Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 6 7 8 9 10 ... 41 Dalej »

Zaniedbanie gier RTS? 2014/2015
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Zaniedbanie gier RTS? 2014/2015
olonor Offline
Pong
*
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
Thumbs Down  10-11-2015, 21:29
czy tylko ja czy może jakieś większe grono graczy dostrzega pustkę na rynku gier strategicznych RTS... są nowe strzelaninki itp nawet diablo3 juz ma jakieś tam dodatki itp
ale nie ma żadnej ciekawej gry strategicznej pokroju Red Alerta albo Warcrafta... wiem był jakis czas temu starcraft ale jakoś mnie nie przekonuje ta gra... uwielbiam wieczorami siedziec i uzbrajać się przed napaścią na sąsiednią wioskę... jednak jako zagorzały gracz RTSów czuje się zaniedbany przed deweloperów... 
Co wy na ten temat sądzicie?  podzielacie moje zdanie a może mi jakaś premiera czegoś ciekawego uciekła?
Szukaj
Odpowiedz
GobiPLX Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 183
Liczba wątków: 13
Reputacja: 11
11-11-2015, 19:45
Jest strasznie słabo. Ludzie wolą teraz postrzelać sobie do wszystkiego co się rusza, niż pomyśleć w RTS'ie. Mały popyt na gry tego typu.
Są obecnie jakieś "żywe" RTS'y? Obecnie cały czas siedzę przy Settlersach 4 i Kozakach Grinning
[Obrazek: 76561198031917843.png]
Szukaj
Odpowiedz
livo Offline
znany jako cowiek
**
Liczba postów: 80
Liczba wątków: 3
Reputacja: 7
11-11-2015, 20:13
no niestety ale w dzisiejszych czasach robi się gry masowe po jak największą publikę a obecnie najliczniejsza grupa odbiorców to dzieci w wieku 11-16 lat i niedzielni gracze a dziecko mając do wyboru CoD i settlersów raczej weźmie coś z jego punktu widzenia bardziej interesującego. Poza tym wielki boom na RTSy skończył się kilka(no może trochę więcej) lat temu i zostali tylko ludzie którym naprawdę podobał się dany temat.Po trzecie media branżowe nie rozgłaśniają premier tego typu jak np niedawno wydane "anno 2205" .
settlersi i warcraft 3 to dobre gry ale przydał by się jakiś powiew świeżości w tym temacie
Szukaj
Odpowiedz
Haifisch Offline
Pong
*
Liczba postów: 13
Liczba wątków: 3
Reputacja: 0
11-11-2015, 20:38
Warto też pamiętać, że wśród gier strategicznych oprócz RTS-ów są jeszcze strategie turowe jak np. Civilization. Swojego czasu grałem trochę w Age of Empires 2, czy Empire Earth, ale jednak to w Civilization III, a potem w Civilization V grało mi się przyjemniej, może głównie dlatego, że są spokojniejsze i miałem więcej czasu do namysłu. Aczkolwiek szkoda, że ostatnie gry z obu serii (AoE i EE) pojawiły się ponad 8 lat temu (nie liczę AoE HD i Online, o którym nawet nie wiedziałem).

Ciekawostka: do AoE 2 HD kilka dni temu wyszło nowe DLC, African Kingdoms.

Z RTS-ów grałem także w Blitzkrieg, inna zasada działania, bo nie rozwija się tu wiosek, wojsk itd, ale bądź co bądź też RTS. W przyszłym roku wychodzi trzecia część, więc nie jest tak źle z RTS-ami. Są jeszcze gry z serii Total War, nie grałem w żadną, ale też są w pewnym stopniu RTS-ami.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 09-07-2025, 18:27 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.