Liczba postów: 3
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Czy zastanawialiście się kiedyś czemu gra umieszczona w świecie pikseli odniosła taki sukces??? Jak to możliwe że coś tak teoretycznie prostego w porównaniu do dzisiejszych gier które coraz bardziej przypominają rzeczywistość jest tak sławna że nie ma szanującego się gracza który nie słyszał by o Minecrafcie.Jak byś zareagował jakby 3 lata temu podszedł by ktoś do ciebie i powiedział ci że gra która polega na budowaniu poprzez ustawianie klocków będzie jedną z najpopularniejszych gier na świecie...Pewnie byś go wyśmiał.W końcu teoretycznie współczesne gry biją Minecrafta na głowę pod prawie każdym względem..teoretycznie...Uważam że właśnie dzięki swojej "inności Minecraft zdobył taką popularność, dzięki temu że tak odbiega od reszty gier przyciągnął i wciąż przyciąga tak wielu ludzi.Bo w końcu ludzie lubią interesować się tym co inne...Ale tu już zaczynamy wchodzić w psychologie a nie oto chodzi.
Podsumowując sądzę że Minecraft zawdzięcza swoją popularność właśnie temu że tak bardzo odbiega od innych gier.
A jak ty uważasz ??? ...
Liczba postów: 102
Liczba wątków: 6
Reputacja:
55
22-09-2012, 03:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-09-2012, 03:22 przez Rufus.)
Myślę że nie ma co tutaj doszukiwać się specjalnie ideologii, zawdzięcza sukces, podobnie jak logo gry w twoim awatarze, bandzie "młodych ludzi", którzy z oczywistych względów mają większą wyobraznie niż narządy płciowe, i tyle
Liczba postów: 739
Liczba wątków: 60
Reputacja:
172
Przenoszę do bardziej odpowiedniego działu.
Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Zawsze mam problem z oceną tej gry, niby rozwija kreatywnośc itd itp. ale z drugiej strony dzieciaki przez nią dostają małpiego rozumu i zapychają Youtube milionami filmów z Minecrafta.
Liczba postów: 53
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Gra jako gra nie jest zła. Problemem jest społeczność grająca.
"Towarzyszu Burłak, znaleźliśmy nową dostawę... " ~ Płatonow x10000
Liczba postów: 14
Reputacja:
0
Nikt już nie gra w Minecrafta. Wszyscy tylko oglądają jak ktoś gra D:
@golab19952
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 1
Reputacja:
-3
To było po prostu nowe. Żadna gra (chyba) nie dawała takich możliwości. To jest czysty sandbox , mnóstwo modów , niektóre części community są ogarnięte (coś o tym wiem) co nie zmienia faktu że ,,Gimbusy'' opanowały glob. Co do wersji , to ja już sobie robiłem powró do alphy i strasznie przyjemnie się grało.
Liczba postów: 132
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Majnkraft w sam sobie jest okej. Ale grając na singlu czuję NUDĘ, a na modach nie cierpię grać. Po prostu. Większość serwerów jest opanowana przez grupę idiotów którzy chcą albo zrobić serwer, albo zabrać rozgrywkę każdemu cheatami, ALBO plącą 30 złoty za dodatkowe itemy. Rzadko się znajduje serwer na którym 3/4 ludzi jest życzliwa i często gra.
Liczba postów: 8
Reputacja:
-3
No cóż , ja tam jestem w ekipie jednego serwera z white listą i z trollami nie ma problem. Rekrutacji na razie nie ma. Ale tam wszyscy są ogarnięci , pluginów praktycznie nie ma , więc jakoś nie odczuwam tej gimbazjady.
Liczba postów: 63
Liczba wątków: 4
Reputacja:
2
Chyba nie ma tu co roztrząsać. Minecraft jako gra nie jest zły, ale religia, która się wokół niego wytworzyła jest okropna - szkodzi grze i ludziom, którzy lubią sobie zagrać raz na jakiś czas.
Ten sandbox tak się kojarzy z gimbusami, że wstyd się przyznawać do niego.
Reputacja:
0
To ja się troszeczkę rozpiszę.
Po pierwsze to nie gimnazjada ,a podstawówka (i nie ,nie należę do żadnej z tych grup) jest największą plagą minecrafta ,co może nie było by źle odbierane przez wszystkich przeciwników tej gry gdyby ze względu na swój wiek i brak obycia z ortografią (oraz podstawową obsługą komputera) ,nie kuło to w oczy starszych internautów.
Gra z prostych przyczyny jest tak popularna:
- możliwości
- prostota
- na swój sposób realistyczność
Ciężko byłoby znaleźć aktualnie grę do której tworzenie modyfikacji ,pluginów i innych dupereli byłby takie proste i dostępne dla każdego. Wiele osób posiada minecrafta non-premium co czyni go łatwiej dostępnym. Mechanika gry dostarcza tyle możliwości ,że gracz ma nawet możliwość tworzenia gier w grze. Można także konstruować budowle i dzięki sporej społeczności publikować je i zbierać oceny/opinie. Poza tym gdy tworzysz własne modyfikacje to otexturowanie jej zajmuje o wiele mniej czasu i nie wymaga zbyt wielkich umiejętności graficznych ,a w niektórych przypadkach może wystarczyć do tego paint. To tylko kilka pozytywnych aspektów tej gry i zapewne jak zawsze znalazłyby się jakieś negatywne ,ale zdecydowanie będą mniejszością.
Ja osobiście uwielbiam tę grę ,a w szczególności stawianie klocków i tworzenie z nich budynków : ]
Pozdrawiam wszystkich anty-fanów ,każdy ma swój gust - nie negujmy tego co lubimy sobie nawzajem - bo gry powinny łączyć ,a nie dzielić.
Liczba postów: 2
Reputacja:
0
(24-02-2013, 19:48)B22i napisał(a): Nie będę powtarzał słów SoloPSB, nie będę też po raz kolejny mówił, że Minecraft to po prostu przyjemna, naturalna dla ludzi gra (bo tam się żyje i buduje, jak w prawdziwym świecie... w skrócie).
Jednak muszę wspomnieć o "hejcie" jakim ludzie wprost ociekają w internecie, o tej idiotycznej nienawiści która momentami przechodzi wręcz do świata realnego.
Cały czas dziwię się dlaczego ludzie zamiast po prostu odpuścić sobie "walkę" w internetach, woli pisać idiotyczne komentarze obrażające: społeczność gry, konkretnych graczy, samą grę, twórców gry etc. Oczywiście rozumiem, jeżeli krytyka ma na celu wytknięcie jakichś poważniejszych błędów (choćby skomentowanie jakichś niedociągnięć technicznych w materiale na YT) ale nie rozumiem jak ktoś potrafi obrazić innego człowieka tylko za to, że ten jest młodszy i gra w grę która najwidoczniej dla takiego "komentatora" się nie podoba.
Dokładnie taka sama sytuacja ma miejsce w przypadku krytykowania kogoś za to, że lubi i ogląda różne materiały o minecrafcie. No ludzie - co was to interesuje? Z tego co mi wiadomo, każdy ma prawo do wyboru w co chce grać, co chce oglądać na YT. Dla mnie nikt nie zabrania grania w Rfactora po nocach, a niektórzy ludzie są skłonni podpisać petycję o zdjęciu wszelkich informacji o MC z całego internetu. Taka sama sytuacja ma miejsce w przypadku "ulubionego" duetu Rocka i Roja - ja wyszedłem z założenia, że ich filmiki na YT mi się po prostu nie podobają i ich nie oglądam. Ale inne osoby najwidoczniej są masochistami więc oglądają ich filmy i jednocześnie "hejcą" pod wideo obrażając przy okazji wszystkich którzy kliknęli "łapkę w górę".
Jeżeli ktoś jest w stanie wytłumaczyć mi fenomen takiego zachowania, to ma ode mnie piwo na forum, jak już ktoś wprowadzi taką funkcjonalność 
Jeśli chodzi o "hejt" na serwisach takich jak YT jest on tam już nie od dzisiaj bez różnicy czy to film i autor Polski , Angielski czy jakikolwiek i tak znajdzie się ktoś kto nie umie uszanować czyjegoś zdania,gustu i preferencji.W innych wypadkach jest to po prostu zazdrość , że ktoś się "wybił" i po prostu chce go zgnoić.
Reputacja:
0
Koledzy polecili mi tą grę 2 lata temu. Ciągle o niej gadali to zagrałem. Pierwszy raz ją zobaczyłem nie mogłem uwierzyć że o tym tak gadali. Ale potem mnie wciągnęło głównie budowanie że praktycznie z niczego da się zrobić wszystko.
Liczba postów: 34
Liczba wątków: 4
Minecraft jest nie najgorszy, małego dzieciaka zadowoli, ja zaś się nudzę grając w minecraft (chyba że mam mody, ale to inna sprawa).
Liczba postów: 72
Liczba wątków: 9
Reputacja:
2
18-11-2013, 16:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-11-2013, 16:25 przez kruskader.)
Jest jedna rzecz w minecrafcie, której nienawidzę - community.
Mają możliwości zrobić coś orginalnego, czegoś czego nigdy nie było - trochę robią, ale więcej tu zżynki z innych gier - zwłaszcza Nintendo.
Najbardziej nienawidzę minigry zwanej "Super Craft Bros" - tyle tam z SSB co kot napłakał, a nawet mniej - bliżej mu do dreamcastowego Power Stone, ale tej nazwy nie użyją, bo SSB bardziej znane >: (
Liczba postów: 7
Reputacja:
0
Myślę że Minecraft zawdzięcza swoją popularność również ludziom którzy przedstawili go szerszej publiczności jak np. jakieś Jutubery lub inne zwierzaki. ;]
Liczba postów: 111
Liczba wątków: 21
Reputacja:
3
Grałem w Minecrafta przez dłuższy czas i przyznam, że gra naprawdę wciąga ale na kilka godzin, potem nudzi się już kopanie diaxów i budowanie "szałasów z drabinkami". Chociaż dawniej ta gra miała zupełnie inny klimat(gimby nie pamiętają  ), który został zabity przez pewnego człowieka nazywającego się (z)Jeb. Społeczność gry jest wielka ale dużo osób chce się wybić na YT tanim kosztem. W sumie gra nie jest niczym nowym, jest to przeniesienie edytorów platformówek 2D na 3D. Gra jest OK ale moim zdaniem nie warta tych 100 zł, dlatego ponad połowa userów piraci grę.
|