Liczba postów: 8
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Czy gra radzi sobie z tanimi gitarami np Squier Bullet? I czy wystarczy zintegrowana karta dźwiękowa, żeby swobodnie grać?
Liczba postów: 98
Liczba wątków: 3
Reputacja:
5
Oglądałem ostatnio spontanicznego Rocksmitha na twitchu i naszła mnie ochota na zakup własnego wiosła. W zasadzie nauczyć się grać na gitarze chciałem już dawno ale nie znałem nikogo kto mógłby mnie tego nauczyć. Pomyślałem, że teraz, gdy dostępny jest Rocksmith jest moja szansa tylko zacząłem się zastanawiać czy to naprawdę działa - czy opłaca się kupić gitarę i zacząć się uczyć z Rocksmith 2014? Czy w ten sposób faktycznie nauczę się grać na gitarze czy to tylko chwyt marketingowy?
Liczba postów: 36
Liczba wątków: 7
Reputacja:
5
Archon czy grałeś w to "cudo" na tyle długo aby móc samodzielnie bez włączenia gry, zagrać choćby 10 sekundowy kawałek w miarę płynnie?
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
Tak naprawdę trzeba chcieć i dużo ćwiczyć. Jak już paluszki wytrenowane to potem można zacząć zabawę z improwizacją, skalami i innymi pierdołami.
Grałem w poprzedniego Rocksmitha i on idealnie nadaje się właśnie do trenowania paluszków, żeby śmigałby po gryfie jak wyścigówka. Jednak kiepsko wyglądała kwestia improwizacji bo tak naprawdę to byłeś zwyczajnym odtwarzaczem. No i bywały często porady, których sensu jako ktoś zajmujący się muzyką nie potrafiłem zrozumieć.
Także gra może pomóc w motywacji i ćwiczeniach, ale nadal potrzebne jest zacięcie i chęć nauki poza sesjami w grze
Liczba postów: 0
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Dużo lepsza od poprzedniczki. Gram na gitarze dwa lata i dla mnie (a co dopiero dla początkującego) pierwsza część jest dużo mniej intuicyjna niż druga.
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 7
Reputacja:
4
@Ra-V88 sam zamierzam kupić Rocksmith 2014, i słyszałem o nim bardzo pozytywne recenzje. Jeśli nie masz jeszcze gitary może cię zainteresować wersja Rocksmith Guitar Bundle z dołączoną gitarą chyba Epiphone Les Paul Jr. Skoro gra kosztuje +/- 200 zł, a cały bundle ok. 600 to w sumie można dostać całkiem porządną gitarę za ok 400 zł.