Witam, ostatnio postanowiłem kupić Bayonettę 2 ale że wyszła tylko na Wii U to muszę też kupić konsolę i tutaj rodzi się kilka pytań bo nie chcę wydawać 1000 zł na jedną grę. Czy konsola ma kompatybilność wsteczną? Jakie gry(poza Bayonettą) polecacie? Słyszałem że jest coś takiego jak wirtualna konsola(coś o tym wspominał Arhon w filmiku o pierwszej Zeldzie) - można grać na np. SENSie ale na Wii, jak to konkretnie działa(czy muszę oddzielnie kupować wirtualną konsolę i grę? Czy na stacjonarnej konsoli mogę grać w gry przenośne? Czy ta usługa jest dostępna w Polsce)? Jak kupować cyfrowe gry i dodatki(czy można kupić jakąś kartę z kodem na ileśtam waluty czy trzeba płacić kartą? Jeśli trzeba płacić kartą to czy można płacić w złotych czy trzeba w innej walucie?)? Pozdrawiam
Detale dotyczące Wii U
|
Wii U obsługuje gry z Wii wkładając normalnie płytę do napędu, oraz virtualna konsola - czyli musisz kupić gry w cyfrowej dystrybucji w eShopie Nintendo. W ofercie jest większość gier ze starszych konsoli Nintendo. Te popularne i godne zagrania na pewno znajdziesz.
Co do gier przenośnych, nie zbyt rozumiem jakie gry. W eShopie znajdziesz gry z Gameboya do kupienia. Kupowanie gier i dlc w eShopie wygląda tak że dodajesz fundusze (przelewem, lub możesz kupić kartę w niektórych kioskach), i kupujesz. Żadna magia. Co do samego WiiU, może bebechy nie powalają, ale gry już tak. Mario, Pikminy etc. Duża grywalność to coś co na innych platformach można spotkać tylko w indykach.
01-10-2014, 11:45
Ostatnio kupiłem grę w eShopie płacąc kartą kredytową. Szybko, bezproblemowo.
Do Wii U wchodzą tylko płyty z Wii. Z innych konsol nintendo można znaleźć z eShopie. Ale też nie wszystkie tytuły.
01-10-2014, 22:33
01-10-2014, 22:47
Tak, na tym to polega, że kupujesz grę w eShopie, a ona instaluje się na twoim Wii U.
(01-10-2014, 22:33)Nasyr napisał(a): Ale czy będę mógł je odpalić na Wii U?W eshopie na Wii U kupisz tylko rzeczy, które odpalisz na Wii U. 3DS ma swój osobny sklep (chociaż od niedawna mają wspólny portfel) więc nie ma strachu, że kupisz coś, czego nie będziesz mógł odpalić na konsoli. Co do zakupów w eshopie to działa to identycznie jak na PSN/XBL. Doładowujesz konto odpowiednią kwotą (50, 100, 150, 200 zł) i płacisz. Możesz to zrobić polską kartą kredytową, ale również zdrapkami, które dostępne są chyba tylko w salonikach inMedio. Gry przypisują się do Twojego konta Nintendo Network ID i możesz je ściągać ponownie po zakupie. Gry z Virtual Console mają tą zaletę, że pozwalają na zapis w dowolnym miejscu, nie trzeba czekać aż w grze dojdziesz do save pointu.
08-10-2014, 10:09
Teraz znam Wii od strony technicznej, ale wciąż nie wiem w jakie gry zagrać - co polecacie?
08-10-2014, 17:28
Na Wii U wyszło sporo dobrych gier. Praktycznie wszystko od Nintendo jest godne polecenie
Super Mario 3D World New Super Mario Bros U New Super Luigi U Mario Kart 8 Pikmin 3 The Legend of Zelda The Wind Waker HD Hyrule Warriors ZombiU Rayman Legends Lego City Undercover The Wonderfull 101 Nintendoland Donkey Kong Country Tropical Freeze |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości