Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 28 29 30 31 32 ... 41 Dalej »

Strategie ekonomiczne
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Strategie ekonomiczne
ray757 Offline
Nerd
*
Liczba postów: 21
Liczba wątków: 4
Reputacja: 0
15-09-2013, 22:36
Mam ostatnio ochotę na pogranie w jakąś spokojną grę strategiczno-ekonomiczną. Nie znam się zbyt na tym gatunku, więc spytam was - co polecacie? Bez znaczenia są dla mnie realia czy długość gry. Od razu powiem też, że taki tytuł nie może być zbyt skomplikowany, grałem w Civ IV i któregoś Total Wara, niestety przytłaczają mnie swoim ogromem, chciałbym zacząć od czegoś prostszego. Dobrym przykładem prostej gry dla mnie jest Anno Online - nie wymaga wielogodzinnego uczenia się podstaw mechaniki, kolejne funkcje wprowadzane są stopniowo, w dużych odstępach czasu, bez problemu można wszystko ogarnąć. Czy zna ktoś podobne tytuły?
Szukaj
Odpowiedz
Karold Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 40
Reputacja: 2
22-09-2013, 17:16
Strategie ekonomiczne mają to do tego że są zazwyczaj trudne ale to ich urok. Dla mnie łatwą grą ekonomiczną jest np Capitalizm II czy Industry Giant. fajną grą ekonomiczna jest także OpenTTD. Chyba że wolisz coś jak np Zoo Tycoon czy Rollercoaster Tycoon.
[Obrazek: Pokemony_-_044.gif]
Szukaj
Odpowiedz
Kuba Stachurski Offline
of course i know how to fly
Liczba postów: 34
18-11-2013, 07:09
Polecam SimCity, na początku jest trochę do ogarnięcia, ale w 5 minut podstawę masz w małym palcu. Później możesz zacząć się bawić z rozbudowanymi funkcjami.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 10-05-2025, 22:17 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.