jak banować na własnym serwerze terraria bez hamachi
|
19-06-2011, 21:31,
|
|||
|
|||
jak banować na własnym serwerze terraria bez hamachi
Witam
Chciałem się was spytać jak banować graczy na własnych serwerach bez hamachi prosze o pomoc |
|||
19-06-2011, 23:26,
|
|||
|
|||
Re: jak banować na własnym serwerze terraria bez hamachi
W tym celu musisz posiadac TModa, w celu dowiedzenia się o tym więcej, napisz do Taboreqq'u, gdyż ja nigdy nie stawiałem serwa i po prostu nie znam się na tych sprawach.
|
|||
20-06-2011, 17:49,
|
|||
|
|||
Nie jest konieczne posiadanie tMODa.
Konsolowa wersja serwera dedykowanego przygotowana przez developerów posiada wbudowany system banowania. wystarczy zrobić to w ten sposób: /playerlist -- aby zobaczyc dokladnie graczy (nick + IP) /ban NICK Wtedy osoba o danym nicku dostani bana. Nie wiem tylko czy na nicka czy na IP przyporządkowany do Nicka w danym momencie. Dodatkowo w pliku konfiguracyjnym serwera (w katalogu z grą, tam gdzie jest terraria_server.exe) można wskazać ścieżkę do pliku banlist.txt. W tymże pliku możesz wpisać IP osób których nie chcesz widzieć na serwerze. Nei wiem czy zadziała wpisanie nicków. p.s. Pamiętaj, że większość graczy ma zmienne ip ![]() ![]() Chcesz śledzić nowości dotyczące Terrarii ? --> http://www.terrariahq.pl Chcesz wiedzieć co można w grze znaleźć, zrobić, osiągnąć ? --> http://wiki.terrariahq.pl |
|||
20-06-2011, 17:57,
|
|||
|
|||
Co do zmiennych IP, możesz banować zakresy.
Najczęściej zmieniają się trzeci i czwarty blok IP. Przykład: Na serwerze jest gracz z ip 192.168.1.255, dla przykładu powiedzmy że to zmienne IP z neostrady. Najczęściej zmieniają się bloki trzeci i czwarty, tak więc 192.168.1.255. Możesz wtedy zbanować cały zakres dla danych bloków pierwszego i drugiego, banując adres 192.168.0.0. Blok drugi również się zmienia, ale znacznie rzadziej i zbanowany gracz już dawno przestanie interesować się serwerem. ===== NOTKA ===== Przy banowaniu zakresów nie banujesz pojedynczego gracza, a cały zakres dla danego bloku IP. Możesz przy tym zbanować kilka przypadkowych osób, które posiadają wspólny początek ip 192.168.xx.xx. Używaj więc banów na zakres w ostateczności. Wspólny początek IP najczęściej zdarza się u osób które mieszkają w okolicy zbanowanego gracza. [b]Dane kontaktowe
![]() [b]Mail ![]() [b]GG ![]() [b]SteamACC ![]() ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości