Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Offtop Wszelaki v
« Wstecz 1 ... 15 16 17 18 19 ... 22 Dalej »

Interaktywne Pokémony - Nerdowskie Marzenia nie do spełnienia
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Interaktywne Pokémony - Nerdowskie Marzenia nie do spełnienia
Nocturne Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 30
Liczba wątków: 8
Reputacja: 0
11-05-2013, 00:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2013, 00:12 przez Nocturne.)
Witajcie,

Podczas livestream'u newschoolowego rozpętała się dyskusja na temat Pokémonów działających na zasadzie Skylanders. Wymyślaliśmy jak to by wyglądało i jak bardzo by się sprzedało. Temat czysto offtopowy i spiskowy [SPIZEG!] i chodzi w nim o to aby wymyślać jak najróżniejsze (Ale całkiem realne) pomysły dotyczące takiego czegoś Winking Może ktoś pokusi się o grafiki koncepcyjne ?

Zaczynając ode mnie:

Kupowalibyśmy puste pokeballe i jednorazowo można by złapać pokemona. Oczywiście great balle odpowiednio droższe a masterballe byłyby do zdobyćia tylko na specjanych eventach/giveawayach (nie w polsce ofc, ale na aukcjach za cenę nowego domku jednorodzinnego można by dostać). Wtedy nie byłoby problemu z ewolucjami i nie stracilibyśmy frajdy z losowego lapania pokémonow. Nie było by też wtedy problemu z kasiastymi, którzy idąc do sklepu z gotówką kupują sobie 6 legend i niszczą w multiku. Chcesz złapać np. Entei'a ? Zdobądź Master Ball'a (Lub męcz się z great ballem) Oczywiście pokeball nie zapełni się gdy pokemona nie złapiemy więc jeden kupiony pokeball = jeden złapany pokemon. W ten sposób Nintendo zarabia na kolekcjonerach i tym podobnych którzy chcą złapać wszystkie stworki (Troszkę ich kuźwa jest ...).

Podstawka - Do starter packa dołączona byłaby podstawka na sześc slotów (Cała nasza ferajna) na której przez całą grę leżałyby nasze bestie. W pokécenter kulki migałby by w rytm "melodii leczenia" i tam można by było wyjąć i położyć innego (No co jakoś trzeba zastąpić PC w grze)

W sklepach moglibyśmy dostać:
Starter pack - Zawierałby podstawkę, grę oraz pokeballa z jednym z 15 startowych pokemonów (Po trzy na serię było chyba się nie pomyliłem)
Pokeball - Byłby tam pokeball (Zadziwiające no nie ?) albo tradycyjny albo great ball w odpowiednich cenach np. 2$ za zwyklego i 5$ za grejta. Można by się pokusic o jakieś pierdoły typu netball itp. ale to już za duże koszta a nikt by tego nie kupował.

To były moje wypociny a więc czas na wasze pomysły Winking
Szukaj
Odpowiedz
Grimmjow Offline
Pong
*
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
11-05-2013, 00:30
Jako prowodyr tego tematu też powinienem się wypowiedzieć jak sobie to wyobrażam. Wiec zaczynamy, podstawka mogła by przypominać pokedex na których się mieści się 6 pokemonów, a jeden z nich postawiony na specjalnym miejscu chodzi za bohaterem. Po dasz walk zmiana figurki powodowała zmianę pokemona, a postawienia pokebolla wyrzucenie by złapać. Mogły być też dodatkowe figurki symbolizujące potiony etc. Starter by zawierał by oczywiście pokedex plus jednego pokemona, tak jak się zaczyna każdą część pokemonów, ale by ukończenie pokemonów nie było uzależnione od posiadanych figurek. Figurki musiał być małe, maksymalnie 7cm i tak nie trzeba więcej chip i tak pewnie się zmieści. Tak sobie to ja wyrażam. Mówił, właściwie pisał JA, DZIĘKUJE DOBRANOC ^^
Szukaj
Odpowiedz
Nocturne Offline
Atari 2600
*
11-05-2013, 00:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2013, 00:51 przez Nocturne.)
Ja jednak jestem zdania że powinny być puste pokeballe bez żadnych figurek Winking A podstawka powinna być reprodukcją miejsca w którym leżą pokeballe w poke center.

Dodatkowe startery można by było kupić mniej więcej tak:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9ea9...e8b62.html <- Miszcz graficznych przeróbek here.

Suaby Photoshop jest suaby ale napis na pokeballu myślę że mi wyszedł ;D

[Obrazek: ps3.png]

Trzeba też dopracować tytuł bo Pokemon Battles nie brzmi porywająco jak Skylanders Tongue_Out_Winking
Szukaj
Odpowiedz
royek Offline
Pong
*
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 5
11-05-2013, 01:06
Sama koncepcja tego by były to Pokeballe wydaje mi się lepsza, choć nie do końca podoba mi się ta opcja z 1 pokeball - 1 pokemon. Przejście gry w takim systemie jak do tej pory wymagałby dużej ilość kulek choćby na pokemony, które uczylibyśmy choćby samych ruchów HM. Zdecydowanie lepiej jak dla mnie brzmi by było to coś w stylu pokewalkerów. Sześć sztuk urządzonek reprezentujących naszą szóstkę przy pasie plus reszta pokemonów w grze niczym w Bill PC. I coś co myślę że sprawiałoby największą frajdę: Opcja multiplayer gdzie możesz na jednym urządzeniu stoczyć ze znajomym walkę za pomocą swych pokemonów.
Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
11-05-2013, 01:28
Um. Tego. Pokémony działające na takiej zasasdzie zostały już ogłoszone dawno temu. Przykro mi, że muszę was zawieść Laughing

http://uk.ign.com/articles/2013/03/15/po...-footsteps
Szukaj
Odpowiedz
neko Offline
VIP
Liczba postów: 132
Liczba wątków: 6
Reputacja: 129
11-05-2013, 01:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2013, 01:32 przez neko.)
Ja może tutaj myślnę w najmniej ekonomiczny sposób, ale jeśli ta techologia stanieje (a pewnie tak bedzie jeśli postawią na ilość sprzedaży) to ja wolałabym mieć figurki niż pokeballe... Jeśli już miałoby być coś co ma mieć zewnętrzne implementacje to niech chociaż wygląda dobrze. Co do ewolucji, może gra dawałaby możliwość łapania tylko pierwszych form pokemonów, a figurki z ewolucjami wymieniałoby się tylko za dotarcie z podstawami do któregoś poziomu? Albo już w ogóle myślmy przyszłościowo-niech te chipy będą w płaskich dyskach które po położeniu na czytnik tworzą na nim hologram z Pokemonem! O!

FUUUUUUUUUUUUUUUUUU Archon -.-'
Szukaj
Odpowiedz
SushiKraken Offline
Kraken w sosie sojowym.
*
Liczba postów: 20
Liczba wątków: 1
Reputacja: 6
11-05-2013, 01:33
Moim zdaniem taki system wyglądałby w następujący sposób:

Oparty byłby on o:

I. Rdzeń, gdzie znajduje się elektronika, bateria etc.
II. Wymienne obudowy, które będą nadawać cechy wizualne i użytkowe w grze (Aby nie obciążać kosztami elektroniki).
III. Jakąś podstawkę, która połączyłaby Pokeballe z konsolą.

Działanie

-Rdzeń posiadałby własny numer identyfikacyjny, dzięki któremu konsola wie, że gracz nie oszukuje podstawiając jakiegoś pokemona podczas walki.
-Wraz z rozpoczęciem gry konsola będzie identyfikować 6 Pokeballi, które muszą być puste.
-Każda wymiana Pokeblla będzie wymagać ponownej identyfikacji w wybranych punktach w grze
-Maksymalna ilość zarejestrowanych Pokeballi na save wynosiła by 6
-Aby złapać Pokemona należało by położyć i odpowiedni rodzaj Pokeballa na platformie i zatwierdzić próbę łapania w grze
-Jeżeli chcemy złapać pokemona, to po wymiennej obudowy (posiadającej system, który warunkuje Pokeballa w grze) na ekranie pokaże się liczba dostępnych Pokeballi w grze
-podczas walki, gdy zdejmiemy Pokeballa z platformy, Pokeball automatycznie się zablokuje do czasu ponownego umieszczenia go na platformie w celu zapisania stanu Pokemona. Jeżeli będzie to możliwe, to Pokemon się wycofa w kolejnej turze i będziemy mogli kontynuować walkę innym pokemonem, jeśli jednak zmiana pokemona jest niemożliwa to kontynuujemy walkę pokemonem obecnym na polu walki.

Zasilanie

Pokeball posiadałby własny akumulator ładowany z pomocą indukcji pola magnetycznego .

Zestaw

Podstawowy zestaw posiadałby:
-Nośnik z grą
-Platforma, do połączenia Pokeballi z konsolą
-6 Pokeballi z uniwersalnymi obudowami (w kształcie tradycyjnych Pokeballi), które pozwalają na korzystanie ze wszystkich rodzai "kulek" bez kupna specjalnej obudowy.

Dodatki

-Obudowy warunkujące wygląd zewnętrzny oraz typ Pokeballa w grze
-Obudowy kolekcjonerskie, z dodatkowymi funkcjami wizualnymi (np. wspomniane już miganie podczas leczenia Pokeballi
-Zestaw z przedmiotami, czyli czytnik podłączany bezpośrednio do platformy na Pokeballe, posiadający wszystkie przedmioty w formie kart zbliżeniowych (po 1 karcie na jeden przedmiot)
Szukaj
Odpowiedz
Nocturne Offline
Atari 2600
*
11-05-2013, 01:38
Archon. Nie psuj zabawy innym ;[ Na szczęście nie popsułeś do końca bo te pokemony to jakiś poboczny produkt a my tu wyruszamy w kierunku tradycyjnego pokemon rpg z koniecznymi do gry figurkami/pokeballami/breloczkami/czymkolwiek.
Szukaj
Odpowiedz
royek Offline
Pong
*
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 5
11-05-2013, 02:33
Strasznie kanciaste te figurki. Ma to swój urok, ale skoro ktoś kiedyś przy użyciu niewyobrażalnej dawki wyobraźni stworzył koncepcję wizualną ślicznych pokemonów, to można by je było tak własnie odwzorować w ten wierny sposób.
Szukaj
Odpowiedz
inquis1t0r Offline
Repent !
**
Liczba postów: 81
Liczba wątków: 3
Reputacja: 7
11-05-2013, 08:58
Ale pokemony z rumble, to z założnia pokemony-zabawki. Teraz kwestia tego, jak sprawdzi się to w rumble i pewnie innych offspinach na wii u.
[Obrazek: fs_overall.png]
Szukaj
Odpowiedz
neko Offline
VIP
Liczba postów: 132
Liczba wątków: 6
Reputacja: 129
11-05-2013, 10:11
Też uważam, że zrobienie z każdego pokemona porygona to słaby pomysł :/
One są po prostu brzydkie... wyglądają jak papercraft... w dodatku taki 2/10
Szukaj
Odpowiedz
Grodek Offline
Mistrz organizacji™
Liczba postów: 517
Liczba wątków: 9
Reputacja: 170
11-05-2013, 11:03
Zgadzam się z tobą neko. Jedynie co to Torchic jeszcze ujdzie ale np. taki Pikachu to już porażka. Skylanders mają fajne figurki i też w podobnej jakości powinni zrobić figurki Pokemonów.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 18-07-2025, 15:55 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.