Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Nintendo › 3DS v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 11 Dalej »

New Nintendo 3DS i New Nintendo 3DS XL
Strony (2): 1 2 Dalej »
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
New Nintendo 3DS i New Nintendo 3DS XL
WaLeT Offline
Pong
*
Liczba postów: 13
Liczba wątków: 1
Reputacja: -2
30-08-2014, 01:57
Dnia 29 sierpnia zapowiedziano odświeżoną wersję 3DS-a.
No i pojawia się pytanie. Czy będzie warto znowu inwestować w sprzęcik od NINTENDO?

Załączone pliki Miniatury

Szukaj
Odpowiedz
Pietruch Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 34
Liczba wątków: 0
Reputacja: 0
30-08-2014, 08:45
Wszystko zależy od typu gier jakie lubisz. Do Monster Huntera konsolka jak znalazł dzięki dodatkowemu C-padowi. Zapowiedzieli też pierwszego exa (Xenoblade Chronicles), więc podejrzewam, że będą kolejne ciekawe tytuły tylko na tą konsolkę. Plus konsolka ma lepszy procek co może pomóc w działaniu innym grom (któż nie doświadczył lagów w Pokach). Ja się głęboko zastanawiam nad wersją XL, bo mam tylko mniejszą wersję. Z drugiej strony obawiam się czy nie będzie jak z DSi, gdzie nową konsolę (tj. 3DS) wypuścili rok po jego premierze.
[Obrazek: Clipboard01Klr68.jpg]
Szukaj
Odpowiedz
ThePS3veteran Offline
Fan Napie*raznia na Gitarze
**
Liczba postów: 61
Liczba wątków: 16
Reputacja: 2
30-08-2014, 09:08
Ja już od dawna chciałem się zaopatrzyć w konsolkę od nintendo ale cały czas o tym zapominałem, a gdy przeczytałem o nowych konsolkach 3ds to od razu się ucieszyłem Grinning Będę kupował XL ponieważ im większy ekran tym lepiej :P
Szukaj
Odpowiedz
Ofca Offline
Tak naprawdę kocham się w gremie...
**
Liczba postów: 92
Liczba wątków: 22
Reputacja: 1
31-08-2014, 16:35
Na cdaction.pl pisali o wymienialnych płytkach z obu stron.
"Nowe 3DS-y będą ciensze, lżejsze i większe. Te zwykłe – bez XL w nazwie – będzie można sobie personalizować, wymieniając płytki z obu stron konsoli (wszystko znajdziecie poniżej). Zapowiedziano ich już 38, a można się domyślać, że pojawią się też miliony nieoficjalnych."
Jestem posiadaczem zwykłego DS'a Lite, więc pewnie dlatego tego wpisu trochę nie rozumiem. Czy chodzi o to, że będzie możliwość zakupu innej obudowy i baterii do tego 3DS'a, czy chodzi o coś innego?
[Obrazek: y7NOnlI.gif]
Szukaj
Odpowiedz
Oscikus Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 122
Liczba wątków: 15
Reputacja: 4
31-08-2014, 16:58
O ile ja dobrze rozumiem, to coś w stylu obudów w starych Nokiach, zdejmowalne panele z przodu i tyłu, które można wymienić na inne gdy się porysują, pobrudzą czy zwyczajnie znudzą. O ile spasowanie elementów będzie w porządku to jestem za
Szukaj
Odpowiedz
Endefis94 Offline
Pong
*
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 2
31-08-2014, 17:18
Zastanawiałem się nad vitą do ps4 ale chyba podziękuje za vite i zakupie 3DS XL tylko nigdy nie miałem styczność z konsolami Nintendo
Szukaj
Odpowiedz
Ofca Offline
**
31-08-2014, 17:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2014, 18:05 przez Ofca.)
(31-08-2014, 16:58)Oscikus napisał(a): O ile ja dobrze rozumiem, to coś w stylu obudów w starych Nokiach, zdejmowalne panele z przodu i tyłu, które można wymienić na inne gdy się porysują, pobrudzą czy zwyczajnie znudzą. O ile spasowanie elementów będzie w porządku to jestem za

Ale jeżeli chodzi o dolny panel, to będzie to panel z baterią? Tzn, czy gdy kupię nową obudowę, to będę musiał zmienić od razu baterię? Myślę, że byłoby to jednocześnie dobre jak i złe rozwiązanie. Dobre dlatego, bo teoretycznie żywotność konsoli przedłużała się po zmianie obudowy, ale złe, bo koszt takiej obudowy by podrósł. :C

@edit
http://youtu.be/-XQchpj4AMM?t=12m49s Tu jest przedstawione, jak będzie wyglądać zmiana tych skórek. Dosyć fajnie to wygląda, niestety i stety bateria w tym modelu 3ds'a nie jest wbudowana w dolny panel. Jestem ciekaw, czy wyjdzie na to urządzenie jakaś karta do nagrywania, czy coś umożliwiającego nagrywanie z new 3ds'a.
Szukaj
Odpowiedz
Oscikus Offline
Commodore 64
**
31-08-2014, 22:04
Wsadzanie baterii w klapkę byłoby strasznie głupie Smiling
Skoro można wymienić ją tak łatwo, to strzelam, że pojawią się również oficjalne i mniej oficjalne nowe baterię usuwające problem zużycia.

@endefis, jeśli masz ps4 i zdarzają Ci się wojny o telewizor a rzadko grasz poza domem Vita jest całkiem dobrym pomysłem. Jest już na nią trochę gier, które można zdobyć za skromne pieniądze i są warte swojej ceny.
A 3DS jak każda konsola Nintendo jest specyficzna. Według mnie cudowna i uwielbiam ją, ale nie każdemu podejdzie.
Weź 3DSa, jak Ci się nie spodoba to sprzedaj i kup Vitę. Ją jest dosyć ciężko sprzedać po fajnej cenie, więc miej to na uwadze.
Szukaj
Odpowiedz
GruchaGame Offline
Banned
Liczba postów: 96
01-09-2014, 18:35
Witam, mam kilka pytań co do konsoli. Wiem, że może jeszcze nie wszystko jest wiadome ale zawsze warto zapytać (bo kto pyta wielbłądzi). Więc, czy konsola będzie miała jakieś nowe kardridże i czy dalej będzie kompatybilność do ds'a.
Szukaj
Odpowiedz
Nowatsky Offline
Nieruchomy Poruszyciel
**
Liczba postów: 99
Liczba wątków: 18
Reputacja: 9
01-09-2014, 18:53
(01-09-2014, 18:35)GruchaGame napisał(a): Witam, mam kilka pytań co do konsoli. Wiem, że może jeszcze nie wszystko jest wiadome ale zawsze warto zapytać (bo kto pyta wielbłądzi). Więc, czy konsola będzie miała jakieś nowe kardridże i czy dalej będzie kompatybilność do ds'a.

Nikt nic nie mówił o nowych kartridżach, być może zwiększy się ich pojemność w przypadku tytułów dedykowanych N3DS ale poza tym będą takie same. Wsteczna kompatybilność do DS jak najbardziej bedzie obecna.
Blog: http://mattwithpad.blogspot.com/

[Obrazek: Nowatsky.png]

Szukaj
Odpowiedz
GruchaGame Offline
Banned
01-09-2014, 19:14
Dziękuję za odpowiedź jeszcze jedno kiedy będzie dostępny (mniej więcej) i kiedy będzie podana cena?
Szukaj
Odpowiedz
Ofca Offline
**
01-09-2014, 19:27
(01-09-2014, 19:14)GruchaGame napisał(a): Dziękuję za odpowiedź jeszcze jedno kiedy będzie dostępny (mniej więcej) i kiedy będzie podana cena?

Dostępny w Japonii będzie w październiku tego roku, a reszta świata czeka na 2015. Według kursów walut, plotek i grupowych przemyśleń n3ds ma kosztować około 600zł, a xl około 750zł, jednak należy pamiętać że te ceny mogą się bardzo różnić z tymi, które poznamy za jakiś czas.
Szukaj
Odpowiedz
GruchaGame Offline
Banned
01-09-2014, 20:17
W takim razie ceny podobne do zwykłego 3ds!
Szukaj
Odpowiedz
ZłotyPstryk Offline
Charizard Master
Liczba postów: 269
Liczba wątków: 6
Reputacja: 64
01-09-2014, 20:29
Jak wyjdzie n3ds w Europie, to używane 3dsy jeszcze bardziej zejdą z ceny.
Mój blog: http://zloteprzypadkipstryka.blogspot.com/
Mój Deviantart: http://pstryk5.deviantart.com
Moja Zupa: http://pstryk.soup.io [NSFW]
Nintendo ID: ZlotyPstryk, Instagram: zlotypstryk
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Ofca Offline
**
01-09-2014, 22:05
Do tego n3ds'a dodali parę fajnych bajerów, których nie ma w zwykłym 3ds-ie (najbardziej chyba się cieszę z lepszego procka, silniejszej baterii i możliwości zmiany obudów). Szkoda, że za niedługo premiera nowych pokemonów, a ja znowu muszę czekać z zakupem kieszonsolki (bo wolę kupić lepszą konsolę oczywiście). Zastanawiam się jak teraz będą wyglądać bundle gier z konsolami, skoro główną ich zaletom były specjalne obudowy, których nigdzie się nie dostanie. Zakładam, że teraz będzie tak z n3ds'em, że po prostu dadzą jakieś 2 unikatowe płytki, czy coś w tym stylu, a n3dsXL będzie miał po prostu inną niezmienialną obudowę. Ciekaw jestem jak będzie wyglądała sprawa z tymi tłami do menu w samej konsoli, bo z tego co wywnioskowałem, to te skiny będzie się dostawało tylko przy zakupie obudowy do n3ds'a. Dobrze mówię, nie? Wolałbym, gdyby np. za każdą kupioną grę dostałoby się tło, albo np. za każdą kupioną grę dostałoby się punkt i ten punkt w eshopie można by wydać na jakieś tło.
Szukaj
Odpowiedz
GruchaGame Offline
Banned
01-09-2014, 22:13
Ja w sumie czekam tylko aż wyjdzie n3ds albo żeby taniej dorwać 3ds'a albo jak będę fundusze żeby kupić nową konsole. Ktoś wspomniał o tym że będę gry bardziej przemyślane na n3ds'a to znaczy że na 3ds;ie nie będą działać. Skoro znowu wychodzi nowa wersja to 3ds będzie miał jeszcze więcej gier będzie jeszcze lepszy i będzie jeszcze lepiej sprzedawany. Niech sony pomyśli nad nową konsolą przenośną Smiling.
Szukaj
Odpowiedz
Pietruch Offline
Atari 2600
*
01-09-2014, 23:04
@Lowcaowiec
Podejrzewam, że unikalne obudowy konsol będą się tyczyć tylko wersji XL jako, że tam obudowa nie bedzie wymienna. Co do zmiany skórki w menu 3DS, to będzie aktualizacja w październiku dla każdej wersji (tj. 2D, 3D i 3DS XL). Nie wiem czy te skórki będą płatne i czy aktualizacja wniesie tylko możliwość korzystania z nich, ale reasumując taką możliwość będą mieć wszyscy posiadacze konsolek Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Ofca Offline
**
01-09-2014, 23:23
(01-09-2014, 23:04)Pietruch napisał(a): @Lowcaowiec
Podejrzewam, że unikalne obudowy konsol będą się tyczyć tylko wersji XL jako, że tam obudowa nie bedzie wymienna. Co do zmiany skórki w menu 3DS, to będzie aktualizacja w październiku dla każdej wersji (tj. 2D, 3D i 3DS XL). Nie wiem czy te skórki będą płatne i czy aktualizacja wniesie tylko możliwość korzystania z nich, ale reasumując taką możliwość będą mieć wszyscy posiadacze konsolek Smiling

Skoro tak, to chyba będzie się dało te skórki w jakiś sensowny sposób dało zdobywać. Zakładam, że może za zakup gry, lub np. zrobienie jakiejś rzeczy w grze (może przejście samej gry, albo złapanie pokemona itd...). Btw, czekam aż jakaś nieoficjalna firma zacznie produkować obudowy do n3DS'a z grafikami stworzonymi przez klientów. Sam bym pewnie skorzystał, ale w Polsce raczej takiej firmy nie będzie.
Szukaj
Odpowiedz
shiki Offline
otaku
*
Liczba postów: 29
Liczba wątków: 3
07-09-2014, 00:33
Na razie mam zwykłego classica i żyje, ale jak wyjdą jakieś fajne gry jrpg w stylu Bravery albo Fire Emnlem to od biedy kupię... Bardziej zachęcająco wygląda dla mnie wersja 3DS ze względu na personalizacje wyglądu. Jak to się mówi małe jest piękne (I PORĘCZNIEJSZE) Winking
3DS FC: 2809-7824-8562
Szukaj
Odpowiedz
Ofca Offline
**
07-09-2014, 13:33
Btw, w filmiku, który tutaj zamieściłem nie widziałem żadnej nakładki na n3ds'a z pokemonów (no chyba, że czerwona/zielona/niebieska/żółta to nawiązanie do pokemonów), więc założę się, że będzie jakieś wydanie specjalne/bundle z grą właśnie z taką pokemonową nakładką. Co o tym sądzicie?
Szukaj
Odpowiedz
Pietruch Offline
Atari 2600
*
07-09-2014, 23:22
Faktycznie póki co nie ma coverów dla New 3DS z Pokami ( zestaw obecnych coverów: http://images.nintendolife.com/news/2014...iginal.jpg). Poza tym wsparcie dla Circle Pad Pro prawdopodobnie się skończyło ponieważ Monster Hunter 4 oraz Super Smash Bros mają korzystać z nowego C-stick'a. Wydaje mi się że New 3DS będzie miał dużo większe wsparcie niż Nintendo DSi :/ Chyba trzeba zacząć odkładać do świnki Grinning
Szukaj
Odpowiedz
Ofca Offline
**
08-09-2014, 00:28
Trochę nie orientuję się jak to było z początkami zwykłego 3ds'a na świecie. Jaka była cena 3ds'a na początku? Słyszałem, że była większa, niż aktualna, bo konsolka się nie sprzedawała. Na Wikipedii wyczytałem, że w dniu premiery kosztowała 25 000 jenów/250$. Nowy 3ds ma kosztować 16 000 jenów, a według aktualnego kursu walut byłoby to mniej, niż 500zł. Zakładam jednak, że nie mogę liczyć na kurs walut i cena będzie trochę wyższa. Ślepo strzelam kwotę 550-650zł. Btw, dobrze myślę, że po premierze n-konsolek z "new" w nazwie wcześniejsze kieszonsolki z rodziny 3ds'ów znacznie potanieją? Zmieniając trochę temat... Wpadłem na fajny pomysł z wykorzystaniem czytnika amiboo. Co sądzicie o tym, że przy zakupie gier pokemon dostawałoby się żeton w kształcie pokeballa z ekranikiem (coś na wzór pokewalkera), do którego dałoby się wsadzać pokemona, a następnie przesłać kumplowi w formie gifta przykładając ów żeton do jego konsoli. Zawsze jakieś wykorzystanie tego czytnika by było. Ogólnie do końca nie czaję co te amiibo robią. Czy to są po prostu figurki, które będzie się wykorzystywało tylko w Super Smash Bros? One przechowują jakieś dane typu lvl, umiejętności, urodziny, sens życia itd., czy po prostu są figurkami kolekcjonerskimi, które służą do odblokowania dodatkowej zawartości w różnych grach?
Szukaj
Odpowiedz
Pietruch Offline
Atari 2600
*
08-09-2014, 15:40
Do ceny w dolarach trzeba doliczyć w Polsce ok 30 %. Sprawdzałem i kiedy w USA 3DS kosztował 250 dolców (ok 750 zł) to u nas podczas premiery kosztował 1100 zł. Nowy dystrybutor jednak ma dość rozsądne ceny gier więc liczę że będzie droższe o ok. 20 %(czyli za normalnego new 3DS będzie można liczyć ok. 600 zł).
Co do amiibo to z tego co wiem to będzie można ze Smash Bros. przenieść na figurkę statystyki oraz ruchy skonfigurowane przez siebie (prawdopodobnie również pomiedzy 3DS a Wii U). Póki co na 3DS będzie to wspierało tylko Smash Bros. Na Wii U Amiibo będzie wspierać Smash Bros., Mario Kart 8, Mario Party 10 i Captain Toad: Treasure Tracker. Podejrzewam, że będzie to wspierało więcej gier, bo na Amazonie sprzedają się bardzo dobrze Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Oscikus Offline
Commodore 64
**
08-09-2014, 18:48
Z tego co wyczytałem ma kosztować 150$ czyli 150€ czyli w Polsce 600-650zł. Całkiem ładna cena.
A figurki sprzedają się całkiem dobrze również z powodu, że są strasznie ładne, sam z chęcią przygarnąłbym kilka (zwłaszcza Link i Samus Heart) mimo braku Wii U Grinning
Szukaj
Odpowiedz
Ofca Offline
**
12-09-2014, 19:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-09-2014, 19:33 przez Ofca.)
I moje przemyślenia okazały się prawdą. W Japonii będzie możliwość zakupu N3DS'a ze specjalnymi nakładkami dedykowanymi tylko dla zestawu N3DS+zainstalowane pokemon OR/AS. Gdybym ja miał wybierać, to wybrałbym konsolkę z Groudonem, bo sam osobiście chciałbym mieć pokemon or, a i czarna konsolka mi się jakoś tak bardziej podoba. Screen: http://puu.sh/bw4yc/bc02aef9aa.jpg
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Strony (2): 1 2 Dalej »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 21-05-2025, 10:33 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.