| 

Problem z planszą

| 

| 

02-07-2011, 16:46,  

| 
		|||

| 
		|||
| 
				Problem z planszą 

Mam problem. Otóż od dłuższego czasu grałem w Terrarię i wszystko było ok. Mam wersję 1.0.5. Schodziłem dziś na sam dół planszy, do tych obszarów z lawą, lecz w pewnym momencie... plansza się kończy. I to nie tam gdzie powinna wg mapy, którą wcześniej sobie generowałem programem WorldViewer. Odpaliłem więc ten program, załadowałem mapę i wygenerowany plik JPG z mama mnie zaskoczył; część dolna planszy znajduje się na górze, nad niebem! 

Tu jest obrazek wygenerowany przez program (pomniejszony):   Oczywiście tu mógłby być problem WorldViewera, gdyby nie to, że mapa nagle kończy się na dole. Lecz jeśli przemieszczam się w samą górę mapy, to mimo wszystko lawy tam nie ma... Nie wiem co się dzieje, boję się, że zepsuła się mapa i będę musiał grać od początku  ((
				 | 
		|||
| 

02-07-2011, 17:03,  

| 
		|||

| 
		|||
| 
				Re: Problem z planszą 

No najprawdopodobniej jest to wina generatora mapy albo mapa się zbugowała/zepsuła. Ja na twoim miejscu bym zrobił nowy świat poprzerzucał itemy z tego save'a i grał na tym nowym save'ie postacią co była już stworzona do starego save'a.

| 
		|||
| 

02-07-2011, 17:22,  

| 
		|||

| 
		|||
| 

podlec do gory i zobacz czy masz tam pieklo  

ja tam bym mial radoche gdybym tak mial :P
				 | 
		|||
| 

02-07-2011, 17:55,  

| 
		|||

| 
		|||
| 

Podleciałem - a w zasadzie ustawiłem pionowy murek - znajduje się na pierwszym od lewej domku w powietrzu. I niestety tam gdzie powinno zacząć się piekło, plansza się kończy.

| 
		|||
| 

02-07-2011, 22:33,  

| 
		|||

| 
		|||
| 

Może ściągnij nowszą wersję programu.

| 
		|||
| 

02-07-2011, 22:44,  

| 
		|||

| 
		|||
| 

Nie ma jeszcze wersji 1.0.6... 

\\Rosh: Chodziło mu o program do mapy.  | 
		|||
| 

02-07-2011, 23:17,  

| 
		|||

| 
		|||
| 

Rosh: dzięki za naprostowanie, niestety to nie kwestia tylko World Viewera, ale też tego, że gdy schodzę w dół w samej grze, to mapa kończy się w nieodpowiednim miejscu... Więc to raczej kwestia mapy.

| 
		|||
| 

03-07-2011, 00:04,  

| 
		|||

| 
		|||
| 

A jednak to był World Viewer... tylko nie rozumiem dlaczego plansza w takim razie kończyła się tak szybko... w każdym razie zobaczę czy teraz będzie wszystko okej. Dzięki za rady!

| 
		|||
| 

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

| 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc

((

ja tam bym mial radoche gdybym tak mial :P
				![[Obrazek: imoolsygna.png]](http://img231.imageshack.us/img231/961/imoolsygna.png)
![[Obrazek: ban_pl_8831_391292.gif]](http://pic.20dollars2surf.com/ban_pl_8831_391292.gif)