Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Oldschool... › Konsole Kieszonkowe v
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 Dalej »

Jaka konsola ?
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Jaka konsola ?
ktosiu100 Offline
Allschool
**
Liczba postów: 147
Liczba wątków: 14
Reputacja: 14
Question  01-04-2013, 23:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-04-2013, 23:28 przez ktosiu100.)
Nie wiem prawie nic o oldschoolowych przenośnych konsolach(ds, gameboy itp).
I pytanie do was: Na jakiej najtańszej konsoli mogę pograć np. w pokemony. Jaką konsolkę mi polecacie i nie obraziłbym się o jakieś dodatkowe informacje Torll tzn. coś o konsoli, gdzie, jak i w jakiej formie moge kupic gry.
[Obrazek: 76561198056146311.png]
^
|
|
|

Chętnie każdego przyjme

Szukaj
Odpowiedz
Link Offline
The Hero of Rupees Ð ©
*
Liczba postów: 753
Liczba wątków: 113
Reputacja: 419
02-04-2013, 12:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-04-2013, 12:21 przez Link.)
Jeżeli koniecznie chcesz pograć w pokemony, szukasz rozsądnego stosunku ceny do jakości z gry to wybierz Game Boy Color i gry takie jak Pokemon Red/Blue/Yellow, lub ich nowsze i lepsze wersje Gold/Silver (te działają jedynie na GBC) poprzednie odpalisz na tańszym od GBC - Game Boyu Classic oraz pocket - lecz kieszonsole te mają czarno białe wyświetlacze. Zrób research na allegro, warto też wziąć pod uwagę Game Boya Advance - tu skok graficzny jest jeszcze lepszy niż na GB Color, i pograsz w jeszcze nowocześniejsze wersje poków - Ruby/Sapphire. Piszesz, że szukasz najtańszej opcji, więc o podświetlanym GBA SP, czy Co wybrać? nie będę pisał, nie wspominając o DSie. Za samą konsolę dużo nie zapłacisz, więcej kosztują czasem same gry (uważaj na piraty, na tym forum znajdziesz temat, jak je rozróżnić)
Szukaj
Odpowiedz
RadieV Offline
Pong
*
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 0
Reputacja: 0
02-04-2013, 17:39
(02-04-2013, 12:19)Link napisał(a): Piszesz, że szukasz najtańszej opcji, więc o podświetlanym GBA SP, czy Co wybrać? nie będę pisał, nie wspominając o DSie.

Nie zwracaj uwagi na tę część wypowiedzi Link'a. Na allegro dzieją się różne cuda tylko trzeba polować. Z własnego doświadczenia powiem Ci, że 3 dni temu kupiłem GBA SP za 60 zł (plus 11 przesyłka), kiedy cena Colorów oscyluje między 70-90 zł. Pamiętaj, że są takie portale jak Tablica, czy Gumtree i akurat znajdziesz coś w swoim mieście.

Nie wiem jaki masz budżet, ale szukaj coś z serii Advance (nie to żebym nie kochał się z dużym szaraku, bo mam takiego Grinning, ale szkoda mi go na granie non-stop), nawet jeżeli musiałbyś uzbierać jeszcze trochę.
Szukaj
Odpowiedz
Czarkoman Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 42
Liczba wątków: 6
Reputacja: 0
03-04-2013, 17:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-2013, 19:10 przez Czarkoman.)
Osobiście polecam jak kolega wyżej coś z serii Advance. Niedawno zakupiłem wersję SP (dokładnie Tribal Edition) i jestem bardzo zadowolony. SP w porównaniu do zwykłego ma wbudowany akumulator i podświetlany ekran co bardzo ułatwia granie. Oczywiście Advance, Advance SP i odpalają gry z GB i GBC. Naprawdę warto trochę zaoszczędzić, ponieważ masz wtedy dostęp do znacznie szerszego grona gier.
Platformy: PS4,PSP, PSV, PC, Xbox 360, PSX, GBA, Android
Szukaj
Odpowiedz
killjoypl Offline
Malkontent naczelny.
*
Liczba postów: 20
Liczba wątków: 2
Reputacja: 7
05-04-2013, 18:27
Co wybrać? nie odpala gier z GB i GBC Are You Fucking Kidding Me?
[Obrazek: fe746dc11661cb11b5f6a0ff383805ff.gif]
Szukaj
Odpowiedz
Snorlax Benio Offline
"Benio, Benio w górach ma swój dom"
**
Liczba postów: 64
Liczba wątków: 2
Reputacja: 99
22-04-2013, 11:30
Tak jak przedmówcy polecam Ci Advance SP ze względu na kompatybilność wsteczną (gry z GB I GBC pójdą) oraz podświetlany ekran i wbudowany akumulatorek, które bardzo ułatwiają rozgrywkę. Do kompletu dodał bym jeszcze DS lite, na który o ile dobrze pamiętam odpalisz gry zarówno z DSa jak i GBA
[url=http://facebook.com/TypowySnorlax][/url]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 18-07-2025, 12:19 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.