28-03-2013, 18:34
Chciałem się zapytać czy warto kupić wii u.
Wii u czy warto?
|
28-03-2013, 18:34
Chciałem się zapytać czy warto kupić wii u.
28-03-2013, 18:43
Na twoim miejscu bym się wstrzymał, gier na tą konsolę praktycznie brak.
I z tego co wiem nie jest zbyt dobrze dopracowana. Niech się wypowie ktoś kto ma tą konsolę o jej działaniu, bo ja Wii U nie posiadam. ![]()
28-03-2013, 19:04
Sam mam zamiar kupić, ale ja czekam, ceny będą spadać przed premierą nowych konsol konkurencji. Wyjdzie kilka nowych gier i wtedy poszukam dobrej oferty, co dla mnie oznacza wersję premium w cenie ok 1000 zł lub parę zł więcej z grą. Może kupię w Anglii.
14-06-2013, 02:00
ja czekam czekam a jakos nie widac ze warto zaczyna byc wierze ze big N cos wrescie z tym zrobi wszystkim
15-06-2013, 11:33
Na razie Nintendo zachowuje się jakby to nie była ich konsola. Przez cały czas zajmują się 3DS a o Wii U nic nie mówią, w dodatku zapowiedzieli mało gier, poczekam aż wyjdą porządne gry a potem pomyślę nad kupnem.
19-06-2013, 18:41
Zapowiedzieli niby Bayonettę i nowego Mario... Ale sytuacja chyba się do teraz nie zmieniła... Prawda?
19-06-2013, 19:23
Na E3 zapowiedziano kilka dobrze zapowiadających się tytułów i trudno nie wspomnieć o najnowszym Marianie. Jaka jest franczyza, każdy widzi, ale Ci którzy marudzą z faktu kolejnej części, musieli swoje przygody z wąsatym hydraulikiem mieć ograniczone do NESowej (a raczej pegazusowej jedynki). Nintendo cały czas próbuje szukać nowych rozwiązań, łącząc je ze starymi sprawdzonymi elementami. Tasiemcowa fabuła nie jest wybitna, ale całość rozgrywki bardzo przysłania to niedociągnięcie.
Tym, którzy nie mieli jeszcze okazji pograć w którąkolwiek odsłonę Super Smash Bros. a lubią bijatyki, powinni zaznaczyć najnowszą część w swojej liście zakupów. Po wprowadzeniu fabularnego trybu gry w Brawl, oczekuję tego samego od czwórki. Zabawa jest niezwykle przednia, gdy poza graczami komputerowymi rywalizujesz z tymi, których znasz ze szkoły czy pracy. Multi w kilka osób, to jest to, co sprawia, że ten tytuł zyskuje tak szerokie grono odbiorców. Gdybym miał znajomych, którzy często i chętnie graliby ze mną w gry, to nigdy by nie doszło do sprzedaży Brawla ![]() Wraca The Legend of Zelda: Wind Waker w odświeżonej wersji. Jest to jedyna Zelda, którą przeszedłem końca i z tego powodu też jedyna, do której chętnie bym wrócił. Co mnie zachwyciło w wersji GameCube'owej to oprawia audiowizualna, która nie była najważniejszym powodem tego, że nie mogłem oderwać wzroku od telewizora po długich godzinach wyczerpującej, ale jednocześnie satysfakcjonującej gry. W edycji HD Nintendo spróbuje wyeliminować główny problem, na który narzekało większość graczy - żmudna podróż po szerokim oceanie. Zapowiedziano też ósmą część Mario Karta, której wersja na Wii odniosła olbrzymi suckes. Sieciowe multi było największą zmianą, która sprawiła, że mimo przejścia wszystkich turniejów wyścigowych, gracz nadal chce rywalizować. Dodatkowo wychodzi nowa gra z serii Xeno, druga Bayonetta jako exclusiv, następny Donkey Kong Country oraz Pikmin - w każdym razie, jest na co czekać.
19-06-2013, 19:32
I ma wsteczną kompatybilność z Wii
![]()
19-06-2013, 21:54
To może dlatego warto kupować... Chociaż... Ciekawe jak ta wsteczna kompatybilność ma się do całości? Czy obecny pad jest wygodniejszy czy mniej wygodny od wii-lota? Może wypowie się jakiś posiadacz albo przynajmniej ktoś kto miał tego pada w ręce.
Jeszcze jedna dziwna rzecz mnie zastanawia... Ostatnio na GaCka katuje "Cubivore". Ciekawe czy ta gra wyjdzie na Wii... :>
20-06-2013, 11:40
Grałem trochę na
![]() W każdym razie jest sporo gier, które wykorzystuje Wii-loty, więc jeśli ktoś już jest posiadaczem Wii, będzie miał mniejszy problem z zakupem dodatkowych akcesoriów.
No nwm lepiej juz sobie kupic xboxa 360 albo ps3
Użytkownik został zbanowany za zaśmiecanie forum temu podobnymi postami.
26-06-2013, 00:51
Na ten moment bym się wstrzymał ( i mówię to jako osoba która kupiła Wii U na premierę). Zaczekaj do świąt co najmniej, zobacz czy to co do tego czasu wypuszczą Ci pasuje, czy nie pasuje Ci bardziej to co ma konkurencja. Ja zakupu żałował nie będę, bo czekam na mario karty itd zagrywając się w między czasie w MH3U i ZombiU czy black szkopsa, ale na ten moment raczej jest to średni zakup. Chyba, że jesteś fanem. I tak jak ktoś wspominał, pad jest wygodny mimo rozmiarów.
26-07-2013, 09:29
Ja jeszcze nie kupuję, ale wystarczy poczekać jeszcze pół roku - rok i ceny będą tak śmieszne że na pewno sobie jedną sprawię :P Tanieje w oczach. A na brak gier nie narzekam, bo mi do szczęścia wystarczy "Sonic Last World" i kilka części Mario :P
26-07-2013, 11:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2013, 08:58 przez speedy901990.)
Ja aktualnie jestem na kupnie Wii U. Miałem do wyboru kupno Wii lub Wii U. Po przeanalizowaniu za i przeciw uznałem, że lepszą opcją jest kupno Wii U ze względu na to, że posiada ona wsteczną kompatybilność z grami z Wii. Będzie mi więc służyć jako nadrabianie zaległości z wcześniejszej konsoli, a w między czasie powinny wyjść już wszystkie interesujące tytuły na aktualną generację konsoli.
Osobiście myślę nad wersją Basic, ze względu na to, że i tak podłączę dysk zewnętrzny do konsoli. Podstawki dodawane w wersji Premium nie są niezbędne do życia. Cenowo oczywiście jest różnie do tej pory najlepszą opcją był Amazon, jednak za niewiele więcej można kupić konsolę w Polsce chociażby TUTAJ (to dla wszystkich, którzy z jakichś powodów nie chcą kupować za granicą). edit: Agito już wyprzedało konsolę ![]()
Mam dzieci w wieku 4 i 6 lat. Mam od roku XBox 360 na którym graliśmy w Raymana i Ulicę Sezamkową na Kinecta. Generalnie, było tak sobie. Gralismy we dwóch - trzech, żona się do tego nie dotykała. Co jest na tą konsolę dla dzieciaków, czy co można grać z dziećmi? Sonic Generations - od 7 lat gra - nie dla takich maluchów. Sonic Racing Transformed - takie se. Skylandery... no tak, trochę pograliśmy, po polsku wersja jest. Ale to ze starszym synem, z młodszym nie.
Kupiłem Wii U. Gramy w Super Mario. Gramy w Mario Kart Wii. Gramy na wiilotach w kręgle. Żona siadła i gra w Mario i w Mario Kart. Graliśmy w "piłkarzyki" w Wii Party. Generalnie, nazamawiałem gier na Wii - będziemy grać razem, wszyscy, dzieciaki mają ubaw, dziękują mi. Żona włączyła się w nasze growe interesy i też się bawi razem z nami. A XBox 360? Gram na nim w GTA V. Jeżeli nie gram w Wind Waker HD. Moim zdaniem coś takiego jak "gry rodzinne" czy "gry dla dzieci" czy gry w które można w 2 osoby siąść przed telewizorem i pograć na XBox 360 praktycznie NIE istnieją. ... i tak jeszcze sobie dopiszę od siebie: odpowiedzi na najczęstszą krytykę konsoli Wii U w recenzjach. Szybkość procesora, ilość rdzeni, możliwości techniczne - wszystkie te problemy recenzentów można sobie włożyć między bajki. Mario działa i wygląda ŚWIETNIE. Gry z Wii również przyzwoicie. Inne gry? Do innych gier, nie-ekskluziwów - mam drugą konsolę. Sama biblioteka gier na Wii czy Wii U - NORMALNYCH, FAJNYCH GIER, w które można grać razem i się dobrze bawić - jest potężna. Bateria w Gamepadzie - rozładowała mi się RAZ, gdy po wyjęciu konsoli z pudełka pograłem tak z godzinkę. Muszę dopiero zobaczyć, jaki to problem z tą baterią. W ogóle, mam takie wrażenie, że błędem jest porównywanie Wii U do innych konsol. Czemu? Temu, że Nintendo to klasa sama w sobie. Nie ma konkurencji na obecną chwilę w żadnej dziedzinie. Sony vs Xbox - tak, oni konkurują, mają bardzo podobne urządzenia, na których działa bardzo podobne oprogramowanie. Nintendo to co innego. Sony próbuje emulować Nintendo (Vita jako drugi ekran do PS4 czy pad z głośnikiem i dotykiem), ale tak na prawdę nie ma zielonego pojęcia o rynku, na którym działa Nintendo. Wii U vs Xbox czy PS 4 to tak jak porównać pralkę do zmywarki do naczyń. Niby jedna i druga czerpie prąd, wodę i korzysta z detergentu, ale służą zupełnie do czego innego. I bardzo podobne wrażenia mam jeżeli chodzi o 3DS. Na ten moment Nintendo to jedyne miejsce, gdzie można pograć w Nintendo. W nie-Nintendo pogramy wszędzie indziej.
29-11-2013, 21:41
Ja może się zainteresuje Wii U jak wyjdzie Mario Kart 8 i jakaś porządna Zelda (WW z GC nie liczę :P ) Teraz gier nie ma za wiele i niezbyt opłaca się chyba konsoli kupować bo samych typowych exów od Nintendo super dużo nie ma (no i nadal mam w co grać na starym Wii
![]()
30-11-2013, 17:13
Konsola warta zakupu, jeśli oczywiście jest się fanem Big N, jeśli za grami od Nintendo nie przepadamy, to niewiele więcej, na dzień dzisiejszy, może nam ona zaoferować. Chociaż, warto zauważyć, że kilka pokaźnych eksów jest na horyzoncie, i są to gry, które wybijają się ponad cały ten wtórny chłam zapowiedziany na konsole konkurencji.
Co do cen samej konsoli... jeśli dla kogoś jest ona zbyt droga, to jak nazwać cenę ps4 i xone? To raz. A dwa, że dorwałem właśnie na Amazonie konsolkę za 900 złotych. Wersja premium z Nintendo Land. Da się? Da się? Warte 9 stówek? Bez cienia wątpliwości. Promocje trwają, więc warto tam czasem zajrzeć. ![]()
04-12-2013, 23:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-12-2013, 23:40 przez fafikozoom.)
Dobra, oficjalnie warto.
Kosztuje tyle co 3DS XL, więc hej ![]() P.S. Mówiłem że tak będzie
Z ciekawości, czy na Wii U można sobie założyć kilka kont użytkowników naraz tak jak na PS3?
EDIT Ok, już sam się dowiedziałem, tak, jedno Wii U obsłuży do 12 kont użytkowników.
22-08-2014, 21:20
Jeżeli jesteś fanem mario to tak
Witam,
dorobiłem się latorośli i do mojej poczciwej PS3 planuję dokupić jedną z konsol Big N jako wyposażenie pokoju dziecka i tu moje pytanie. Którą konsolę lepiej kupić, WII czy WII U? Córce będę kupował gry na wiiloty do wspólnego grania. Sam pewnie trzasnąłbym okazjonalnie w jakiś Mario Kart czy inne Mario Galaxy. Czytałem, że na WII U gry z WII lepiej wyglądają. Czy różnica jest zauważalna? Konsola będzie kupiona na kilka lat i będzie podpięta pod siedmioletniego 40' soniacza Full HD. Wacham się bo stare WII jest jednak dużo tańsze, multiplatformy będą przeze mnie ogrywane na PS3 (możliwe, że niedługo na PS4) a dla dosłownie kilku gier dostępnych wyłącznie na WII U które mnie interesują nie jestem pewny czy warto dokładać kilkaset złotych. Ostatnie pytanie. Czy niny ma w planach wydawanie gier na wiiloty w przyszłości? Z góry dzięki za rozwianie wątpliwości. Pamiętajcie, że w razie potrzeby wasze posty będą wykorzystane do przekonania mojej małżonki ![]() PS. Dotz aż miło się czytało twojego posta - trafia w sedno ![]()
01-10-2014, 19:42
Wg mnie lepiej jest kupić Wii U, niż Wii, głównie ze względu na fakt, że nowe i świetne tytuły pojawią się tylko na U
![]() Wsparcie Wiimotów ma zdecydowana większość gier. Wyjątkiem są gry z 3rd party, np. Assassin. Nawet w Hyrule Warriors da się grać używając wiimota + nunchucka.
Sporo pytań u Ciebie w poście, ale brakuje kilku konkretów.
Dziecko jest na tyle duże i odpowiedzialne, że nie zepsuje Ci padleta ? Czy Twoja pociecha, choć trochę zna angielski ? Miałeś kiedyś jakąś konsolę Nintendo ? Od siebie mogę napisać, że Wii (ten starszy model)jest kompatybilne z GameCube, a na tej konsoli pokazało się kilka perełek. Wii U też jest wstecz kompatybilne, ale z Wii, na którą pokazało się dużo więcej gier, a nawet kilka przeniesione z GC jednak ceny tych dobrych gier są często kosmiczne. Grafika na Wii U fakt jest troszkę lepsza niż, na Wii (chodzi o gry z Wii), a gry, jakie pokazały się wyłącznie na Wii U są naprawdę dobre i z grafiką porównywalną do PS3 lub nawet lepszą(jest kilka bardzo dobrych) Szkoda, że gier na Wii U jest mało i osoba mająca tylko jedną konsolę w domu może szybko je wszystkie ograć. Czy Nintendo ma w planach wspierać wiiloty pewnie tak skoro prawie każda gra ma opcję obsługi. Moje zdanie jest takie, że warto kupić sobie Wii, U bo nie tylko można grać z dzieckiem, ale i też ze znajomymi lub całą rodziną. Cały czas liczę że gry o N będą ukazywać się jeszcze przez wiele lat i mam nadzieję, że dystrybutor na Polskę bardziej rozpowszechni tą konsolę w naszym kraju.
01-10-2014, 21:40
Dzięki Panowie za odpowiedź.
Córa jest jeszcze młodziutka, 2 latka, z angielskim u niej ciężko ;D. Chociaż uwielbia oglądać bajki po angielsku. Nawet jakbym kupił Wii U to ona grałaby tylko na wiilotach. Dla takiego dziecka nie potrzeba szerokiego wachlarza tytułów. Przeze mnie byłaby tylko używana od wielkiego dzwonu. Chociaż może udałoby mi się żonkę wciągnąć do grania pod pretekstem spędzania wspólnie czasu całą rodzinką ![]() Przeprowadzam się z bloku do domu i planuję obecnej latorośli oraz przyszłym latoroślom zrobić pokój do zabaw z konsolką na wyposażeniu. Już jestem zdecydowany na konsolkę Big N. Nie wiedziałem, że nowe gry Wii U obsługują nie tylko padlet ale również wiiloty. Przekonaliście mnie. Lepiej zainwestować w przyszłość, żebym za dwa lata nie musiał wymieniać konsolki na nową. Jeśli chodzi o konsolki Nintendo to mam pewne doświadczenie. Najpierw PEGASUS ![]() Jeszcze raz dzieki za rozwianie wątpliwości. pozdro
To jeszcze coś dopiszę
![]() 2 letnie dziecko może się nie interesować grami, ale Wii U ma w sobie YT i moja 4 letnia córa lubi oglądać bajki lub kreskówki jak TV jest zajęty. Jest to dodatkowy atut, ale odległość od konsoli to tylko kilkanaście metrów (bez ścian) Co do obsługi Wiilotów to każda gra ma opakowaniu na "narysowane" co obsługuje. Też w domu mam 3DS-a oraz Vitę i zgadzam się z Tobą, że obraz na PSV robi wielkie wrażenie i 3DS może się schować w kąt tylko że gry to podstawa a Vita na tylko kilka gier dobrych reszta to przeciętniaki w przypadku 3DS-a jest odwrotnie ja nie mogę się nadziwić ile czasu zabierają mi takie gry jak Animal Crossing , Pokemon X/Y , Bravely Default czy ostatnio wydana Fantasy life Jednak każdy inaczej może widzieć gry i w/w tytuły mogą być dla innej osoby mało atrakcyjne. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|