Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 13 14 15 16 17 ... 41 Dalej »

Słuchawki do 300 zł/ muzyka
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Słuchawki do 300 zł/ muzyka
Ame Offline
Fajer Stajl Fajerbol !!!
**
Liczba postów: 191
Liczba wątków: 6
Reputacja: 13
06-01-2015, 19:21
Cześć, z racji krytycznych obrażeń i niewystarczającej jakości produkowanego dźwięku moje Sennki HD201 muszą się ze mną pożegnać. Jak można się domyślić muszę zaopatrzyć się w nowy sprzęt.

Cena: ~300 zł, mogą być używane pod warunkiem, że ich pady będzie można wymienić na na przykład pady od Brainwavz HM5 lub Beyerdynamic Custom One Pro(lub inne duże, głębokie i wygodne).

Przeznaczenie: Tylko dom

Źródło: FiiO E10K Olympus 2 na starcie i docelowo AIM SC808 z później dopasowanymi opampampampampami. Chyba, że polecone słuchawki będą się świetnie komponowały z czymś innym do 400-500 zł.

Budowa: Najlepiej otwarte, możliwie największe i najwygodniejsze pady(jak wspominałem mile widziana wymiana na pady od Customów i najlepiej HM5). Przydatny byłby wypinany kabel lub przynajmniej łatwy do wymiany najlepiej wychodzący z jednej muszli

Dźwięk:
Naturalny/Jasny
- Dół: obecny, ale oszczędny, kontrolowany, nie wpływający na środek i trzymający się z dala od tego głosu
- Środek: Najbardziej zależy mi na tym, żeby żeńskie wokale były jak najklarowniejsze i muzykalne, ale nie zmienione do stopnia nierozpoznawalności artystki
- Góra: Drugi najważniejszy punkt po wokalach. Możliwie najczystsza, dobrze słyszalna, bez świstów.
- Scena: Dość szeroka, ale nie wpływająca negatywnie na kameralne utwory i będąca po środku(ani z przodu ani z tyłu), detaliczna

Czego słucham: Utwory oparte na średnich i wysokich tonach. Chiptune, muzyka symfoniczna, klasyczna, ich mieszanki, itp.
Najlepiej zobrazuje to ta playlista:

https://www.youtube.com/watch?v=vFrjMq4a...UY1Ikqrsea

Wiem, że wykresy nie grają, ale sugerując się nimi wybrałem sobie na dzień dobry Shure SRH440 i Audio Technica ATH-TAD400.
W sumie jestem niemal zdecydowany na zakup TADków, ale być może jest coś co namówi mnie do dopłaty.

Dzięki za ewentualną pomoc.
[Obrazek: MLG%2BTop%2BNep.png]
Szukaj
Odpowiedz
stone Offline
Pong
*
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Reputacja: 1
06-01-2015, 20:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-2015, 20:22 przez stone.)
Mam te Shure'y SRH440 od pół roku i sprawują się dobrze. Mają fajny, "spięty" bas, którego w mojej skromnej opinii jest za mało (miej na uwadze to, że jestem basistą) . Jest w nich dużo góry, od której mnie w niektórych (nielicznych) przypadkach zaczynają mnie boleć uszy. Według mnie największym plusem tych słuchawek są średniaki. W skrócie : polecam  shury Grinning
Szukaj
Odpowiedz
Ame Offline
Fajer Stajl Fajerbol !!!
**
06-01-2015, 21:16
Czy ten "ból" spowodowany jest przejaskrawieniem, czy to po prostu efekt preferencji?
Szukaj
Odpowiedz
stone Offline
Pong
*
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Reputacja: 1
07-01-2015, 22:49
To uczucie jest spowodowane głównie moimi dziwacznymi upodobaniami. Poprosiłem inną osobę o przesłuchanie utworu w którym słyszałem to dziwactwo i ona nie zgłaszała żadnych uwag.
Szukaj
Odpowiedz
Ame Offline
Fajer Stajl Fajerbol !!!
**
08-01-2015, 00:02
Dobra zamówione. Jak mają taką górę, to będę w niebie.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 04-07-2025, 16:26 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.