Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Kolekcjonerzy v
« Wstecz 1 2 3 4

Wyprawa na strych - powrót do lat 90tych: pokemon, dragon ball etc.
Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Wyprawa na strych - powrót do lat 90tych: pokemon, dragon ball etc.
Higga Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 47
Liczba wątków: 9
Reputacja: 3
26-04-2014, 20:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-04-2014, 12:50 przez Higga.)
Witam serdecznie. Jest to mój pierwszy grubszy post, więc proszę o wyrozumiałość. Do rzeczy: Widziałem wiele wątków na forum na temat zbiorów gadżetów z nostalgicznych czasów (lat 199x) i sam chciałbym się podzielić taką rzeczą. Nie wiem czy trafie z tym do wielu osób, aczkolwiek sądzę, że zainteresuje to niektórych oraz przypomną sobie czasy młodzieńcze. Będąc rocznikiem 91 żyłem w czasach kiedy w modzie były pokemony, dragon ball, tazosy, pegazus i contra, wymiana kartek, gumy turbo, godzilla czy power rangers itd. Część tych rzeczy przetrwała mi do dziś, co sprawia, że jest to nie-lada gratka dla kolekcjonerów. W sobotni dzień i jedyny wolny od pracy wybrałem się do rodzimego domu w celu odszukania tych rzeczy. Na strychu spędziłem około 4 godziny i chciałbym się podzielić tym co znalazłem. Na początku poglądowe zdjęcie strychu z wszelkimi rupieciami począwszy od ciuchów, kasety VHS i zabawki.

[Obrazek: DSC_0101_zpsuxvxxoek.jpg]

Jest to jedna strona poddasza, drugą nie robiłem. Najważniejsze było dla mnie zaglądnięcie w te oto pudła.

[Obrazek: DSC_0102_zpsa3hrhapv.jpg]

Zacznijmy od lego technik, czy pamiętacie bionicle?
[Obrazek: DSC_0110_zpsgnvqjmib.jpg]

były ich 4 serie za moich czasów: slizery, takie jeżdżące, bionicle i jeszcze te nowsze. Wszystkie udało mi się zebrać. Niestety po złożeniu ich wszystkich szybko mi się modele znudziły i zacząłem je mieszać...ostatecznie jest pudełko z robotami w częściach.

Między pudłami znalazłem również gadżet z ulubionego wówczas magazynu

[Obrazek: DSC_0111_zpsfqkeafoc.jpg]

oprócz tego obok w pudle znalazł się PEGAZUS "poly station" z pełnym okablowaniem

[Obrazek: DSC_0104_zpsefyiuiiz.jpg]

oraz gry:

[Obrazek: DSC_0105_zpsaoxwx1sp.jpg]

Oczywiście słynna contra na fioletowym kardridżu z ponad 160 innymi grami, 9999999 gier w 1 (największe kłamstwo dzieciństwa) oraz Duck Tales. To uczucie dmuchania w grę by zadziałała....

Tutaj zbiór antyków. Dinozaury z Jurajskiego Parku, godzilla, telefon nokia (Uwaga, działa dalej!), tazosy z kosmicznego meczu oraz te z informacjami o państwach i pierwsze power rangers. Tych zabawek jest więcej szczególnie potwory z godzilli oraz jurajskiego parku.

[Obrazek: DSC_0112_zpsgknfhgwo.jpg]

Tej serii tazosów akurat nie znalazłem więcej.

Przejdźmy teraz do bajek i filmów lat 90:

[Obrazek: DSC_0116_zpsujmyu7zu.jpg]

Teraz zapewne znacie my little pony (te takie kucyki kolorowe) tutaj na VHS mam ich pierwsze wersje nazywaną wówczas przeze mnie kucyki pony. Oprócz tego klasyki takie jak tom i jerry, bolek i lolek, zaginiony ląd oraz wilk i zając

[Obrazek: DSC_0117_zpswjwnxf9h.jpg]

Zwróćcie uwagę na naklejkę na prawej kasecie oraz fakt, ze tom i jerry obchodziło wtedy 50 lat (?)

[Obrazek: DSC_0119_zpsofmsewww.jpg]

Cena wypożyczenia za dobę 30.000 zł.

Przejdźmy teraz do dumy mojego dzieciństwa. Na zdjęciu widać dwa kajety wypełnione naklejkami oraz kartami z pokemonów i dragonballa.

[Obrazek: DSC_0120_zpsaxlmykrx.jpg]

kolekcja kart

[Obrazek: DSC_0125_zpscdlmbmvy.jpg]

i moje perełki:

[Obrazek: DSC_0127_zpsyemxuwqf.jpg]

Niestety nie wszystko udało się do tej pory utrzymać - skradziono mi w szkole kolekcje tazosów z pokemonami i zostało mi niewiele

[Obrazek: DSC_0129_zps8lntutpm.jpg]

Niektóre były "w 3D"

[Obrazek: DSC_0130_zpsklyrbipa.jpg]

Na koniec zostawiam największy smaczek dla pokemoniarzy:

[Obrazek: DSC_0132_zpswdtzbcqv.jpg]

i cała kolekcja:

[Obrazek: DSC_0131_zpsfi3dqicj.jpg]

By zobaczyć więcej zdjęć zapraszam pod link niżej. Znajdzie się tam również gra pokemony i inne strony z kajetu.

http://s196.photobucket.com/user/szczepa...ary/strych

dziekuję za uwagę Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Grodek Offline
Mistrz organizacji™
Liczba postów: 517
Liczba wątków: 9
Reputacja: 170
26-04-2014, 21:14
Niezła kolekcja staroci. Też kiedyś zbierałem figurki Poksów (jak każdy). Też zbierałem Bionicle, moja całkiem spora kolekcja wciąż jest w piwnicy (przez dłuższy czas szukałem tego żółtego Mata Nui)
[Obrazek: 2cRw2zi.png]
Szukaj
Odpowiedz
ZłotyPstryk Offline
Charizard Master
Liczba postów: 269
Liczba wątków: 6
Reputacja: 64
26-04-2014, 21:57
Jak pojadę kiedyś do dziadków, to udokumentuję moją kolekcję tazosów itp znajdującą się tam ciągle Grinning
Mój blog: http://zloteprzypadkipstryka.blogspot.com/
Mój Deviantart: http://pstryk5.deviantart.com
Moja Zupa: http://pstryk.soup.io [NSFW]
Nintendo ID: ZlotyPstryk, Instagram: zlotypstryk
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Haptisim Ω Offline
Układam klocki... Eeee ratuje świat.
*
Liczba postów: 34
Liczba wątków: 2
26-04-2014, 22:05
Higga patrząc na Twoją kolekcję, prawie się wzruszyłem, ponieważ przypomniało mi się moje dzieciństwo (rocznik b. podobny). Jak na moje oko masz chyba prawie kompletną kolekcję kart z DB?
[Obrazek: 76561198002709802.png]
[Obrazek: uwsLf0g.png]
Szukaj
Odpowiedz
Ozzy Offline
Banned
Liczba postów: 90
Liczba wątków: 7
27-04-2014, 12:20
Da się gdzies jeszcze nabyć te figurki z poksów? ps fajnie starocie mimo ze jestem rocznikiem 2000 wiekszosc tych rzeczy pamietam i miałem tez 2 figurki poksów ale zgineły :/
Szukaj
Odpowiedz
kaczmar456 Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 112
Liczba wątków: 5
Reputacja: 6
27-04-2014, 12:29
Sam miałem tego czerwonego Power Rangersa Smiling. Karty z Dragon Balla pamiętam do dziś. I granie tazosami na przerwach w szkole... nie zapomnę tego nigdy. Bionicle... czysta magia dzieciństwa, zabawy, wymyślanie różnorakich historii dla tych "postaci" itd. Niesamowite, że u Ciebie to wszystko przetrwało. Szacun Smiling
Szukaj
Odpowiedz
SebastianL92 Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 149
Liczba wątków: 16
27-04-2014, 16:04
Nostalgia level over 8000 Winking.
[Obrazek: Metroid_signature_by_sEbeQ13.jpg]
3DS FC: 0301-9800-4470
Nintendo ID: SebastianL92
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Mkali Offline
Pan od ostówek
*
Liczba postów: 896
Liczba wątków: 47
Reputacja: 223
27-04-2014, 16:16
Wilk i Zając Heart
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 01-06-2025, 21:54 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.