Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Nintendo › 3DS v
« Wstecz 1 ... 6 7 8 9 10 11 Dalej »

Pokebank+ Turniej
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Pokebank+ Turniej
Enygma Offline
Płokemon ;)
*
Liczba postów: 41
Liczba wątków: 6
Reputacja: 6
04-02-2014, 19:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2014, 20:52 przez Enygma.)
[Obrazek: k7exu.jpg]

Od dziś możemy zassać aplikacje Pokebank i Poketransporter do naszych wersji XY. Długo na to czekaliśmy ale jest (Amerykanie jeszcze poczekają).
Ja już zassałem te cudeńka i przesłałem sobie wiele starych pokemonów jakie teraz dzielnie służą mi w walkach WiFi. Pokebank ma 30 dniowy okres testowy, a potem wymaga wykupienia. Ja sie chyba skusze i dokonam inwestycji, bo o narzędzie będzie mi zapewne służyło jeszcze wielokrotnie. Choć i ten okres jest wystarczający aby zdobyć odpowiednie zaplecze poków.

Z innej bajki, myślę aby zorganizować na forum mały turniej walk. Czy potencjalnie byliby zainteresowani? Uprzedzam, że na turniejach akurat sie znam bo nie jeden robiłem i starannie ogarnę wszelakie zasady itp. Wiec to nie pomysł od czapy, pytam tylko czy byliby chętni Winking
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Tsuna Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 39
Liczba wątków: 12
Reputacja: 0
05-02-2014, 18:56
Zależy od formatu. No i samych uczestników.
Szukaj
Odpowiedz
Enygma Offline
Płokemon ;)
*
05-02-2014, 22:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-02-2014, 22:20 przez Enygma.)
Oficjalny Nintendowski format to Double, jednak jestem zdania iż jako społeczność fanów bliższy nam jest format fanowski. Światowa społeczność graczy WiFi od lat ustala pewne standardy i zasady normujące rozgrywkę. Dlatego jak coś myślę o Single 6 na 6 poków w klasie OU przy standardowych zasadach. To najpopularniejszy tryb i ogólnie funkcjonuje jako domyślny. Jest też przyjazny dla nowych graczy co nie umniejsza jego złożoności.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
WoWNiedzwiadek Offline
Pong
*
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 0
Reputacja: 0
06-02-2014, 19:39
Byłbym zainteresowany, ale trzeba by było dopracować dodatkowe zasady - czy gramy wg Smogonów, czy sami ustalamy co można a co nie Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Enygma Offline
Płokemon ;)
*
06-02-2014, 20:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2014, 20:50 przez Enygma.)
Ta się składa że prowadzę jedyną w Polsce stronę o walkach WiFi Pokemonów więc o zasady się nie martw Winking Wszystko mam opracowane zgodnie z duchem smogona+ możemy dodać zasady jakie są opcjonalne (nie wymyślane przez nas, ale istniejące, tyle ze nie obowiązkowe). Załatwię co należy jeżeli będą chętni.
Pokebank o świetna okazja do przeniesienia swoich starych poków będących gotowcami do walki Smiling
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
WyPloS Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 36
Liczba wątków: 3
Reputacja: 1
06-02-2014, 21:15
Bardzo fajny pomysł z tym turniejem chętnie wezmę udział i oferuję swoją pomoc w organizacji jak by co Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Enygma Offline
Płokemon ;)
*
06-02-2014, 21:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2014, 21:50 przez Enygma.)
Obecnie to najbardziej potrzeba nam graczy by było dla kogo to organizować WinkingZrobimy drzewko albo grupy, najlepiej minimum 8-9 osób. Zachęćcie znajomych co grają w poki Winking

Tak zasady wyglądają w piątej generacji http://tintower.pl/tiers/

Dla gier XY zasady ciągle nie są ukończone na 100% ale klasa w jakiej zagramy akurat jest ogarnięta i zasady wyglądałyby mniej więcej tak:

Zbanowane Pokemony

Arceus
Blaziken
Darkrai
Deoxys
Deoxys-A
Dialga
Giratina
Giratina-O
Groudon
Ho-Oh
Kyogre
Kyurem-W
Lugia
Mewtwo
Palkia
Rayquaza
Reshiram
Shaymin-S
Xerneas
Yvletal
Zekrom

Zbanowane przedmioty
Gengarite
Kangaskhanite

Restrykcje

Species Clause Gracz nie może posiadać dwóch (lub więcej) takich samych Pokémonów w teamie. Poprzez takie same Pokémony rozumie się Pokémony tego samego gatunku, czyli mające ten sam numer w Pokédexie. Nie wolno także używać dwóch różnych form jednego Pokémona.

Sleep Clause Gracz nie może intencjonalnie usypiać więcej niż jednego Pokémona w przeciwnej drużynie. Oznacza to, że jeżeli został uspany jeden z wrogich Pokémonów, nie wolno uśpić kolejnego. Zasada ta nie zostaje złamana, gdy przeciwnik dokona samo-uśpienia za pomocą Rest. Zasada nie zostanie naruszona również wtedy, gdy Pokémon zostanie uśpiony przypadkowo (np. aktywując działanie ability Effect Spore, Magic Bounce) lub uśpienie będzie pośrednim wynikiem technik takich jak np. Encore, Metronome, Magic Coat.

Evasion Clause Pokémony gracza nie mogą używać technik zwiększających uniki. Nie zezwala się na używanie ataków Double Team oraz Minimize.

OHKO Clause Nie zezwala się na używanie ataków Horn Drill, Fissure, Guillotine oraz Sheer Cold.

Moody Clause Pokémony gracza nie mogą posiadać zdolności Moody.

Endless Battle Clause Zabronione jest intencjonalne tworzenie sytuacji w jakiej walka nie może być rozstrzygnięta, co znajduje odzwierciedlenie w tworzeniu movesetu jak i posiadanym przedmiocie, co może pozwolić na kombo zapętlające rozgrywkę w niemal nieskończoność.

Do tego z mojej strony zaproponuję dodać drobne zasady ograniczające losowość jak przedmioty zwiększające szanse na cios krytyczny, zdolność unik itp czyli Hax Item Clause (liste przedmiotów podam jak coś).

UWAGA! Lista zbanowanych Pokemonów NIE podlega negocjacji. Osoby nowe w świecie walk WiFi muszą wiedzieć ze nie ma zasad iż legendarne poki są banowane bo za silne, często legendy są o wiele słabsze (choć trafniej powiedzieć mniej użyteczne/o mniejszym potencjale) niż szeregowy stworek. Dlatego taki zwykły Blaziken ma bana a już Kyurem Black nie Smiling
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 06-06-2025, 04:53 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.