Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 ... 41 Dalej »

Problem z aktualizacją Windowsa 7
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Problem z aktualizacją Windowsa 7
Hixovick Offline
NES
Liczba postów: 277
Liczba wątków: 99
Reputacja: 7
04-06-2016, 19:45
Witam.
Mój kuzyn postanowił zaktualizować swojego starego laptopa z Windowsem 7 do Windowsa 10 i musiałem zrobić wszystkie zaległe aktualizacje W7. Po włączeniu komputera trzeba poczekać, ponieważ "trwa konfigurowanie" i po paru minutach pojawia się "Niepowodzenie konfigurowania aktualizacji systemu Windows. Wycofywanie zmian..." i tak od 6 godzin. Restart nic nie daje. Tryb awaryjny nie działa (to samo), opcja "napraw system" nic nie daje, brak kropi zapasowe ani punktu przywracania systemu. Można uruchomić konsole z menu "napraw komputer". Szukałem trochę w internecie, ale nie mogłem znaleźć nic pomocnego. Miał ktoś podobny problem lub wie jak to naprawić? Wolałbym, aby format był ostateczną opcją.
Szukaj
Odpowiedz
guy_fawkes Offline
SNES
Liczba postów: 363
Liczba wątków: 1
Reputacja: 63
05-06-2016, 00:48
Przede wszystkim nie pozwalaj systemowi samodzielnie ich instalować, bo chce wszystkie naraz i dlatego występują błędy. Znajdź dostępne przez aplet Windows Uptade w Panelu Sterowania i instaluj paczkami po jakieś 10-20. Poza tym instalator Windowsa 10 można rownież po prostu pobrać ze strony MS i wymusić samodzielnie upgrade, nie czekając na komunikat ze strony Windowsa.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
[Obrazek: fs.png]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Hixovick Offline
NES
Liczba postów: 277
Liczba wątków: 99
Reputacja: 7
05-06-2016, 11:31
Tylko, że jest już za późno. Komputera nie da się włączyć i nie mam dostępu do panelu sterowania. Mam tylko opcje uruchomienia trybu awaryjnego z konsolą. Nic nie da się zrobić.
Szukaj
Odpowiedz
JaneQPL Offline
Zarządca Napisów™
Liczba postów: 88
Liczba wątków: 4
Reputacja: 37
05-06-2016, 21:36
Aby przeprowadzić aktualizację do Windows 10 nie trzeba instalować wszystkich zaległych aktualizacji, a system można na pewno jeszcze podnieść, na początek odinstalować wszystkie aktualizacje które podał instalator, a później uruchomić jakiegoś Troubleshooting Wizarda np. od Kasperskiego.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Browarek Offline
Pong
*
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
13-06-2016, 09:28
Ja bym ci doradził zainstalowanie win10 z pendrive, microsoft udostępnił na swojej stronie narzędzie do tworzenia dysku instalacyjnego, u mnie wszystko pięknie śmiga.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 02-07-2025, 13:49 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.