Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 24 25 26 27 28 ... 41 Dalej »

Gry portable
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Gry portable
hipo5PL Offline
Mam platynkę w Rock Bandzie 4
**
Liczba postów: 100
Liczba wątków: 7
Reputacja: 24
28-02-2014, 22:35
Witam,
Jakie możecie polecić gry portable? Nie mam na tym komputerze uprawnień administratora więc nie mogę nic instalować. Wiem że LoL czy Hearthstone są portable ALE wymagają zainstalowanego launchera więc to dla mnie odpada. Steam też wymaga instalacji więc odpada. Super by było gdyby gry nie były większe od 8GB
Z góry dzięki za propozycje :3
Zerknij na mój kanał YouTube z poradami do trofeów PlayStation 
[Obrazek: hipo5.png]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
LotNicky Offline
Wylegitymowany psychopata
**
Liczba postów: 108
Liczba wątków: 19
Reputacja: 3
28-02-2014, 22:40
Każda gra wymaga instalacji,powiedz coś więcej,może pomogę.
Chcesz grę żeby zainstalować do 8GB czy żeby były z płyty?
Bo nie ma chyba żadnej takiej,która nie wymaga instalacji.
Szukaj
Odpowiedz
hipo5PL Offline
**
28-02-2014, 22:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-02-2014, 22:50 przez hipo5PL.)
Gra którą mogę odpalić z pendrive/dysku przenośnego. Są takie programy i niektóre gry mają opcję zainstalowania na dysku usb.
/Edit: Oczywiście mogą być też gry przeglądarkowe jeśli znacie coś sensownego (poza Avatharem, gram w niego)
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
LotNicky Offline
Wylegitymowany psychopata
**
Liczba postów: 108
Liczba wątków: 19
Reputacja: 3
28-02-2014, 23:04
Smoki nightwood (gra wymagająca cierpliwości,niska oprawa graficzna)
Good game Empire (wymaga cierpliwości,mega fajna gra opierająca się na rozbudowie zamku).
Polecam Ci jeszcze różnej masy minigierki ze stronek takich jak armorgames.com.
Jak coś mi się przypomni,dopiszę Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
28-02-2014, 23:05
Dungeon Keeper 2 z goga pozwala się odpalać bez instalacji... ale oczywiście najpierw trzeba go zainstalować, żeby potem można go było przekopiować Grinning
Szukaj
Odpowiedz
bprog Offline
Amiga 600+ HD
*
Liczba postów: 40
Liczba wątków: 1
Reputacja: 13
28-02-2014, 23:13
OpenTTD OFC lol.
[Obrazek: 76561198024238080.png]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
szezjo Offline
TORCHIC! :3
**
Liczba postów: 103
Liczba wątków: 13
Reputacja: 13
01-03-2014, 00:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2014, 01:17 przez szezjo.)
Steam nie wymaga instalacji Grinning Wystarczy, że na innym kompie zainstalujesz Steama i przekopiujesz cały ten folder do komputera bez praw administratora. Podczas pobierania i finalizowania odpalania gry raczej nie powinno wymagać praw admina. Niestety, są to tylko słówka, bo po prostu na 7 mam prawa administratora, a na Linuksie czy XP nie ma na szczęście tego całego badziewia, jakie wymyślił Microsoft.

Z tego co wiem natomiast fani gier C&C stworzyli przenośne wersje trzech pierwszych części tej zacnej serii. Ażeby nie było że nakłaniam do piractwa to dodam, że te trzy części (Tiberian Dawn, Red Alert, Tiberian Sun) zostały udostępnione przez EA całkowicie za darmo (skąd ta hojność, nie mam pojęcia) i chyba do dzisiaj są grami freeware. Jeżeli nie są, poprawcie mnie. Dzięks Grinning

Aha.. jeżeli znajdę coś jeszcze to wtedy dodam. Fajnie jednak byłoby gdybyś napisał, czy masz drugi komputer na którym możesz instalować gry. Jeżeli nie, to najwyżej polecałbym nagranie sobie Ubunciaka/Fedory/innej dystrybucji Linuksa na LiveCD. Po co? Ano po to, że wtedy możesz odpalić ten system prosto z płyty bez instalacji, zainstalować sobie jakąś tam gierkę przez Wine i skopiować ją do jakiegoś folderu, który jest dostępny na Windowsie. Następnie tylko restartujesz komputer, odpalasz Windowsa i grasz Smiling

Przechodząc jednak do gier GOGowych jeszcze (w odpowiedzi do posta Archona).. grę da się wypakować z instalatora GOGowego przez innoextract.
http://constexpr.org/innoextract/#download

Program jest zapakowany w pliku .zip, więc nie będzie wymagał instalacji. Sam go używałem na Ubunciaku do rozpakowania Dungeon Keepera 2, Torchlighta czy Fallouta i działa wyśmienicie Smiling

I to w sumie wszystko... Na razie jednak nie mam innych pomysłów. Hej!

Edit: Po szybkim przejrzeniu paru gier i przeniesieniu ich z jednego komputera na drugi stwierdzam, że bez problemów możesz przenieść StarCrafta, Unreal Tournament 1, Unreal Tournament 3 (musisz mieć jednak zainstalowanego DirectX, by grę uruchomić), Twierdzę (edycja Warchest, DX + Krzyżowiec), HALO Combat Evolved oraz retailową wersję Worms Armageddon (Steamowa też działa po przeniesieniu Steama z grą). Drugi komputer ma prawa administratora, aczkolwiek chciałem tylko sprawdzić, czy gry pójdą bez instalacji i poszły aż miło Grinning
Sprawdzę jeszcze parę gier, bo takie kombinowanie mi się spodobało, a przy okazji sam będę miał gry na drugim komputerze Winking

Ewentualnie jeżeli chcesz zagrać w jakąś grę, która wymaga instalacji przez biblioteki i inne takie możesz wypróbować Cameyo lub podobny program. Pozwala on na wybranie plików i bibliotek gry oraz spakowanie ich do wersji portable. Dzięki temu gra na pewno uruchomi się bez praw administratora nawet prosto z płyty czy pendriva. Jeżeli więc jakaś gra nie pójdzie po prostu po skopiowaniu spróbuj uruchomić grę z Cameyo. Jedyną wadą darmowej wersji demonstracyjnej jest to, że nie masz w niej dostępu do bazy gier i aplikacji stworzonej przez twórców, który znacznie ułatwia skopiowanie gry do wersji przenośnej.
Mój kanał o grach, z którego filmiki ktoś podobno kiedyś obejrzał Grinning
Szukaj
Odpowiedz
hipo5PL Offline
**
01-03-2014, 00:38
Dzięki za długą i rzetelną odpowiedź.
Mam do dyspozycji drugi komputer, tylko mam do niego dostęp rzadziej niż do tego bez praw admina. Więc mogę skopiować steam na drugi komputer razem z grami? Byłoby super. Spróbuję skopiować kilka gier z kompa do gier i zobaczymy co z tego wyjdzie Smiling
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 06-07-2025, 02:45 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.