Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Otóż mam pewien problem z mikrofonem i moim głosem. Głos mam bardzo specyficzny , coś w stylu czesia połączonego z bawołem i królem julianem  . W świecie realnym mam coś w tylu tenoru z barytonem , aczkolwiek głos mam całkiem w dużej skali podobny z archonem. No i dość już zbędnego pisania. Moje pytanie brzmi następująco , jaki mikrofon mi polecacie i ewentualnie jaki mikrofon ma archon , jeżeli ktoś się orientuje , lub sam może udzieli odpowiedzi  Byłbym wdzięczny za każdą odpowiedź. Nie mam ograniczeń, jeżeli chodzi o pieniądze.
Liczba postów: 48
Liczba wątków: 12
Reputacja:
25
Ja mogę polecić mikrofon USB Blue Yeti ( http://www.bluemic.com/products/yeti/ ), ma kilka trybów wychwytywania dźwięków w zależności od liczby osób nagrywających i ich położenia względem urządzenia, więc jest dość uniwersalny, a i jakość dźwięku moim zdaniem jest bardzo przyjemna. Ostatnim razem użyłem go w tym nagraniu, tak dla przykładu:
https://www.youtube.com/watch?v=f35rIsqofH4
Dźwięk szedł do Audacity i jest zapisany z prędkością 128 kbps, pewnie grzebiąc w ustawieniach można ten parametr jeszcze podnieść.
Miłym dodatkiem jest też mini-jack w obudowie, więc nie muszę wpinać słuchawek w oddalony od mikrofonu komputer żeby mieć łatwy odsłuch tego co nagrałem.
Reputacja:
0
Problem mój , polega na tym , że jeżeli mikrofon nie naśladuje głosu takiego jakim jest w realu,
to mój głos brzmi jakbym był zakatarzonym 12 latkiem  Jeżeli yeti na prawdę bardzo dobrze naśladuje twój głos , to jestem w stanie go kupić
Liczba postów: 41
Liczba wątków: 2
Reputacja:
15
(19-08-2016, 14:58)Booster napisał(a): Problem mój , polega na tym , że jeżeli mikrofon nie naśladuje głosu takiego jakim jest w realu,
to mój głos brzmi jakbym był zakatarzonym 12 latkiem Jeżeli yeti na prawdę bardzo dobrze naśladuje twój głos , to jestem w stanie go kupić
Mikrofon nie naśladuje głosu, on go nagrywa. Jeżeli zmienia Ci się barwa głosu podczas nagrywania to znaczy, że mikrofon jest zepsuty, a nie złej jakości. Nawet złej jakości mikrofon nie powinien zmieniać barwy głosu.
Oczywiście zakładamy, że ten głos jest faktycznie inny niż w rzeczywistości. Rozumiem, że potwierdził Ci to ktoś inny lub porównałeś to z głosem nagranym innym mikrofonem, a nie bazujesz tego na własnej obserwacji?
Reputacja:
0
19-08-2016, 23:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-08-2016, 23:23 przez Booster.)
(19-08-2016, 20:39)Grucha napisał(a): (19-08-2016, 14:58)Booster napisał(a): Problem mój , polega na tym , że jeżeli mikrofon nie naśladuje głosu takiego jakim jest w realu,
to mój głos brzmi jakbym był zakatarzonym 12 latkiem Jeżeli yeti na prawdę bardzo dobrze naśladuje twój głos , to jestem w stanie go kupić
Mikrofon nie naśladuje głosu, on go nagrywa. Jeżeli zmienia Ci się barwa głosu podczas nagrywania to znaczy, że mikrofon jest zepsuty, a nie złej jakości. Nawet złej jakości mikrofon nie powinien zmieniać barwy głosu.
Oczywiście zakładamy, że ten głos jest faktycznie inny niż w rzeczywistości. Rozumiem, że potwierdził Ci to ktoś inny lub porównałeś to z głosem nagranym innym mikrofonem, a nie bazujesz tego na własnej Oczywiście , nagrywa , a nie naśladuje . Nie siedzieć czemu nie mogłem dobrać słowa . Tak nie bazuję tego na własnych obserwacjach  Jest nawet łatwy sposób jak samemu sprawdzić swoj głos. Możliwe , że ten mikrofon jest zepsuty
|