Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Oldschool... › Konsole Stacjonarne v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 11 Dalej »

Poszukuję nazwy gry NES
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Poszukuję nazwy gry NES
Andżej Olczyk Offline
Pong
*
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 1
Reputacja: 1
15-03-2016, 19:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-03-2016, 19:26 przez Andżej Olczyk.)
Witam,

Poszukuję nazwy gry w którą grałem bardzo bardzo dawno temu na pegasusie. Niestety jako że minęło wiele wiele lat posiadam szczątkowe informacje o tej grze.
Miałem ją na kardridżu gdzie były 4 gry (jakaś ścigałka, coś co nie pamiętam, Karnov i ta właśnie szukana gra prawdopodobnie zaczynająca się na literę M)
W grze tej sterowaliśmy (chyba) kotem. W pierwszej planszy widok był z góry chodziliśmy po planszy złożonej z dróg z zielonej trawki i budynków chyba trochę futurystycznych, dziwnych rur i płotów, zabijaliśmy jakieś potwory i zbieraliśmy itemy (w tym jakieś cukierki czy coś). Na końcu wchodziło się do tunelu (coś jak w pierwszych żółwiach ninja)

Druga plansza to widok jak w typowej platformówce w podziemnych tunelach lecieliśmy statkiem (śmigłowcem?) i przedzieraliśmy się przez tunel unikając lub zabijając masę stworów próbujących się z nami zderzyć, dodatkowo chyba towarzyszył nam czasami drugi (kot?) różowy ?.

W trzeciej planszy pływaliśmy pod wodą, prawie jak w mario tylko, że mapa podzielona jest na nieprzewijające się ekrany (jak w battle kid), w niektórych miejscach mieliśmy do znalezienia różne przedmioty oraz potwory, a jak mielismy pecha to pojawiała się ogromna gąsiennica podobna do chińskiego smoka, kontaktu z którą nigdy nie udało mi się przeżyć.

Niestety gra była po chińsku (albo japońsku), oraz to że miałem wtedy z 10 lat a przejście do tego 3 poziomu zajmowało mi 3 godziny nie pozwoliło mi to nigdy ukończyć gry. Teraz pod wpływem oglądania wielu materiałów rentro na anrh.eu naszła mnie ochota na odszukanie tej gry i jej historii.

Niestety niewiele więcej mogę powiedzieć o tej grze ale mam nadzieję, że ktoś z Was spotkał się z nią i wie co to za tytuł Smiling
Pozdrawiam
Andrzej
Szukaj
Odpowiedz
klaude Offline
Pong
*
Liczba postów: 20
Reputacja: 0
16-03-2016, 10:41
Częściowo pasuje do gry Felix the Cat

[Obrazek: gfs_46914_2_7.jpg]
Szukaj
Odpowiedz
Andżej Olczyk Offline
Pong
*
16-03-2016, 11:50
No rzeczywiście Smiling ale z tego co sobię przypominam to tamten kot był chyba biały... Bardziej jak ludzik michelin.
Szukaj
Odpowiedz
LukegaX Offline
↑ ↑ ↓ ↓ ← → ← → B A
Liczba postów: 1 595
Liczba wątków: 35
Reputacja: 86
16-03-2016, 14:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-03-2016, 14:02 przez LukegaX.)
Prawdopodobnie grałeś w hacka do gry Felix the Cat : Pokemon 2000 / Pokemon Y2K : 

https://www.youtube.com/watch?v=GpRKxFkT3lg

Grunio
[Obrazek: 8bit-nintendo.gif]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Andżej Olczyk Offline
Pong
*
16-03-2016, 15:00
Nie jest to ta gra, ale możliwe, że mogła to być jakaś piracka mieszanka pokemonów z felixem czy coś podobnego, bo w pierwszym poziomie widok i sterowanie było tak jak w pokemonach czy zeldzie, jednak w kolejnych poziomach widok był z boku jak w większości tego czasu platformówkach.
Ciekawy trop, przeszukałem kilka filmów na YT i jest więcej takich chińskich przeróbek, ale jeszcze tej konkretnej gry nie znalazłem.
Dzięki za trop!
Szukaj
Odpowiedz
FireStorm Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 91
Liczba wątków: 4
Reputacja: 30
17-03-2016, 01:21
Nie wszystko zgadza się z twoim opisem, ale znajduje wiele podobieństw do Kyatto Ninden Teyandee, na zachodzie znanej jako Ninja Cat. Opieram swoje przypuszczenia głownie na języku gry, wyglądzie bohaterów oraz na częściowej zgodności rozgrywki z przedstawieniem poziomów. Prześledź to wideo, być może czas nieco zniekształcił twoje wspomnienia i jest to właśnie ta produkcja. 

Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Andżej Olczyk Offline
Pong
*
17-03-2016, 01:57
Muszę przyznać, że styl graficzny nawet podobny. Jednak to na pewno nie to. No i nie ma poziomu (pierwszego) z widokiem z góry. Ale dzięki wielkie.

Kurcze spodziewałem się, że może być trudno, ze względu na to, że to był rom kupiony na jakimś targu, do tego nielicencjonowana gra pewnie mało komu znana. Ale nie spodziewałem się, że bardzo znacznym dodatkowym utrudnieniem może być fakt, że jest masę gier które bardzo dobrze pasują do mojego niezbyt szczegółowego opisu. No cóż, nie tracę nadziei Smiling
Szukaj
Odpowiedz
klaude Offline
Pong
*
Liczba postów: 20
Reputacja: 0
17-03-2016, 10:45
(17-03-2016, 01:57)Andżej Olczyk napisał(a): Muszę przyznać, że styl graficzny nawet podobny. Jednak to na pewno nie to. No i nie ma poziomu (pierwszego) z widokiem z góry. Ale dzięki wielkie.

Kurcze spodziewałem się, że może być trudno, ze względu na to, że to był rom kupiony na jakimś targu, do tego nielicencjonowana gra pewnie mało komu znana. Ale nie spodziewałem się, że bardzo znacznym dodatkowym utrudnieniem może być fakt, że jest masę gier które bardzo dobrze pasują do mojego niezbyt szczegółowego opisu. No cóż, nie tracę nadziei Smiling

Obstawiam, że ta gra nigdy nie istniała i po prostu śniło Ci się że grałeś w chińskie pokemony o kotach Winking
Szukaj
Odpowiedz
Andżej Olczyk Offline
Pong
*
17-03-2016, 13:10
Nie no bez przesady, tę grę miałbym do dziś gdyby nie to, że pożyczyłem ją koledze który mi jej nigdy nie oddał Childish
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 15-06-2025, 13:32 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.