Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Oldschool... › Konsole Stacjonarne v
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11 Dalej »

Nes brak obrazu
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Nes brak obrazu
Dragan Offline
Pong
*
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
05-07-2015, 16:24
Witam, wlasnie nabylem konsole nes i zaczely sie problemy. Kiedy probuje konsole podpiac przez chinche nie ma ani obrazu ani dzwieku. Jedyne co dziala to kabel antenowy ale daje on tragiczna jakosc obrazu. Moze to byc wina konsoli czy moze nowego telewizora ? Z gory dzieki za pomoc
Szukaj
Odpowiedz
JaneQPL Offline
Zarządca Napisów™
Liczba postów: 88
Liczba wątków: 4
Reputacja: 37
05-07-2015, 17:02
Prawdopodobnie problem leży w twoim telewizorze. Spróbuj podłączyć do niego jakieś inne konsole przesyłające obraz w niskiej rozdzielczości (np. PS1, SNES). Podłączałeś tego NESa pod jakiś telewizor CRT? Nowe telewizory z reguły posiadają analogowy tuner bardzo niskiej czułości - być może z tego bierze się słaba jakość obrazu przesłanego kablem antenowym.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Dragan Offline
Pong
*
05-07-2015, 17:07
Wlasnie jak na zlosc wszyscy maja nowe telewizory. Mam jeszcze ps2 ale ta konsola chodzi bez problemu na av. Moze wina lezy w rozdzielczosci, nes ma bardzo niska rozdzialke i moze tv go nie potrafi wyswietlic. To w takim razie jak to podlaczy ? Pozdrawiam
Szukaj
Odpowiedz
szymoneusz Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 5
Reputacja: 1
05-07-2015, 22:33
(05-07-2015, 17:07)Dragan napisał(a): Wlasnie jak na zlosc wszyscy maja nowe telewizory. Mam jeszcze ps2 ale ta konsola chodzi bez problemu na av. Moze wina lezy w rozdzielczosci, nes ma bardzo niska rozdzialke i moze tv go nie potrafi wyswietlic. To w takim razie jak to podlaczy ? Pozdrawiam

na olx.pl nawet za darmo masz telewizory CRT :Smilingprzjerzyj sobie
Moje konsole :
PS2 Slim
Szukaj
Odpowiedz
Dekakura Offline
Lokalny animefag
Liczba postów: 294
Liczba wątków: 8
Reputacja: 120
05-07-2015, 23:20
A jeśli nie masz miejsca na telewizor crt możesz spróbować wyrwać po taniości jakąś nagrywarkę VHS, posiadają one złącze antenowe wejścia przez co możesz odpalić coś w niskiej rozdzielczości na nowszym telewizorze #fizykakwantowa
P.S na moim samsungu U32F5500 Nes jak i SNES działają beż żadnego problemuGruby nerd.
Szukaj
Odpowiedz
PikaKnight Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 31
Reputacja: 5
06-07-2015, 03:50
VHS taki nie ma sensu - skoro antena działa to po co pogarszać jakość, i tak już słabą, dodatkowymi urządzeniami.
AV da się prosto sprawdzić - potrzebujesz karty do zgrywania obrazu na pc. Podpinasz konsole i sprawdzasz. Działa - to wina tv, nie działa - coś na złączu. Taki sprzęt można dość prosto wypożyczyć pod pretekstem sprawdzenia w wielu sklepach - dogadujesz się z sprzedawcą i oddajesz bo nie działa z twoim urządzeniem Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Dragan Offline
Pong
*
06-07-2015, 11:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-07-2015, 11:21 przez Dragan.)
Dzieki za odpowiedzi! Rozebralem tego nesa i tam sa biale i czerwone kable laczace plyte pcb i kostke wyjscia av i antenowego. Te kable sa delikatnie splaszczone przez blache  ktora to wszystko przykrywa. Wydaje mi ze ze mam jakievos dziwnego nesa, w necie na zdjeciach pcb i kostka sa zlutowane razem, w moim przypadku lacza je tylko kable. Moze to tu lezy przyczyna? Moze nie lepiej wziac miernik i sprawdzic czy nna wyjsciu jest sygnal ? Co do odtwarzacza vhs to mam, tylko ze to jest akai z lat 90 Winking Jak to podpiac ? Jesli sie o nie uda to moge sprawdzic opcje z karta tv. Moj tv to samsung h6400 Pozdrawiam
Szukaj
Odpowiedz
szymoneusz Offline
Atari 2600
*
06-07-2015, 11:35
jak masz trochę miejsca w pokoju to czemu za 10 zł niekupisz TV CRT i po robocie? Grinning
Moje konsole :
PS2 Slim
Szukaj
Odpowiedz
Dragan Offline
Pong
*
06-07-2015, 11:45
(06-07-2015, 11:35)Szymon02 napisał(a): jak masz trochę miejsca w pokoju to czemu za 10 zł niekupisz TV CRT i po robocie? Grinning

Wiesz, moze to jest opcja. Myslalem ze 1 tv wystarczy zeby nie zagracac pokoju. Ale cala sytuacja jest dziwna, na youtube ludzie spokojnie to podpinaja przez av i spokoj. Dziwne jest tez to ze obraz z wejscia antenowego jest a z av nic, przeciez to ta sama rozdzielczosc
Szukaj
Odpowiedz
szymoneusz Offline
Atari 2600
*
06-07-2015, 12:38
niewiem powiem tyle na olx.pl telewizory CRT są za darmo nawet weź i spróbuj
Moje konsole :
PS2 Slim
Szukaj
Odpowiedz
Dragan Offline
Pong
*
06-07-2015, 13:15
Cos ruszylo Smiling podpialem nesa do starszego hdtv panasonic i jest dzwiek tylko obrazu nie ma. Czyli raczej nie jest to wina nesa. Czy moge to jakims cudem odpalic na moim samsungu ? Widzialem przejsciowki rca na hdmi, zadziala to ? Jak nie to zostaje opcja starego CRTeka
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 26-07-2025, 10:41 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.