Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Nintendo › DS v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Nintendo ds lite
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Nintendo ds lite
Mroku89 Offline
Pong
*
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
02-03-2015, 00:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-03-2015, 10:45 przez bleub.)
Witam ominelo mnie troche w zyciu jesli chodzi o konsole a mianowicie konsolki kieszonkowe pamietam dziecinstwo przy super nintento i ten klimat przyjemnych gier a nie to co mamy dzisiaj debilizm goni debilizm a do przodu idzie ino grafika. To glowny powod dla ktorego chcialbym nadrobic zaleglosci

W skrocie jak wiekszosc osob chce ta owa konsolke ze wzgled na pokemony czy powspominac mario cZy zelde. Nasluchalem sie ogladajac ostatnio poerwszych pokedzialków na owym kanale archn.eu i naczytalem... Mianowicie chodzi o podrobki... Oocznajac od samych konsol dwa strach do zakupu urzadzen uzywanych ze wzgledu na zuzycie rysy i inne oraz co gorsze gry , lite interesuje mnie by nadrobix gry pokemonowe ktore nie liznałem nawet. Pamietam reda blu yelow green minimalnie golda . Widzialem na allegro paczki owych gier 5 gier pokemonow na gba za 200 zl niby fajowo... Ale ta bez pudelka zdjecia od przodu wiec niewiem czy jest nadruk na szynie i inne pierdoly plus osobne aukcje typu pokemon leaf green i inne uzywki w podelkach za 200zl i czlowieka za przeproszeniem piiiip strzela bo przez to ze ominelo go cos kiedy bylo nowoscia... Niema szans na pogranie a ni niewie nawet jak sie za to zabrac by nie zostac specjalnie oszukanym , przejsc studia kazdej konsoli igier by wiedziec w 100% co jest oszukanstwem ale zostaje sama jakosc... Plus co smutne na allegro niema wielkiego wyboru . Fakt gier pokemonow gba na ds lite jako podrobionych nie przeraza mnie , przeraza mnie fakt ktory byl kiedys na ich kanale wspomniany ze takie gry szybko orzestaja dzialac.
Jest wgl sens kupic ds lite czy niestety podarowac aobie stare pokemony z gba i zucic sie na dsi odrazu ? A tamte w najgorszym wypadku i to niestety pograc na emulatorze...

Btw mam jeszcze jedno pytanie wsumie 2 z czego jedno jest oczywista glupota ale mimo wszystko
1. Czy istnieje jaka kolwiek szansa ze w zakurzonym koncie media markt albo czegokolwiek znajde nowke ds lite? OrAz jak miewa sie slrawa z tzw wymiana pokesow czy wg, laczeniem konsolek kablem ,jest mozliwosc wymiany pomiedzy przykladowo ds claskc a ds lite czy dsi? Oraz jakie znaczenie mamczy to gra z gba czy ds . Z gory dzieki za wypocenie oczu na ten jak ze dlogi wywod ktory moglem strescic w 3 zdania... Starosc ńie radosc Laughing

Miałbym jedną, niewielką uwagę na przyszłość - miło byłoby gdybyś zwracał większą uwagę na interpunkcję swoich wypowiedzi. Dobrze postawione przecinki diametralnie zmieniają odbiór większego tekstu i ułatwiają jego zrozumienie. Smiling
~bleub

Szukaj
Odpowiedz
JaneQPL Offline
Zarządca Napisów™
Liczba postów: 88
Liczba wątków: 4
Reputacja: 37
02-03-2015, 10:23
Witam, mam nadzieję, że dobrze rozumiałem twoje pytania, postaram się na nie krótko odpowiedzieć Smiling.

1. Szanse są praktycznie zerowe. DS za sprawą polskiego dystrybutora w tamtych czasach nigdy nie było szczególnie popularne. Sklepy nie dostawały ich za wiele, a jak już to w bardzo małych ilościach (co skutkowało dalszymi horrendalnymi wręcz cenami). Możesz spróbować zapytać się sprzedawcy - jeśli na samo słowo Nintendo nie zareaguje paniką, to masz już pół sukcesu  Vault Boy Approves .

2. Wymiany pokemonów pomiędzy rożnymi wersjami DSa odbywa się najłatwiej za pośrednictwem lokalnej sieci bezprzewodowej. Różne wersje konsol nie powinny stanowić żadnego problemu.

3. To, czy gra jest z GBA czy DS ma znaczenie zasadnicze - gry DS nie odpalą się na GBA, ale już DS jest wstecznie kompatybilny z GBA i odpali jego gry bez problemu. Gry dla Nintendo DS były pisane z myślą o nim, na całkowicie inny hardware (inna generacja konsol) więc jest to zrozumiałe, że nie uruchamia ich starszy sprzętowo Gameboy Advance.

Pozdrawiam,
JaneQPL
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
ZłotyPstryk Offline
Charizard Master
Liczba postów: 269
Liczba wątków: 6
Reputacja: 64
02-03-2015, 10:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-03-2015, 10:50 przez ZłotyPstryk.)
Również nie wiem czy dobrze zrozumiałem twój tekst. Piszesz w bardzo nieczytelny sposób oraz robisz mnóstwo literówek i błędów (nie licząc spacji przed znakami interpunkcyjnymi). Czyta się to po prostu źle. Musisz nad tym popracować.

Wracając do tematu, Nintendo DS Lite to świetna konsolka. Posiada wielką bibliotekę gier na DSa oraz GBA. Wspominałeś coś o Pokemonach Red/Blue i Gold/Silver, ale w nie na DSie nie ograsz - nie jest kompatybilny z tymi grami.

Co do wymian poków w czwartej i piątej generacji, to pozostaje tylko możliwość wymieniania w sieci lokalnej. Nintendo zamknęło serwisy internetowe dla gier z DSa.

Nie będzie też możliwości kupienia w sklepie nowej konsoli. Jeśli jakimś cudem udało by Ci się znaleźć, to cena będzie na prawdę wysoka, jak już wspomniał JaneQPL

DSi bym nie brał pod uwagę. Na DS Lite gry działają tak samo dobrze, a do tego kompatybilność wsteczna z GBA to świetna sprawa.
Mój blog: http://zloteprzypadkipstryka.blogspot.com/
Mój Deviantart: http://pstryk5.deviantart.com
Moja Zupa: http://pstryk.soup.io [NSFW]
Nintendo ID: ZlotyPstryk, Instagram: zlotypstryk
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 13-05-2025, 17:41 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.