Liczba postów: 113
Liczba wątków: 28
Reputacja:
4
Witam chciałbym zacząć jakoś ogarniać systemy oraz budowę na razie małych(micro)komputerów. Jak Tytuł tematu wskazuje chciałbym kupić RaspberryPi tzw. po naszemu "malinka pi" i nie wiem jaką wersje wybrać chciałbym mieć złącze Ethernet. Dziękuje za odpowiedź.
PS: Jak by można jaką książę wybrać do doczytania po Polsku jak to właściwie działa.
Reputacja:
4
Nie ja chciałbym sę dowiedzieć jaki model rasppi na początku kupić
Liczba postów: 332
Liczba wątków: 16
Reputacja:
262
Powiem Ci tyle. Nie obraź się, ale z takim podejściem to ty sobie odpuść. Bo jak ty chcesz coś robić to to robisz, a nie piszesz temat "Chcę się nauczyć jeździć samochodem, jakie mam kupić auto?" Jak trochę pomyślisz to nie kupujesz Lamborghini, które ma wszystkie bajery itd.
Kupujesz małe autko, które dużo wybaczy. Tak samo jest z RaspberryPi. Jak chcesz się za to zabierać, to kupujesz najtańszą opcję, która ma wejście Ethernet i tyle. Nic dodać, nic ująć. Naucz się pracować na tym podstawowym a później jak ogarniesz te podstawy (w co wątpię) kupisz nowego Pi z innymi bajerami.
Ogólnie to po tym poście sądzę, że ty RaspberryPi chcesz kupić nie po to żeby się uczyć, tylko dla szpanu. Jak byś chciał się uczyć, to użył byś GOOGLE i poczytał na dany temat. A tak to idziesz na łatwiznę. Nie zrozum mnie źle, ale z takim podejściem to ty daleko nie zajedziesz...
Reputacja:
4
Raspberry pi na pewno do szpan mi nie potrzebne bo wokół mnie ni ma takiej osoby która tym się interesuje a rasppi chcę kupić bo w przyszłości chcę być informatykiem czytałem i słyszałem że malinka jest do UCZENIA programowania