(01-03-2015, 22:32)marcin2424 napisał(a): A wie ktoś gdzie najłatwiej dostać gameboya micro? To niezła alternatywa
Micro jest mega niewygodny. Mam wszystkie wersje game boy i ten micro jest totalnie beznadziejny
Ja złapałem Brightera za 100zł i to te wersje "Tribal" czyli chyba jakaś limitowana w pudle. Także trzeba dobrze szukać, fakt, że rok temu i na forum, bo na allegro czasami to przesada jednak kto szuka ten znajdzie. \
Uważam, że zakup z "lepszym" podświetleniem Advance powyżej 100zł to już przepłacona inwestycja. \
Jeśli chodzi o przeróbki Advance klasycznego na podświetlenie, to ja skombinowałem za 40zł taśmę do wyświetlacza Brighter (a brightera kupiłem za 30zł tylko bardzo zniszczonego ale wyświetlacz był ok- na tablicy).
Nie powiem przeróbka fajna tylko kwestia tego, że trzeba trochę się nadłubać, tzn. dostosować obudowę

no i oczywiście mocno dokręcić, bo mieści się wyświetlacz z taśmą na styk, a powiem, że nawet trochę jest to wszystko za duże ale sprawne rączki i wszystko wygląda cacy
także polecam o ile ktoś ma sprawności manualne na poziomie co najmniej podstawowym

i złapie "okazje" w przeciwnym wypadku gra raczej niewarta świeczki.
tutaj wrzucam foto, moich przeróbek (dostępne też w dziale kolekcjonerzy- moja kolekcja):
Wg. mnie wygląda to świetnie i przejrzyście u mnie osobiście był problem z lepszym podświetleniem advance, bo miałem te szersza taśmę bodajże 40pin, bo są dwie wersje

ale działa i ma się dobrze, baterie trzymają ładnie i długo