Liczba postów: 15
Liczba wątków: 4
Reputacja:
1
25-12-2014, 10:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-12-2014, 10:53 przez homix73.)
Chciałem pograć sobie w Pokemony najnowszej generacji (Y i Alfa) stąd mam pytanie - co lepiej kupić:
1. Konsola Nintendo 2DS (czarno niebieska) + Pokemon Y
za 650 zł
a później dokupić Pokemon Alfa
czy
2. Konsola Nintendo 2DS Transparent Blue + Pokemon Alpha Sapphire
za 600 zł
a później dokupić Pokemon X
I dodatkowo: czy mogę tu podać linka do sklepu, w którym znalazłem i mam zamiar kupić ten zestaw?
A może prościej będzie jeśli poradzicie mi w jakim sklepie kupić najtaniej nową konsolkę z oryginalną grą?
Z góry dzięki za porady,
pozdrawiam i wesołych świąt.
.
Liczba postów: 91
Reputacja:
30
06-01-2015, 15:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-2015, 15:50 przez FireStorm.)
1. Niestety, Nintendo Club nie działa w Polsce, stąd brak jej wyboru na liście krajów. Aby wymienić punkty na fizyczne nagrody należy być mieszkańcem państwa obsługiwanego przez ten program lojalnościowy (ewentualnie znać osobę, która taki przedmiot może odebrać i wysłać do Polski). Istnieje teoretyczna możliwość bezpośredniego odebrania cyfrowych dóbr, aczkolwiek jest to niezgodne z regulaminem Nintendo Clubu.
2. Cyfrowe gry na Nintendo 3DS są, niestety, związane z samą konsolą, a nie kontem, jak ma to miejsce u konkurencji. Jeżeli konsola się zepsuje, istnieje możliwość transferu danych cyfrowych za pomocą specjalnej aplikacji. Problem pojawia się, gdy urządzenie zostanie skradzione/zgubione - wtedy, niestety, wszystkie cyfrowe gry przepadają.
Liczba postów: 517
Liczba wątków: 9
Reputacja:
170
1. Nie mamy polskiego oddziału Nintendo Club, więc lepiej się wstrzymać albo prosić znajomych z UK (jeśli takich się posiada) o sprawy z nim związane.
2. Niestety gry są zapisywane na konsoli, co moim zdaniem może być problemem w przypadku stracenia konsoli. Istnieje tylko możliwość transferu danych na inną konsole.
Reputacja:
1
Kolejne pytanie.
Chciałbym kupić inne części pokemonów takie jak:
Platinum (2008)
HeartGold lub SoulSilver (2009)
Black lub White (2010)
Black 2 lub White 2 (2012)
1. Czy wśród tych wydań mogę się natknąć na piracką wersję na Allegro?
2. Czy poza językiem angielskim powinienem zwracać uwagę na jakieś parametry gry jak PAL, wersja europejska, czy wszystkie będą mi chodzić na moim 2DS niezależnie od regionu?
Jak zwykle bardzo dziękuję i pozdrawiam
Adam
Liczba postów: 81
Liczba wątków: 3
Reputacja:
7
1. Do 5(B/W) problem będzie raczej taki, że na allegro ciężko upolować wersję oryginalną. Polecam dozbierać te kilkadziesiąt zł na przesyłkę i zamówić na brytyjskim amazonie.
2. Gry na DSa nie mają blokad regionalnych.
Liczba postów: 269
Liczba wątków: 6
Reputacja:
64
Black2/White 2 na pewno mają blokadę regionalną. A trzeba zawsze uważać na piraty.
Reputacja:
1
Witam!
Tym razem mam dość skomplikowany problem.
Po kolei:
Kupiłem nową konsolę 2DS z zainstalowanymi pokemonami AS.
Na konsoli założyłem Nintendo ID.
W eShopie kupiłem Pokemon Bank płacąc kartą kredytową z poziomu konsoli.
W banku mam ponad 400 pokemonów.
Następnie:
Kupiłem używaną konsolę 3DS.
Konsola tak mi się spodobała, że nie chcę już 2DS i chcę zostać przy 3DS.
Moją 2DS chciałbym oddać chrześnicy (wraz z preinstalowanymi pokemonami oczywiście).
I teraz pytanie:
Czy da się jakoś usunąć Nintendo ID z 2DS, żeby ona mogła założyć sobie na niej swoje ID?
Poza tym czy mogę zalogować się moim ID na nowej konsoli 3DS po czym zainstalować PokeBank i mieć dostęp do moich pokemonów?
Z góry dzięki i pozdrawiam
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
System transfer niestety sformatuje 2DS. Preinstalowane pokemony idą razem z Twoim Nintendo ID. Tak samo PokeBank.
Liczba postów: 50
Liczba wątków: 15
Reputacja:
-3
Na dodatek jest to bezpowrotne.
Jak chcesz kupować gry na DS/3DS/GBA itd. kupuj od sklepów. Masa podróbek, zawsze sprawdzaj czy jest "Original Nintendo Quality Seal" i czy jest okrągły. Owalny to NTSC i często też piraty.
Mój sprzęt:
- Game Boy Classic, Color, Advance
- 3DS
- Wii
- PS2 FAT SCPH-39003
- PC