Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 ... 41 Dalej »

Odświeżanie wielu monitorów na jednej karcie graficznej
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Odświeżanie wielu monitorów na jednej karcie graficznej
Ofca Offline
Tak naprawdę kocham się w gremie...
**
Liczba postów: 92
Liczba wątków: 22
Reputacja: 1
03-08-2016, 00:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2016, 00:50 przez Ofca.)
Siemka,
zastanawiam się nad zakupem drugiego monitora, bardzo poprawiłby mi wygodę pracy przy różnych programach. Posiadam monitor gamingowy LG 24GM77-B z odświeżaniem 144Hz, moja karta graficzna to GTX 970 od MSI. Rozmawiałem raz z moim nauczycielem w technikum na temat wielu monitorów, powiedział mi, że karta graficzna przy wielu monitorach musi nadawać obraz w tej samej częstotliwości odświeżania. Nie chciałbym wydawać jakichś kolejnych milionów na drugi monitor o tak wysokim odświeżaniu, myślałem bardziej o jakimś w granicach 500-600zł z odświeżaniem 60Hz, ale nie widzi mi się przestawiać ten mój aktualny na tak niskie odświeżanie, szczególnie będę to tracił w grach (a często gram np. w csa, gdzie bardzo widzę różnicę między odświeżaniem 60 a 144Hz). Zastanawiam się też nad tym czy druga karta graficzna nie rozwiązałaby tego problemu, słyszałem, że na nowym DirectX karty graficzne różnych firm potrafią ze sobą współpracować, ale nie znalazłem w internecie za dużo informacji na ten temat, też nie jestem pewien czy druga karta graficzna równa się z możliwością nadawania obrazu o innej częstotliwości odświeżania, lecz jeżeli tak jest to poleciałbym w jakiegoś taniego radeonka. Mógłby ktoś mi wytłumaczyć jak to jest z tym odświeżaniem na wielu monitorach i jakie rozwiązanie jest dla mnie najlepsze?
[Obrazek: y7NOnlI.gif]
Szukaj
Odpowiedz
Dekakura Offline
Lokalny animefag
Liczba postów: 294
Liczba wątków: 8
Reputacja: 120
03-08-2016, 00:58
To że musi być takie samo odświeżanie to brednie, możesz mieć nawet 4 monitory na tej karci i każdy z innym odświeżaniem. Co do drugiej karty graficznej to sobie odpuść bo SLI takich samych kart działa średnio a co dopiero z innym modelem. wsadzenie radeona też odpada bo nie czytałem ale jeśli z tym nowym DirectX to prawda to i tak gryźć się będą sterowniki od kart. Kupuj normalny 60 Hz monitor i się nie przejmuj bo wszystko będzie działać.
Szukaj
Odpowiedz
Ofca Offline
Tak naprawdę kocham się w gremie...
**
Liczba postów: 92
Liczba wątków: 22
Reputacja: 1
03-08-2016, 01:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2016, 01:07 przez Ofca.)
No ok, dzięki wielkie, kolejny raz mi pomogłeś Deka, wielkie propsy. Kissing
[Obrazek: y7NOnlI.gif]
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 10-05-2025, 01:06 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.