Liczba postów: 108
Liczba wątków: 19
Reputacja:
3
Hejka,jak zwykle mam problem,a dokładniej ze znalezieniem odpowiedniej gry.
Naszła mnie chęć zagrania w grę strategiczną,ale ze mnie taki taktyk że w 5 sekund cała armia pozdychała.
Szukam dosyć znormalizowanej trudnościowo gry strategicznej z dobrą grafiką i fabułą.
Czekam no odpowiedzi
Liczba postów: 112
Liczba wątków: 13
Reputacja:
9
-Supreme Commander.(Świetna fabuła i wybór jednej z 3-ech frakcji)
-Anno.(Jakiekolwiek)
-Twierdza.(Jeżeli nie zależy ci na grafice)
-Twierdza 2.(Lepsza grafika od 1-szej twierdzy)
-Gry online. (Plemiona,Goodgame Empire,Anno Online itd.)
PS:Popraw proszę pierwsze zdanie.
Liczba postów: 218
Liczba wątków: 16
Reputacja:
14
Age of Empires, Empire: Total War, seria Tropico. Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem
Liczba postów: 69
Liczba wątków: 9
Reputacja:
4
Heroes 3: Of Might And Magic - internety wygrane.
Age of Empires - klasyka sama w sobie.
Paraworld - zwłaszcza na Booster Packu. Polecam.
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Polecam Tobię całą serię Dawn of War (prócz tej z mrocznymi elderami. Kupa, omijać szerokim łukiem), jeśli pasują Ci klimaty mrocznego Sci-fi
Liczba postów: 27
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
No pole do wyboru jest całkiem duże, może powiedz jakie gry Ci się podobały? Poza tym o jakie strategie chodzi? Czy wolisz skupić się na budowie czy na walce?
Klasykami i swojego rodzaju wyznacznikami swoich gatunków są wspominane już Age of Empires 2, Heroes of Might and Magic 3, a także Warcraft 3 czy Starcraft. Każdą z nich szczerze polecam.
Tytuły można by mnożyć, ale lepiej powiedz po prostu co Cię interesuje
Liczba postów: 440
Liczba wątków: 12
Reputacja:
38
No cóż, nikt inny nie wymienił, więc wymienię ja. Ograj Hearts of Iron, na najwyższym poziomie trudności, i będziesz klnął na czym świat stoi, gdy przeciwnik po raz kolejny zrobi ci desant na tyłach frontu. A jeszcze mogę polecić serię Cultures, jest to to jedna z gier mojego dzieciństwa. Jeszcze ciekawym tytułem jest Star Wars Empire at War (+ dodatek), jeśli choć trochę lubisz to uniwersum.
Liczba postów: 26
Liczba wątków: 5
Reputacja:
6
Bardzo gorąco polecam Ci grę Endless Space. Kosmiczna strategia turowa w którą od miesiąca gram jak opętany. Tytuł będący hołdem dla klasycznych, złożonych gier 4x jak seria Master of Orion czy Galactic Civilization.
Zaletą tej produkcji jest to, że jest oldschoolowo złożona - daje więc pole do popisu wszystkim strategom - przy okazji jednak jest bardzo przystępna dla początkujących.
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
27-01-2014, 18:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2014, 16:37 przez supermiecio.)
Heroes of Might and Magic 3 i 5 z dodatkami od Ubisoftu , lub jeśli wolisz coś szybszego to Warcraft 3 + dodatek Od Blizzadra.
Liczba postów: 191
Liczba wątków: 6
Reputacja:
13
Disciples II z dodatkami, Original War(chociaż to jest akurat wymagająca gra, ale za to unikalna) oraz Total Annihilation.
Liczba postów: 49
Liczba wątków: 5
Reputacja:
1
28-01-2014, 22:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2014, 22:05 przez PanRobal.)
Polecam serię Europa Universalis oraz inne strategie studia Paradox
Liczba postów: 440
Liczba wątków: 12
Reputacja:
38
Ale jak odpali się strategie studia Paradox, na wyższych poziomach trudności to wtedy jest wesoło jak na pogrzebie.
Liczba postów: 80
Liczba wątków: 3
Reputacja:
7
tak patrze i widzę że nikt nie poleca takich gier jak
-The settlers od 3 do 7 (ósemka wkrótce)
- Mount & blade
Liczba postów: 24
Reputacja:
0
Seria Twierdza, wszystkie części.
Liczba postów: 2
Reputacja:
0
Ja mógłbym polecić Starcraft, Starcraft II wraz z dodatkami.
Liczba postów: 3
Reputacja:
0
Polecam Warcrafta 3 + Dodatek
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 1
Reputacja:
1
Twierdza krzyżowiec najlepszym mistrzem ponad mistrzami szczególnie z kolegą przez kabel.
Liczba postów: 218
Liczba wątków: 16
Reputacja:
14
Warto zerknąć jeszcze na Fallout: Tactics, Supreme Commander i Age of Mythology
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Dla początkujących powiadasz?
Ja polecam Star Wars: Empire At War, gra w miarę dobra i starcza na wiele godzin. Jest także mnóstwo modów które zmieniają statki, dodają nowe planety itp. Ale warto się zaopatrzyć jeszcze w dodatek Forces of Corruption ponieważ właśnie na tym modzie jest zdecydowana większość modów. No i ta gra nie jest specjalnie trudna, jedyne co jest wyzwaniem do kampania dla jednego gracza. Na plus widziałem jeszcze ostatnio kilku gości na gameranger którzy w tą grę grali więc masz szansę na multik. A jeżeli chodzi o mody to z góry ci polecam "Republic At War".
A i najważniejsze, jest to strategia posiadająca elementy gier pokroju Warhammer i Stronghold oraz stare 4x jak wyżej wymieniony Master Of Orion.
Pozdrawiam
Liczba postów: 4
Reputacja:
0
Age of Empires, Shogun Total War,Company of Heroes,Europa Universalis, Stronghold
Liczba postów: 29
Reputacja:
3
Ja polecam dość ciekawego, nieco starą gierką jest knight and merchants, bardzo ciekawy RTS z oldschoolową grafiką  . Jeśli posiadasz nowszy system, polecam załatwić sobie KaM remake do tego  .
Liczba postów: 3
Reputacja:
0
Empire Earth,Empire earth 2,age of mithology,age of empires,
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 2
Reputacja:
1
Dziwi mnie jedno... NIKT NIE POLECIŁ RED ALERT 2?! O.o Jedna z najfajniejszych strategii w jakie grałem... Fabuła fajna, czasem zabawna... Ach te filmiki przywodzące na myśl tanie produkcje klasy B... Obie strony konfliktu też ciekawe.
Ale najbardziej polecam inną grę, a właściwie serię, której nikt nie raczył nawet wspomnieć... A szkoda. Otóż seria Homeworld!! HW 1, Cataclysm i 2 to jedne z najgenialniejszych strategii jakie widziałem. Świetna jak na tamte czasy grafika. Dwójka nadal wygląda świetnie, mimo że ma już 10 lat)!
Sterowanie jednostkami w pełnym 3D (możesz wysłać sondę do zbadania terenu tak, że znajdzie się wysoko nad okrętami wroga, przez co ten jej nie wykryje), zróżnicowane statki od myśliwców, bombowców i zwiadowców przez korwety, fregaty aż do wielkich okrętów flagowych typu krążowniki, czy ogromne stocznie... Większe jednostki możemy lekko customizować. Przykład (z 2 części gry):
Budujemy dwa krążowniki, jeden wyposażamy w moduł sterowania ogniem i napęd hiperprzestrzenny do dalekich podróży, drugi uzbrajamy w inhibitor nadprzestrzenny, czyli klasyczną studnię grawitacyjną blokującą skoki i moduł niewidzialności (pozwala nam ukryć jednostki na pewnym obszarze na krótki okres czasu, wyłącza się w wypadku gdy jednostka zaczyna atakować). W ten sposób nasze dwa okręty są w stanie wykonywać skoki na kraniec mapy, atakować z zaskoczenia i nie pozwolą przeciwnikowi wezwać ciężkiego wsparcia (blokada skoku) ani też uciec uszkodzonej jednostce.
Strony konfliktu są bardzo fajne i rozbudowane i wymagają odmiennego stylu gry. Fabuła jest świetna, a gdy posiadasz polską wersję... Wszystkie inne RTSy wymiękają. A zapowiedziany został remake wszystkich trzech gier, więc będzie okazja dostać je w odświeżonej oprawie graficznej!
Polecam...
|