Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › arhn.eu › Z Głównej... v
« Wstecz 1 ... 14 15 16 17 18 ... 43 Dalej »

Rocksmith 2014 - recenzja
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Rocksmith 2014 - recenzja
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
02-11-2013, 13:57
[Obrazek: fKw-Od0I6Qk.jpg]
Rocksmith 2014 to kontynuacja niespodziewanie dobrego narzędzia do nauki gry na gitarze z 2012 roku. Gra umożliwia podłączenie dowolnej gitary elektrycznej lub basowej i podzielona jest na kilka trybów. Głównym jest możliwość odtwarzania wbudowanych w grę utworów muzycznych znanych artystów rockowych, ale system zawiera również pełnoprawne lekcje obsługi gitary oraz narzędzia służące do ćwiczenia techniki. Rocksmith zawiera również wbudowany wzmacniacz z dziesiątkami efektów i przesterów, dzięki czemu wykorzystywany być może jako komputerowy "piec". Do działania, gra wymaga specjalnego kabla "Real Tone Cable".

By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Rocksmith 2014 - recenzja
Szukaj
Odpowiedz
baniol Offline
Pong
*
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 2
Reputacja: 0
02-11-2013, 14:15
Czy gra radzi sobie z tanimi gitarami np Squier Bullet? I czy wystarczy zintegrowana karta dźwiękowa, żeby swobodnie grać?
Szukaj
Odpowiedz
Ra-V88 Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 98
Liczba wątków: 3
Reputacja: 5
02-11-2013, 14:17
Oglądałem ostatnio spontanicznego Rocksmitha na twitchu i naszła mnie ochota na zakup własnego wiosła. W zasadzie nauczyć się grać na gitarze chciałem już dawno ale nie znałem nikogo kto mógłby mnie tego nauczyć. Pomyślałem, że teraz, gdy dostępny jest Rocksmith jest moja szansa tylko zacząłem się zastanawiać czy to naprawdę działa - czy opłaca się kupić gitarę i zacząć się uczyć z Rocksmith 2014? Czy w ten sposób faktycznie nauczę się grać na gitarze czy to tylko chwyt marketingowy?
Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Administrators
02-11-2013, 14:26
(02-11-2013, 14:15)baniol napisał(a): Czy gra radzi sobie z tanimi gitarami np Squier Bullet? I czy wystarczy zintegrowana karta dźwiękowa, żeby swobodnie grać?
Rocksmith powinien poradzić sobie z każdym elektrykiem, jeśli ten potrafi utrzymać strój przez dłużej niż 5 minut, żeby nie trzeba było dostrajać w trakcie piosenki. Winking

(02-11-2013, 14:17)Ra-V88 napisał(a): Oglądałem ostatnio spontanicznego Rocksmitha na twitchu i naszła mnie ochota na zakup własnego wiosła. W zasadzie nauczyć się grać na gitarze chciałem już dawno ale nie znałem nikogo kto mógłby mnie tego nauczyć. Pomyślałem, że teraz, gdy dostępny jest Rocksmith jest moja szansa tylko zacząłem się zastanawiać czy to naprawdę działa - czy opłaca się kupić gitarę i zacząć się uczyć z Rocksmith 2014? Czy w ten sposób faktycznie nauczę się grać na gitarze czy to tylko chwyt marketingowy?

Myślę, że zupełnie źle do tego podchodzisz. Rocksmith to nie cudowna pigułka na porost penisa, czy matriksowe wstrzykiwanie wiedzy. Rocksmith niczym się nie różni od książki do nauki grania na gitarze, grupowej lekcji muzyki, czy DVD z instruktażem. Nie "nauczy cię" grać. Ty się musisz nauczyć grać. Gra ci powie jak. Różnica jest taka, że Rocksmith jest interaktywny - może powiedzieć ci, kiedy popełniasz kardynalne błędy.

Ale nie możesz oczekiwać, że "nauczy cię grać". Jeśli się sam nie nauczysz, to nie nauczy cię nikt, nawet najlepszy nauczyciel.
Szukaj
Odpowiedz
MOLO Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 36
Liczba wątków: 7
Reputacja: 5
02-11-2013, 15:12
Archon czy grałeś w to "cudo" na tyle długo aby móc samodzielnie bez włączenia gry, zagrać choćby 10 sekundowy kawałek w miarę płynnie?
Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Administrators
02-11-2013, 15:21
(02-11-2013, 15:12)MOLO napisał(a): Archon czy grałeś w to "cudo" na tyle długo aby móc samodzielnie bez włączenia gry, zagrać choćby 10 sekundowy kawałek w miarę płynnie?

Nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Na gitarze gram od 10 lat. Zapamiętanie riffu nie jest dla mnie wielką filozofią. Granie muzyki z Rocksmith nie różni się niczym od grania muzyki z tabulatury.
Szukaj
Odpowiedz
Listva Offline
Pr0gamer lepszy niż wy wszyscy
*
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 1
Reputacja: 2
02-11-2013, 15:25
Tak naprawdę trzeba chcieć i dużo ćwiczyć. Jak już paluszki wytrenowane to potem można zacząć zabawę z improwizacją, skalami i innymi pierdołami.

Grałem w poprzedniego Rocksmitha i on idealnie nadaje się właśnie do trenowania paluszków, żeby śmigałby po gryfie jak wyścigówka. Jednak kiepsko wyglądała kwestia improwizacji bo tak naprawdę to byłeś zwyczajnym odtwarzaczem. No i bywały często porady, których sensu jako ktoś zajmujący się muzyką nie potrafiłem zrozumieć.

Także gra może pomóc w motywacji i ćwiczeniach, ale nadal potrzebne jest zacięcie i chęć nauki poza sesjami w grze
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
dzumper Offline
n00b
*
Liczba postów: 0
Liczba wątków: 0
02-11-2013, 16:49
Dużo lepsza od poprzedniczki. Gram na gitarze dwa lata i dla mnie (a co dopiero dla początkującego) pierwsza część jest dużo mniej intuicyjna niż druga.
Szukaj
Odpowiedz
P@jac Offline
Leń zawodowy
*
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 7
Reputacja: 4
02-11-2013, 21:20
@Ra-V88 sam zamierzam kupić Rocksmith 2014, i słyszałem o nim bardzo pozytywne recenzje. Jeśli nie masz jeszcze gitary może cię zainteresować wersja Rocksmith Guitar Bundle z dołączoną gitarą chyba Epiphone Les Paul Jr. Skoro gra kosztuje +/- 200 zł, a cały bundle ok. 600 to w sumie można dostać całkiem porządną gitarę za ok 400 zł.
Szukaj
Odpowiedz
Immshi Offline
n00b
*
Liczba postów: 0
Liczba wątków: 0
10-11-2013, 16:36
Obejrzałem najpierw recenzje pierwszego Rocksmith'a, żeby zobaczyć różnice. Już recenzja z zeszłorocznej gry mnie zachęciła. Lecz ta wyżej jeszcze bardziej utwierdziła mnie w chęci do zakupu. Głównie chodzi mi o dział lekcji. Myślę, że interaktywność właśnie tej gry jest sposobem na ogarnięcie gitary Grinning Dzięki, Archą! :3
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 13-05-2025, 17:45 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.