Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Nintendo › DS v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

DS Classic a WiFi
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
DS Classic a WiFi
Oscikus Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 122
Liczba wątków: 15
Reputacja: 4
02-07-2014, 21:51
Nie mogłem znaleźć odpowiedniego tematu więc musiałem zrobić nowy.

Mam DSa Classic, oraz niedługo zdobędę 3DSa.
I mam takie dwa pytania.
1. Jak połączyć DS Classic z Internetem? Nie mogę znaleźć żadnej opcji umożliwiającej to, choć wiem, że Internet musi mieć maksymalnie szyfrowanie WEP (boże wstyd taką sieć tworzyć). Chyba, że do grania wspólnie nie potrzebny jest router, bo DS potrafi sam hostować serwer?
2. Czy gry umożliwiające wspólne granie na jednym kartridżu (Mario Kart DS tak ma o ile pamiętam, choć możecie też polecić mi jakieś gry z takim multiplayerem) działa miedzy DS Classic a 3DSem?

Z chęcią pograłbym sobie z kimś na dwóch konsolkach dlatego pytam.
I też pytanie czy trzeba łączyć się z routerem by transferować pokemony między wersjami DSowymi?
Szukaj
Odpowiedz
kokoshkv Offline
*gdakanie*
Liczba postów: 399
Liczba wątków: 42
Reputacja: 49
04-07-2014, 20:13
Do gry wieloosobowej, służy tryb DS Download Play. Nie wiem, czy 3DS, posiada taką funkcję, lecz jeśli posiada kompatybilność, z grami, z DSa, to czemu, nie miałby jej mieć. Na jednej konsoli, odpalasz grę, oraz wybierasz opcję gry wieloosobowej, a na drugiej konsolce wybierasz opcję DS Download Play (główne menu). Takim sposobem, podłączyłem ze sobą DS Classic, z DSi, w przenośnej wersji Fify.
[Obrazek: chicken_run_high_background_widescreen_h...sktop1.jpg]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Oscikus Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 122
Liczba wątków: 15
Reputacja: 4
04-07-2014, 21:21
Już zdążyłem sam spróbować i działało (z jakiegoś powodu nie chciał się 3DS połączyć z NSMB, ale Mario Kart zadziałało i już nie potrzebowaliśmy niczego więcej).
Łączyć się z Internetem też nie musiałem, więc czas sam podał mi odpowiedzi na te pytania
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 05-07-2025, 02:41 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.