Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Oldschool... › Konsole Stacjonarne v
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 11 Dalej »

Replika boxa do Pegasusa IQ-502
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Replika boxa do Pegasusa IQ-502
Axl Offline
Retro archiwizacja - youtube
*
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Reputacja: 1
Rainbow  11-04-2016, 02:10
Cześć wszystkim, to mój pierwszy post, ale arhn.eu śledzę od samego początku działalności na youtube. Chiałem się zatem przywitać. Hej Winking

Pojawił się w mojej głowie taki pomysł aby zrobić replikę boxa od Pegasusa IQ-502. Poczyniłem już pewne działania, które niżej przedstawiam.

[Obrazek: HU8cT5O.png]
[Obrazek: UpHEP2k.png]

Jak widzicie - do pełni brakuje mi dobrej jakości zdjęć z Pegasusem widocznym na przedniej i tylnej stronie pudełka oraz zdjęciem rodziny z Pegasusem (mama, tata, starszy syn i dziecko na rękach ojca).

Zdjęcia z Big Nose i Stuntmana ciężko było dobrać w odpowiedniej jakości. Musiałem je przerabiać i łączyć z kilku obrazków, bo niektóre były niekompletne np. okładki Stuntmana są z taką wyciętą gwiazdką, a jej nie mogłem dać tu na pudełku, więc to zakleiłem wycinając fragment z plakatu. Prawie nie widać Smiling a na wydruku już na pewno nie będzie to widoczne.

Co o tym sądzicie?

Czy są osoby chętne pomóc w tym projekcie?

Jeśli ktoś z was ma takiego boxa to czy zrobiłby zdjęcia lub skany brakujących elementów czyli konsoli oraz zdjęcia rodzinki?

Całość zostanie nie tylko przeze mnie stworzona w formie fizycznego boxa, ale projekt graficzny udostępnię też do ściągnięcia, aby każdy mógł go sobie pobrać, wydrukować i skleić własnego boxa.

Wszelkie uwagi mile widziane Smiling
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
MartiusR Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 79
Liczba wątków: 17
Reputacja: 9
17-04-2016, 15:03
Pomysł jest naprawdę byczy i mi się osobiście podoba. Niestety, nie mam jak poratować dodatkowymi materiałami (mój Pegasus to już od dawna tylko wspomnienie, pudło prawdopodobnie zostało zutylizowane przez rodziców po zakupie, a było to chyba z 20 lat temu), ale bardzo chętnie zobaczę efekty Twoich zmagań z restaurowaniem przeszłości Smiling Repliki pudełek u róznych zachodnich sprzedawców to dość częste zjawisko (raczej gier niż sprzętu, ale mimo wszystko są tam dużo bardziej "obecne" niż u nas), tym bardziej fajnie, że ktoś się na coś podobnego zdecydował.
Szukaj
Odpowiedz
Axl Offline
Retro archiwizacja - youtube
*
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Reputacja: 1
17-04-2016, 20:01
Jak na razie to nikt się nie zgłosił, więc pewnie projekt nie wypali...
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 04-08-2025, 12:43 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.