Liczba postów: 21
Liczba wątków: 2
Reputacja:
1
Sega Genesis, 16bit czystej mocy. Bardzo czule wspominam ją wspominam. Potem miałem też starego poczciwego Pegazusa, jak pewnie większość z was i także przy tej konsoli przesiedziałem wiele czasu. Następne generacje konsol stacjonarnych jakoś mnie ominęły i pokusiłem się dopiero na PS3. Przez ten czas pogrywałem sobie głównie na komputerze. Przez moje łapki przewijają się też regularnie konsole przenośne: game boy advance, nintendo ds, psp i od niedawna ps vita.
Kurczę, miał to być temat o pierwszej konsoli a ja tu wam przedstawiam całą moją konsolową historie ^^'. No cóż, lepiej już skończę bo się jeszcze rozkręcę.
Liczba postów: 440
Liczba wątków: 12
Reputacja:
38
Ja pamiętam do dziś swoje zdziwienie jak dostałem na komunię PSone, potem długo długo była w tym temacie u mnie cisza aż w te wakacje kupiłem Xboxa 360.
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja:
742
(16-09-2012, 23:49)Sevven napisał(a): Sega Genesis
Jak to? Amerykański import? Pirat? W Europie tak konsola nazywała się Sega Mega Drive i taki też nadruk figuruje na obudowie.
Liczba postów: 21
Reputacja:
1
Szczerze mówiąc, nie mam najmniejszego pojęcia jak znalazła się w moim domu, ale jestem w 100% pewien że byłe to właśnie Sega Genesis a nie Megadrive, potwierdzał to taż mój wujek jak go jakiś czas temu o to spytałem, gdyż sam w wieku paru lat zbytnio nie zwracałem uwagi na takie szczegóły jak pochodzenie konsoli. Raczej nie była to jakaś podróbka z targu, no bo komu by się chciało idealnie podrabiać daną konsolę, skoro taniej dać jakąś losową obudowę z taniego plastiku. Ciekawa sprawa, szkoda że się popsuła i już jej nie posiadam, chlip ;_;
Liczba postów: 102
Liczba wątków: 6
Reputacja:
55
Ja nie będę oryginalny zaczynałem od C 64 .Nawet organizowałem "giełdę komputerową"  w mieście w którym się wychowałem, to był 89 rok bodajże  , potem oczywista Amigi po kolei, z kieszeni to pierwszy był G&W ale taki z jakimś ogrodnikiem, dwuekranowy, Ruskie Jaja w każdej konfiguracji, no i moje kochane Atari Lynx
Liczba postów: 13
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Ja jak pewnie większość z was, zaczynałem od kultowej "Rodzinnej gry komputerowej" Pegazus :P Później było PsOne (Ahh pamiętam jak mama opierniczała mojego brata, że siedzy cały czas przed telewizorem.) Kilka lat później dostałem Ps2 Fat, i kupiłem sobie PSX. Z konsolek przenośnych to miałem Brick game, oraz mam do dzisiaj GBA.
Wszystkie te konsolki (bez brick game i pegazusa) mam do dzisiaj. Ale się rozpisałem
Liczba postów: 7
Reputacja:
0
1 pegasus, ale prawdziwa konsola to psx.
Reputacja:
1
Ja zacząłem tak jak większość od NESa kupionego od ruskich na bazarze - służył do czasów, póki nie został zakupiony mi PSX
Liczba postów: 110
Liczba wątków: 16
Reputacja:
23
11-11-2012, 20:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2012, 20:22 przez Shorty.)
Moją pierwszą grą było Larax & Zaco z poczciwego DOSa. Nie wiem czy ktoś pamięta, ale tryb kooperacji po prostu wymiatał. 
EDIT/ Źle przeczytałem temat. Moją pierwszą platformą był PC z DOSem, potem Pegasus. Szczerze mówiąc, Pegasus i PSP to były moje jedyne konsole. Obu się pozbyłem, bo irytowały mnie swoimi ograniczonymi możliwościami. Jestem zatwardziałym PC-towcem. :P
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
U mnie pegasus i ta przenosna konsolka z tetrisem kupiona na jakims nadmorskim bazarze  Takich konsolek mialem kilka bo szybko sie psuly w moich rekach. A potem nadeszlo pierwsze Playstation i Lego Racers!
Liczba postów: 61
A moje pierwsza konsola to podróba Street Fightera
Pierwsza konsola na jaka grałem to Pegasus u kuzynów 
A pierwsza taka prawdziwa to PS2... ;D
Liczba postów: 260
Liczba wątków: 21
Reputacja:
30
konsola - podróba Street Fightera? To tak jakby powiedzieć że mam rower, podobny do muzyki
Liczba postów: 61
Tak jak mogła być podróba Nes-a tak mogla i byc Street Fightera zamknięta w "pieknej" plastikowej obudowie emulującej PSP  [torll]
Liczba postów: 260
Liczba wątków: 21
Reputacja:
30
To mów że podróba PSP, zawierająca klona Street Fightera, nie że podróbka nesa z grami = gry, identico
Liczba postów: 172
Reputacja:
7
Moja pierwsza konsola - pegasus, zakończył swój żywot wypchany czekoladą przez mojego brata
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 3
Reputacja:
1
Playstation, najzwyklejsze w świecie, niestety "przerobione" bo w mojej 100k mieścinie nie można było dostać gier. Po gry jeździłem 80km dalej i to były "tylko" pirackie.
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 4
Reputacja:
2
03-12-2012, 23:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2012, 23:52 przez Emtebe.)
Moją pierwszą "powżną" konsolą był Pegasus IQ-502. To było jakieś 17-18 lat temu. A do tego "oryginalna" Złota Czwórka z grami Soccer, Bumerang Kid, Robin Hood i Go! Dizzy Go!. A przed Pegasusem to standardowo Brick Game i "Ruskie jajeczka".
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Ło matko, miałem taką "kosolę" na której można było grać w tetrisa, później pegazus, podjebany kuzynowi gameboy advence, przez długi czas nic i teraz XBox 360
Liczba postów: 332
Liczba wątków: 16
Reputacja:
262
Jak byłem, bardzo, bardzo, bardzo mały to tata miał ATARI  A le jak podrosłem do wieku 4 lat dostałem PEGAZUSA  Potem PSX, PS2, gdzieś po drodze było PSP, Gameboy. Teraz zastanawiam się nad kupnem PS3 lub X-box 360. Ale prawdopodobnie będzie to PS3. Tylko jaka wersja to jeszcze nie wiem bo mój portfel jest jeszcze pusty :P
Liczba postów: 80
Liczba wątków: 3
Reputacja:
7
pierwszą konsolom było odziedziczone po ojcu commodore64 a potem znalazłem w piwnicy pegasusa
ludzie w piwnicach mają dziwne rzeczy. pegasusa oddałem do hospicjum
Liczba postów: 147
Liczba wątków: 14
Reputacja:
14
Mimo mojego młodego wieku moją pierwszą konsolą był pegazus. Grałem zawsze z bratem a gdy przychodził ktoś inny(np. brat cioteczny) to graliśmy całą noc w taką contre lub mari
![[Obrazek: 76561198056146311.png]](http://badges.steamprofile.com/profile/default/steam/76561198056146311.png)
^
|
|
|
Chętnie każdego przyjme
Liczba postów: 9
Reputacja:
0
Moje pierwsze 3 : PSX , Psone , PSX. Ogólnie miło wspominam te czasy :P
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 12
Reputacja:
3
pierwsza konsola na jakiej grałem to pegazus :P a potem Gameboy
Liczba postów: 57
Reputacja:
36
Standardowo Pegazus, gdy jeszcze nie wiedziałem co znaczy słowo konsola  Potem zacząłem czytać PSX Extreme, zakochałem się w handheldach i kupiłem GBA SP.
Liczba postów: 42
Reputacja:
0
Pierwszy był "brick game" (właściwie miałem ich kilka), potem zagrywałem na PSX jednak nie był on mój, a "dużą" i własną konsolą jako pierwsze zostało PSP.
Platformy: PS4,PSP, PSV, PC, Xbox 360, PSX, GBA, Android
|