Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Wasza twórczość v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Unboxing pada od steam
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Unboxing pada od steam
LipanekPL Offline
Kolekcjoner
*
Liczba postów: 30
Liczba wątków: 12
Reputacja: 3
02-12-2015, 02:17
Witajcie, niedawno wpadł mi w ręce pad valve i chciałem pokazać jak wygląda unboxing, niestety dopiero się uczę zabawy kamerą, więc liczę na jakieś rady, co zmienić co zostawić i czy pomysł i koncepcja jest dobra. wiem już że problem z oświetleniem, lampy mam
dobre a to niestety obiektyw siadł w lustrzance. jakieś rady jak nagrywać bo mam jeszcze nagrany unboxing nagrody od stars4fans za bycie najlepszym fotografem, co się dziwić za zdjęcie zwycięskie przypłaciłem lustrzanką marynarką i kawałkiem plecaka, ale mniejsza o to. Oceńcie i powiedzcie co zmienić. 
Szukaj
Odpowiedz
Tyber Offline
Rządca Krwi Imperatorskiej
*
Liczba postów: 14
Liczba wątków: 3
Reputacja: 3
26-12-2015, 18:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-12-2015, 18:50 przez Tyber.)
No Joł,
Sam nie siedzę w nagrywaniu tego typu rzeczy, więc rady raczej typu co by mi się oglądało lepiej.
Z tych technicznych:
>Myślę, że nie ma sensu nagrywać tak ogromnego obszaru wokół faktycznego pudełka. Spróbuj nagrać/obrobić potem to tak, by większą część kadru zajmował faktyczny obiekt. A jeśli już masz jakąś wymyśloną podstawę(tu styropianowa podkładka, pudełko czy whatever to jest Laughing), to spróbuj objąć kamerą tylko tę "matę". Nagrywanie czegokolwiek poza nią psuje tylko efekt.
>Postaraj się, żeby prezentacja tego całego pudełka była faktycznie w centrum. Tutaj oglądasz sobie tego pada i go raz po raz wysuwasz z górnej krawędzi(kwestia ustawienia kamery imho).
Z tych innych(wiem, że spontanicznie nagrywane, ale i tak):
>W przypadku, jeśli zawartość nie jest wsadzona tylko w kartonowe pudło(patrz np. Unboxing kolekcjonerki Maxa Payne'a 3), nie ma sensu wyjmować pudełka z pudełka. Lepiej zacząć materiał od rozpakowywania już samego sprzętu, a nie paczki. Według mnie to tylko sztucznie(i niepotrzebnie)przedłuża wideo.
>Jeśli nie możesz ogarnąć tego w biegu, spróbuj sobie to rozpisać lub cokolwiek Ci pomoże, ale mów tematami. Mam na myśli to, że jeśli opisujesz sam sprzęt, to nie kończ, by powiedzieć coś na temat czegoś innego(tu papierologi), a potem znowu wrócić do pada i powiedzieć coś znów na jego temat.

Tyle mnie zabolało, chociaż jak mówię, nie zajmuję się tym sam i są to jedynie rady od widza~
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 12-06-2025, 22:08 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.