Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Gracze - Graczom v
« Wstecz 1 ... 19 20 21 22 23 ... 29 Dalej »

Ściemy z grami za free
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Ściemy z grami za free
multikamilp Offline
Pong
*
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 3
Reputacja: 1
30-11-2013, 17:34
Pewnie każdy z was natknął się na stronę typu"Udostępnij link a dostaniesz grę" Jakiś czas temu postanowiłem sprawdzić kilka takich stron i żadna nie okazała się prawdziwa. Sprawdzałem nie ze względu na klucze a na prawdziwość tych akcji. Myślicie, że jest jakiś sposób walki z takimi stornami? Najczęściej kończy się to ankietą po której z tel zabiera nam pieniążki. Zainspirował mnie do tego "Adbuster".
"A niechaj narodowie wżdy postronni znają,
Iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają!"
Mikołaj Rej
Szukaj
Odpowiedz
HackBoy Offline
BANNED
Liczba postów: 370
Liczba wątków: 65
Reputacja: 77
01-12-2013, 02:12
Fakt, często można spotkać stronki typu "roześlij ten linka x osobom a super gry na steam będą twoje"... szczerze mówiąc sam to sprawdziłem i niestety pieniążki poszły w piz... niepamięć :/
Ale cóż my musimy się uczyć na własnych błędach, żeby nikt inny już nas nie wykiwał.
"Nie ważne na czym grasz... ważne, że grasz"
[Obrazek: 2efkgah.jpg]
Szukaj
Odpowiedz
dEADPLAY Offline
Kill-Rape-Destroy
*
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 2
Reputacja: 0
01-12-2013, 12:09
Sam korzystam ze stron które oferują giveawaye jednak kiedy widzę na stronie licznik typu 0/10 czy 0/25 to od razu coś się we mnie dzieje. Ale jednak najbardziej szkoda mi tych ludzi, którzy na różnych forach czy chatach muszą się użerać z reflinkami...Nie, wcale mi nie szkoda tych, którzy myślą, że:
"O, super, kliknie w mój reflink 10 gości i będę miał np. CS:GO. Potem tylko zapisze się na abonament, który będzie mi zżerał 12+ zł tygodniowo i będzie git".
[Obrazek: 76561198110548076.png]
Szukaj
Odpowiedz
guy_fawkes Offline
SNES
Liczba postów: 363
Liczba wątków: 1
Reputacja: 63
01-12-2013, 14:01
Istnieje fantastyczna metoda walki z takimi stronami: nazywa się "zdrowy rozsądek". To chyba nie tak trudno logicznie pomyśleć "ktoś chce mi dać nowiutką grę tylko za kilka reflinków? gdzieś tu musi czaić się szwindel". Przypuszczam, że na takie rzeczy najczęściej nabierają się ludzie grający na piratach, bowiem niejednokrotnie znani mi ludzie dostarczyli dowody ich miernej wiedzy o grach. Poza tym sam często widziałem na serwisach z torrentami posty z pytaniami, kiedy wyjdzie gra X i czy coś więcej o niej wiadomo. To są potencjalni kandydaci do dojenia, którzy potrafią dać zarobić administracji serwisu z tym czy innym gryzoniem, ale boli ich odprowadzenie pieniędzy do tego właściwego źródła - twórców i wydawców.

W skrócie: za darmo nie ma nic poza oficjalnymi akcjami polegającymi na rozdawnictwie.
[Obrazek: fs.png]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
DiZajn Offline
Pong
*
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 0
Reputacja: -1
03-01-2014, 11:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-01-2014, 12:05 przez Chmurowaty.)
Ale spróbuj takiego przekonać że to Fejk, to ci wyśle linka do tego że "zwykła osoba" najczęściej będące adminem takiego serwisu wygrała słuchawki -.-, tłumacz takiemu że to fejk...

Przykład: (Spoiler zawiera śladowe ilości przekleństw i refów, chyba że komuś nie pasuje to mogę wycenzurować)

SzeregOwiec Smiling: Witam, od razu z góry mówię że to nie jest pierdolony fake bo napiszę do kilka osób, oczywiscie wiele ludzi tego nie lubi no bo kurwa jakieś dzieciaki im wysyłają do wygrania minecraft którego I TAK! kurwa nie wygrają. ALE ja mam dla was strone, która nie jest pierdolonym fejkiem i serio można na niej wygrać jebane nagrody... Link do strony: Jak ktoś by chciał coś wygrać to zapraszam: [...] A tutaj pare zdjęc/filmów na ktorych do chuja jest WIDOCZNE, że nagroda doszła i ktoś ją ma! W tym ja oczywiście z tej strony posiadam słuchawki Smiling A oto dowody: 1. [...] 2. [...] 4. [...] 5.[...] I tu jeszcze raz macie link do strony: [...] I JESZCZE RAZ PISZĘ TO NIE FAKE! Dzięki za uwagę...
DiZajn: Fake
SzeregOwiec Smiling: Żaden fake
SzeregOwiec Smiling: tu moje słuchafony
SzeregOwiec Smiling: [...]
DiZajn: Walnij skanem i screenem or didn't happen
DiZajn: a poza tym Fejk
SzeregOwiec Smiling: Żaden fake
SzeregOwiec Smiling: boshe
SzeregOwiec Smiling: Tyle ludzi wygrało w tym ja a takie nooby ciągle myślą ze fake
SzeregOwiec Smiling: w internecie da się wygrać i zarobić.
DiZajn: I don't want to live on this planet anymore!
SzeregOwiec Smiling: Mam też w banku wpłatę 39zł.
SzeregOwiec Smiling: z innej strony
DiZajn: Emigruję kurwa na Florenię
SzeregOwiec Smiling: zarabiane 3dni
SzeregOwiec Smiling: emigruj Grinning
SzeregOwiec Smiling: Słuchafki
SzeregOwiec Smiling: i strona
DiZajn: Po huj ci ta skracarka?
SzeregOwiec Smiling: Efektowniej
DiZajn: Widzę REFa... [...]
DiZajn: W Refy nie klikam -.-
SzeregOwiec Smiling: No ref..
SzeregOwiec Smiling: Nie klikaj
SzeregOwiec Smiling: wtedy dostaniesz 50Gp na start
SzeregOwiec Smiling: a tak to nic
SzeregOwiec Smiling: Grinning
DiZajn: nawet tam nie wejdę
*w tym momencie gość poleciał z kontaktów*

Reflinki są zabronione, mimo że post traci na wartości uprasza się o stosowanie jakiegoś zamiennika, zamiast rzeczywistych linków

Szukaj
Odpowiedz
448 Spaz Blast Offline
Where's Gnasty Gnork?!
*
Liczba postów: 16
17-01-2014, 00:07
Jak nie doładowania za ankietę, do soczyste gierki za reflinki... Toż to na kilometr wali oszustwem. Sam chciałem sprawdzić prawdziwość takich stron, ale po lawinie reklam i stosie ankiet uciekłem w popłochu.

"Kończ waść, wstydu oszczędź"
[Obrazek: jtpu.jpg]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Ashen Offline
Final Command
*
Liczba postów: 10
18-01-2014, 03:18
Jeżeli już ktoś na siłę wciska linki śmierdzące amatorką, to warto wpisać pierw adres w pole wyszukiwarki i wywnioskować, czy jest sens dalej brnąć w ten temat. Pomaga, poza tym jak to mówią "Google nie boli"
"Kiedyś podawałem piłki w grze Tennis na NESa, ale rzuciłem to... dziś sieję spustoszenie w Albionie mając na sobie Maskę Dusz."
Szukaj
Odpowiedz
Zagrajnik Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 26
Liczba wątków: 5
Reputacja: 6
24-01-2014, 04:30
W przemyśle rozrywkowym nie ma nic za darmo - zasada jest prosta Smiling A jeśli już jest, wystarczy chwilę pogłówkować, by zwęszyć kryjący się za tym interes (paradoksalnie).
Szukaj
Odpowiedz
PanRobal Offline
pąg
*
Liczba postów: 49
Liczba wątków: 5
25-01-2014, 22:24
O kurde, pobrałem Angry Birds za darmo, zostałem ofiarą oszustwa :o

Przed wpisaniem swojego numeru telefonu zawsze trzeba sprawdzić wiarygodność strony. Ale jak? Przeczytać regulamin, a jeśli nie ma to należy zawsze spojrzeć na malutkie napisy (na które nikt nie patrzy) na dole strony. Jak jest usługa subskrypcyjna, to trzymaj się z daleka. Raz natknąłem się na rzekomo stronę do darmowego hostingu serwerów minecraft za 1zł (serjuzli?), czyli mandziocraft.pl, który jednak kieruje nas do aniekt. A twórca strony kłamie nam w twarz przez filmik, jak taki serwer zrobić. Też ktoś na pewnym forum reklamował stronę do GiftCode do Minecrafta, giftcode24.pl, który ciągle przekonywał nas, że to prawdziwe, dawał swoje screenshoty do konta Mojang i utrzymywał, że to działa. A jednak subskrypcja.
WIELKI GRUNIO PATRZY™
Szukaj
Odpowiedz
Kaciio Offline
Pong
*
Liczba postów: 12
Reputacja: -1
27-01-2014, 14:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-2014, 21:48 przez luklew.)
Piszecie tak o ściemach a ja ostatnio znalazłem na faceboku stronę na której są podawane inne strony które działają zdobyłem dzięki temu fajne gierki. https://www.facebook.com/freegamsforyou?ref=hl

Prosiłbym byście nie wrzucali stron z facebooka, gdyż takich "oddam za darmo bo brak folii" tam jest pełno.
~lklw

Szukaj
Odpowiedz
Dragon_ice Offline
Pong
*
Liczba postów: 23
02-02-2014, 19:52
Chyba nikomu nie są już nieznane płatne usługi subskrypcyjne. Widzimy je praktycznie wszędzie, nawet wchodząc na niektóre znane nam serwisy, które automatycznie otwierają nam nową zakładkę z tym paskudztwem. Sposób na to, aby się nie nabrać jest jeden (napisał to już PanRobal) Czytać małe napisy na dole strony! Chyba każda tego typu strona ma obowiązek informować użytkownika o kosztach usługi. Osoby promujące tego typu akcje też pewnie dostają za to jakieś pieniążki, także ostrożnie z ufnością.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 20-06-2025, 08:22 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.