Gra ktoś? Open beta zaczęła się tydzień temu. Bardzo łatwe sterowanie (mysz + klawiatura) jak na grę w której pilotuje się samoloty. Można się skupić na pojedynkach powietrznych i zrzucaniu bomb.
warthunder.com
Moja ksywka w grze taka sama jak na forum. Dodawać i zapraszać do skrzydła kiedy jestem dostępny.
Skrinszocik na zachętę.
Wideo pokazujące grę samolotem szturmowym
Wideo pokazujące grę samolotem myśliwskim (mojego autorstwa)
(02-11-2013, 11:53)Jack_Blue napisał(a): Zastanawia mnie to jak rozwiążą przewagę samolotów nad czołgami. Pewnie misja czołgami będzie po prostu krótsza.
Poniekąd miałeś rację. Mapa jest bardzo duża, samoloty mają dużo miejsca do latania, a czołgi walczą w terenie ograniczonym przeszkodami terenowymi.
Ta gra powoduje iż produkcje WarGaming.net wyglądają jak mizerne podróbki. Jedna z moich ulubionych gier tego typu. Ostatnio oglądałem jak Rock grał czołgami i wyglądało to całkiem spoko. Ba... nawet samolot udało mu się zestrzelić. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.
Szczerze? Nigdy nie interesowałem się symulatorami (ba! Nawet w WoT'a nigdy nie grałem), ale gram od początków bety... Ta gra jest tak ciekawa, że ogrywam w nią przynajmniej 2-3 godziny dziennie. Ostatni update uważam że troszkę zniszczył we mnie chęć grania (jakieś pierdzielone punkty reasearchu, czy coś takiego) ale czekam na czołgi i statki. Aż wzbiera się w człowieku chęć stworzenia własnego kokpitu w pokoju
Z początku grałem w World of Warplanes ale z racji, że produkcja weszła na steam obowiązkiem było jej przetestowanie. No i muszę stwierdzić, że dzieci wargaming przy tym to pikuś. Nawet jak ktoś nie jest fanem symulatorów to polecam
12-03-2014, 20:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-03-2014, 20:27 przez Sidewinder.)
Haha, porównywanie WoWp do WT jest jak próba porównania "Ship Simulator" do "Silent Huntera", pomijając oczywiście fakt, że SS nie jest symulatorem bojowym, w przeciwieństwie do SH... WT ma o wiele lepszy system sterowania, lata się przyjemniej, ma lepszy silnik graficzny, większe mapy, ciekawsze bitwy i nie wygląda jakbyśmy latali zabawkowymi modelami.
WoT będzie miał podobny problem gdy wyjdzie WT:Ground Forces, z tą różnicą, że WoT w przeciwieństwie do WoWp ma już ugruntowaną pozycję w porównaniu do konkurenta, zwłaszcza w Rosji. WoT ma ogromną rzeszę fanów, mnóstwo stron, jest długo na rynku. WoWp jest zaś grą mierną w najlepszym wypadku.
Moim zdaniem WT pod względem samolotów rozniesie WoWp na strzępy, gorzej z WT:GF i WoT'em.
A walki "Wojska lądowe vs Samoloty vs Okręty" będą największą zaletą, która przyciągnie większość ludzi do WT, gdzie WoT/WoWp/WoWs będą dzieliły jedynie mapę do wojen klanów.
24-03-2014, 01:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-03-2014, 01:30 przez Ogur.)
Tryb Simulator Battle dla czołgów wygląda interesująco. Arcade i Realistic Battle niezbyt mnie interesowały. Kamera lekko znad czołgu, nie ma name-tagów nad czołgami, prowadzenie ognia na duże odległości, ogromna mapa, duża ilość jednostek biorących udział w bitwie (oprócz graczy są czołgi, działa sterowane przez AI).
Poniżej ta sama mapa ale w trybie Realistic Battle i grana z perespektywy pilota Iła-2. Skipnijcie do 5:50.
Szkoda, że nie oddzielają graczy korzystających z mikropłatności i tych nie korzystających - tak mi się przynajmniej wydaje. Wkurzający jest termin gry darmowej, która nachalnie proponuje mikropłatności, upgrade amunicji, lepszy pancerz etc.
Grałem w tą epicką gra moja pierwsza bitwa jak mi to kolega pokazał wbiłem 1 miejsce na rankingu i wbiłem mu 2 nowe samoloty. Gdy zainstalowałem u siebie chodziło mi na 5fps ze spadkami do 0 jak zacząłem strzelać więc zrezygnowałem, ale w jednej bitwie na tych lagach byłem w połowie rankingu.