Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Offtop Wszelaki v
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 22 Dalej »

Materiały naukowe o grach - licencjat
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Materiały naukowe o grach - licencjat
Axxel100 Offline
Pong
*
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
23-05-2017, 19:16
Czołem! Mam nadzieję, że to dobry dział i temat nie poleci J Wielkimi krokami zbliża się okres pisania mojej pracy licencjackiej. Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie temat, który zająłby się rodzimą prasą grową (Od Bajtków przez Top Secrect do CDA) tym jak rynek się zmienił, jak te magazyny go kształtowały itp. Na razie jest główny zarys i tutaj pojawia się prośba do was i zarazem sedno posta. Jak wiecie każdy promotor wymaga iluś tam pozycji naukowych i tu pojawia się mały problem. Czy ktoś z was drodzy forumowicze pisał coś naukowego o grach i mógłby polecić materiały z których korzystał? Bibliografie, książki, artykuły naukowe, wszystko chętnie przyjmę. Najlepiej jeśli byłyby to materiały po polsku, ale z racji tematyki jestem świadom, że zbyt wiele ich nie istnieje, toteż wszystko w języku angielskim, również chętnie przyjmę J
Szukaj
Odpowiedz
Dorczenzo Offline
so i herd u liek gamez
Liczba postów: 640
Liczba wątków: 51
Reputacja: 216
23-05-2017, 19:20
Ja pisałem pracę naukową o wirtualnej rzeczywistości Smiling Książek miałem niewiele, bo i temat niezbyt popularny w naukowej literaturze, więc posiłkowałem się głównie artykułami i stronami internetowymi. Dogadaj się z promotorem, bo u mnie nie było z tym problemu.

A, no i jeśli chcesz pisać o polskiej prasie growej, no to "literaturę" masz pod ręką Winking Śmiało możesz wykorzystać te czasopisma w bibliografii.
Szukaj
Odpowiedz
Kondor Offline
Redakcja
Redakcja
Liczba postów: 291
Liczba wątków: 15
Reputacja: 187
23-05-2017, 20:18
Jeśli chodzi o ten temat to idealnym źródłem wiadomości będzie film dokumentalny Thank You For Playing:
- tutaj zbierano na niego w serwisie wspieram.to https://wspieram.to/TY4PLAYING
- profil na Facebooku https://www.facebook.com/thankyouforplayingdoc/
To tak żeby nie pomylić z innym filmem o takim samym tytule. Film generalnie o polskiej prasie lat '90, do obejrzenia chociażby na Steamie. Jeśli sam film nie może być użyty w pracy magisterskiej, to na pewno szukając informacji z nim związanym trafisz na mnóstwo źródeł lub chociażby osobiście rozmawiając z autorami dowiesz się wielu rzeczy. Powodzenia Smiling
        [Obrazek: 8UuOpN0.png]
[Obrazek: LCDIRe9.png]
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 20-06-2025, 06:11 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.