6a011168476f8c970c0133f560fc22970b-320wi]](http://progressivepeach.typepad.com/.a/6a011168476f8c970c0133f560fc22970b-320wi)
Myślę, że biorąc pod uwagę dzisiejsze ceny np. ps3 i PCtów, ich gabaryty, prądożerność to kupno konsoli wydaje się lepszą alternatywą imho...
No i nie bez znaczenia jest też fakt, że konsolowe gry nie są przypisywane do konta.
Co kto lubi no (ja komsole lube).
Liczba postów: 517
Liczba wątków: 9
Reputacja:
170
To w sumie czy warto kupić zależy od tego w jakie gry grasz. Dla mnie dla gracza bijatyk, nie ma fighterów na PC, a konsole są pełne takich tytułów.
Liczba postów: 11
Reputacja:
0
17-03-2013, 18:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-03-2013, 18:28 przez Maniako1983.)
Jeśli myślisz o nowym kompie do gier to poczekaj do końca roku i kup Playstation 4. Ja tak zrobiłem z PS3 i kupiłem je niedługo po premierze. Dzięki temu na kilka lat miałem spokój i mogłem pograć we wszystkie nowości. Dopiero około 2 lata temu kupiłem mocnego kompa, który też powoli zaczyna już słabnąć mimo że daje sobie na razie radę ze wszystkimi tytułami w 1080p na wysokich detalach. Nie inwestuje już jednak w PC bo znowu kupię konsolę jak tylko się pojawi. To da mi kolejne kilka lat komfortu i fantastyczną społeczność graczy z PSN.
Liczba postów: 310
Liczba wątków: 37
Reputacja:
66
17-03-2013, 18:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-03-2013, 19:07 przez SmellySocks.)
Jak konsole to tylko takie oferujące coś od siebie ponad dzisiejsze PCty (Wii, Wii U).
</gurgotrolling>
Liczba postów: 25
Reputacja:
1
To zależy. Jeśli ominęła cię ta generacja lub chcesz bardzo zagrać w jakiegoś eksluziwa na konsolę to tak. są teraz tanie, gry też niedrogie, a nadal ładnie wyglądają. Jeśli jednak grałeś intensywnie na twoim pececie i żaden tytuł od konsolowej trójcy cię nie ciśnie, to nie warto.
Liczba postów: 440
Liczba wątków: 12
Reputacja:
38
Ja na przykład zainwestowałem pół roku temu w Xboxa 360 i PS2 i jestem zadowolony. Odpadły mi problemy z komputerem podczas grania, jest wygoda podczas siedzenia, oraz cały wór świetnych jRPG. Ale zależy wszystko od gier, w jakie chcesz grać.
Reputacja:
3
(16-03-2013, 23:12)fftb napisał(a): No i nie bez znaczenia jest też fakt, że konsolowe gry nie są przypisywane do konta. Jak nie? Na pewno battlefield 3 przypisywany jest na xboxie 360 do konta.
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
18-03-2013, 17:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-03-2013, 21:44 przez Manga Ryu.)
patologia!
Użytkownik dostaje 30% warna za spam. ~Manga
Liczba wątków: 35
Reputacja:
23
Oczywiście że warto, zwłaszcza jeśli masz ograniczony budżet.
Całą reszte którą chciałem napisać wymienili moi poprzednicy.
Nie martwisz sie o bebechy, każda gra pójdzie.
Wygodna gra na padzie.
Bogata biblioteka gier !
Liczba postów: 82
Reputacja:
4
Powiem tak.. Konsola to jest inwestycja na jakieś 5-7 lat(biorąc pod uwagę to ile trwała obecna generacja). Jest to 5-7 lat wielu gier, bardzo dobrej optymalizacji, wygody grania(po przyzwyczajeniu się do pada). Co prawda gry na konsole są droższe od PCtowych i nie popiracisz. Nie pograsz też w rtsy, ale z tego co zaobserwowałem to rtsy to najmniej wymagające gry w dzisiejszych czasach(pod kątem hardware). Wracając jeszcze na chwilę do cen gier - gry na konsol są droższe, ale jeśli nie jesteś fanatykiem nówek to używki są dość tanie. Co może cię odrzucić to to, że w nadchodzącej generacji ma być płatny multiplayer nawet u Sony. Jeśli coś się zmieniło to proszę o informację bo ta informacja wstrząsnęła mą grową częścią duszy. Kolejną kwestią jest to, że nie rozbudujesz sobie konsoli, a PCta tak. Z tym, że to co w sobie mają konsole wystarczy na te 5-7 lat grania, a PCta trzeba będzie rozbudowywać częściej.
To już koniec mojego wywodu. Dziękuję za uwagę. Cześć.
|