Nowy świat, nowa postać. Co dalej? #01
|
05-06-2011, 16:16,
|
|||
|
|||
Nowy świat, nowa postać. Co dalej? #01
Rozpoczynając grę nową postacią otrzymujemy automatycznie zestaw niezbędnych narzędzi:
-Kilof, dzięki któremu możemy zniszczyć bloki takie jak ziemia czy kamień. -Siekiera, która służy(co jest dość oczywiste) do rąbania drewna. Na początku radzę wyjąc naszą miedzianą siekierę i zacząć ciąć drzewa. gdy nazbieramy już coś około 100 drewna, możemy zabrać się za drugą najważniejszą rzecz. Stworzenie Workbencha(Stołu do craftingu). Tworzy się go z 10 drewna, które już uprzednio zrąbaliśmy. Teraz musimy zabić kilka slimów(potocznie glutów). Po zabiciu slima wypada nam z niego Żel i pieniądze(do których wrócimy w następnych poradnikach). Kładziemy nasz workbench na ziemi(robimy to klikając lewym przyciskiem myszy na ziemie trzymając go w reku). Otwieramy nasz ekwipunek naciskając klawisz ESC(escape/eskejp). Mały wgląd na interfejs gry. W prawym górnym rogu mamy ilość naszego życia. Początkowo wynosi ono 100, ale z czasem można osiągnąć, aż 400 maksymalnego życia. Z czasem pojawi się drugi pasek, którym jest mana. Jej może być maksymalnie 200. W lewym górnym rogu jest nasz ekwipunek(wszystko co mamy przy sobie). W lewym dolnym rogu znajduje się pasek przedmiotów, które możemy wycraftować(stworzyć) w tym momencie. Natomiast w prawym dolnym rogu znajdują się przedmioty, które mamy aktualnie na sobie(czyli zbroja i artefakty). !!Wracając do naszego ekwipunku!! W pasku craftingu wybieramy Torch(z ang. Pochodnia) i klikamy lewym przyciskiem myszy na nią. Przekładamy ją do ekwipunku. Pewnie zaczyna się już robić ciemno, więc musimy zebrać trochę więcej drewna. Robimy to. Gdy mamy już około 150 drewna, przychodzi czas na budowę domu. Na początku musi to być taki skromny, prowizoryczny domek. Musi on mieć co najmniej 4 wysokości(pamiętajmy, że nasza postać ma 3 kratki wysokości). W naszym workbenchu tworzymy drzwi(potrzebujemy do tego 6 drewna. Stawiamy je w otworze, którym wchodzimy do domku. Gratulacje!!!Dotrwałeś do swojej pierwszej nocy. Strzeż się. Dopóki nie będziesz w stanie walczyć z potworami nie wychodź w nocy z domu. Pozdrawiam Dzemikkk PS. Następny poradnik już niedługo Witam,
Jestem Dzemikkk. Oglądając ten serwis pewnie już zdążyłeś zobaczyć moje posty i moje nastawienie do świata ![]() Nie pogardzę plusem ![]() Zapraszam też na mój kanał YouTube: http://www.youtube.com/user/Dzemikkk1?feature=mhee |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości