Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja:
742
Tej nocy, podczas oficjalnej konferencji w Nowym Jorku, Sony Computer Entertainment America oficjalnie ogłosiło plany wypuszczenia nowej generacji swojego sztandarowego sprzętu, konsoli stacjonarnej nowej generacji - PlayStation 4. Oto, czego dowiedzieliśmy się na jej temat.
By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: PlayStation 4 w punktach
Liczba postów: 50
Liczba wątków: 2
Reputacja:
2
Czyli PS4 będzie tak naprawdę pełnoprawnym PC (i to dosyć mocnym PC), pewnie rynku gier na PC to nie ruszy w ogóle do przodu jeśli chodzi o grafikę, ale w końcu gry konsolowe będą mogły konkurować graficznie z tymi pctowymi, a i portowanie z konsol na pc może odbywać się będzie szybciej
PC + Vita, PS3 w fazie zakupu (odłożone na jesień), 3DS i DS Lite w planach
Liczba postów: 0
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
ciekawe czy ta opcja mova w padzie jest praktyczna
Liczba postów: 40
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Ja tam liczę, że ta appka na iOSa będzie też zgodna z PS3  Samą konsolę - jak już - i tak kupię mooocno po premierze, ale appka zawsze mile widziana!
Liczba postów: 7
Reputacja:
1
Diablo III na konsoli?? :P Było kiedyś na PSX więc w sumie nie ma problemu... Więc może się skuszą na Starcrafta? Było na N64  .
Ale generalnie to bez rewelacji ta konferencja  .
Niestety.
Szkoda.
Reputacja:
0
Niby czym to demo zryło czaszki? Takie dema na pc był 5 lat! temu.
A zawrotne 1.84 TFLOPS. osiągały już same karty graficzne poprzednich generacji nie wspominając o mocy całego komputera.
PS4 to będzie syf nakręcony hajpem marketingowców nic więcej. To nie będzie nextgen.
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja:
742
21-02-2013, 14:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2013, 14:24 przez Dark Archon.)
@elcidx. Ośmielę się nie zgodzić, bo mam wrażenie, że nie rozumiesz "jak" działają konsole.
Te same parametry sprzętowe = DUŻO większa wydajność konsoli, bo konsola nie jest obciążona koniecznością użerania się z Windowsem i usługami w tle.
A że komputery szybko przegonią konsole? No to oczywiście. Zawsze tak jest. Nikt się nie łudzi, że kupując konsolę będziemy mieć wieczny dostęp do "czarodziejskiej grafiki". Zresztą, kupując komputer też tak jest. Nic nie jest wieczne. Różnica między pecetami, a konsolami jest taka, że to zakup "na lata".
Kupuje się konsolę i ma się pewność, że zawsze będzie można na niej grać w gry bez konieczności kosztownej aktualizacji sprzętu.
A czym demo zryło czaszki? Różnicą w jakości obrazu między konsolami tej generacji, a przyszłej. Nie ma co ukrywać. Kupujemy tani sprzęt do grania, a nie "superkomputer". Oczekiwanie w sprzęcie za 2000-3000zł grafiki rodem z filmów Hollywood byłoby naiwne.
Liczba postów: 1
Reputacja:
0
Najbardziej mnie teraz wkurzają napinacze, którzy posiadają ps3 i plują się do posiadaczy x360 że coś im się w konferencji nie podobało  . No ale cóż zrobić , czyste nerdy. Mam nadzieję że X720 pokaże klasę, jeśli PS3 stanieje to je kupię, będę miał ps3,x360 i dobrego kompa. Bo Konsola komputerowi zawsze ssała, i ssać będzie
Reputacja:
0
Sony wykonało swój ruch. Teraz tylko trzeba czekać na to co zaprezentuje Microsoft.
Liczba postów: 99
Liczba wątków: 3
Reputacja:
263
Konferencja niezła, ale nie nadzwyczajna. Zabrakło konkretów (cena, wygląd konsoli), no ale rozumiem że na E3 czy Gamesconie też trzeba coś pokazać.
Brak większego przeskoku technologicznego, ale to mnie nie dziwi bo nie ma z czego takiego przeskoku zrobić, no ale ludziom zbrzydła grafika, wiec trzeba było nową generację stworzyć.
Jedynym naprawdę mocnym punktem konfy było ogłoszenie współpracy z Blizzardem, fakt ze Blizz dobrej gry nie stworzył od wieków(Diablo 3 to porażka, SC2 nie uznaje jak każdej strategi 3D, a MMO nie znoszę) ale zawsze to zwiastuje coś dobrego, najpierw nawróciło się Valve, teraz Blizz. Kto następny?
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 17
Reputacja:
10
Kilka moich uwag i spostrzeżeń:
- grafika robi wrażenie, ale prezentacje nowych tytułów były bardzo cukierkowe (głównie gry od Sony). Chodzi mi o prezentację nowego Killzone'a - bardziej przypominał stylistyką grafiki Halo niż poprzednie części. Dopiero na końcu powrócił do klimatów serii (gdy bohater stał na tym murze). Zajawka nowego InFamous podobnie słodka grafa. Ogólnie zapowiada się, że początek nowej generacji będzie bardzo kawaii :P
- Destiny za bardzo przypomina Halo, ale z ciekawością zobaczę co będzie dalej,
- po co na padzie ekran dotykowy? Po co ten przycisk share dla osób, które wolą grać, a nie wysyłać co 10 sekund screeny z gier? Na razie tego nie czuję i obawiam się, że czasem palec (przypadkowo) będzie go klikał :/
- Diablo 3? Really? No dobra, ja i tak będę grał na PC :P
- Dragons Dogma 2 z innym tytułem i jako nowa marka? Ech, Capcom i ich pomysły :P
- bardzo spodobała mi się prezentacja Watch Dogs. Trzymam kciuki za ten tytuł
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Konsola to zamknięte środowisko, więc IMO łatwiej z niej wycisnąć maxa niż w przypadku PC gdzie trzeba optymalizować kod dla tysiąca konfiguracji.
W tej generacji rewolucji nie będzie, bo:
-grafika nie zrobiła takiego kroku na przód jak w przypadku premier poprzednich generacji
-wywijanie z kontrolerami na dywanie przed TV znamy już od PS2
-kontroler z touchpadem - na to komu ? Ja widze tu tylko sterowanie kamerą
-streaming gier już dawno się rozpowrzechnił (już widzę jak polskie gwiazdy Youtuba maja pełne gacie, bo to za co dostawali kasę będzie robił Jaś z gimnazjum i jego koledzy za darmo)
-granie w chmurce - spada transfer bo brat zacznie ściągać filmy przyrodnicze i już pokaz z powerpointa
Mimo że późno to chcą wydać konsole za wcześnie, kompletnie nie przemyślaną. Brak tu innowacji i świeżych pomysłów.
Reputacja:
0
21-02-2013, 15:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2013, 15:20 przez MrSzinog.)
ciekawe przez jaki czas beda robic gry na ps3 po premierze ps3 
poprawka po premierze ps4 >,<
Reputacja:
1
Touchpad jako sterowanie kursorem - w ten sposób to widzę. Jakieś ekrany ekwipunku można by zostawić po PeCetowemu. Ewentualnie strategie - nie wiem czy ktoś gra w Warcrafta na laptopowym touchpadzie ale w grach bardziej ekonomicznych by nie przeszkadzało.
Liczba postów: 15
Reputacja:
0
Dzięki Archon za zebranie wszystkich informacji w jedną całość  Nie spodziewałem się wiele po tej prezentacji Sony , bo wiedziałem że muszą mieć asy w rękawie na E3 gdzie podejrzewam będzie pokazany nowy xbox
Reputacja:
0
Szkoda, że nie znana jest jeszcze szacunkowa cena tego cudeńka. Nie czy już szukać kupca na nerkę, czy jeszcze się wstrzymać...
Liczba postów: 139
Liczba wątków: 6
Reputacja:
-2
Najgorsze w tej koferencji było to że była o ps4 którego nie pokazali ani nie powiedzieli o cenie.Czekam aż ps3 spadnie cena i jedziemy ze ,,starociami''.
Liczba postów: 28
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Wiii... jeszcze lepsze bebechy, mnie osobiście nie przeszkadzała grafika na ps3, czy na xbox360. No ale Sony, to Sony... Zawsze upakowali pudełeczko elektroniką na 100%.
Liczba postów: 2
Reputacja:
0
Ten człowiek na filmie jak prawdziwy
Liczba postów: 399
Liczba wątków: 42
Reputacja:
49
Cytat:Sony planuje (ale nie obiecuje) możliwość osiągnięcia kompatybilności wstecznej z PlayStation 1, 2 i 3 dzięki wykorzystaniu systemu PlayStation Cloud.
Mówili coś o kompatybilności płytowej? Chodzi mi o odtwarzanie gier z poprzednich generacji z płyty.
Jeśli taka opcja by była to już zbieram kasiorkę na nowy "chlebak"
Reputacja:
0
Mam tylko nadzieję, że nowe gry będą wydawane też na ps3.
Reputacja:
0
gry na PS3 będą wydawane, zapowiedzieli przecież Diablo III na PS3.
Co do samej konferencji, to stary dziadziuś, jego mimika i oczy, ahhh te oczka... zrobiły na mnie największe wrażenie.
Gry jak gry, na pewno w prezentacji mnóstwo było obróbki komputerowej i w rzeczywistości będą pewnie wyglądać gorzej.
Liczba postów: 96
Reputacja:
4
Wrażenia po konferencji jak najbardziej pozytywne. Teraz tylko czekać na ruch konkurencji, ale mimo tego myślę że Sony mnie kupiło.
Liczba postów: 8
Reputacja:
0
21-02-2013, 19:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2013, 19:51 przez perczakozzz.)
A więc Sony zrobiło sobie Kinecta i rąbnęło pomysł na ekran w padzie od Nintendo... Ach Sony i to ich "czerpanie inspiracji" od wszystkich dookoła...
Reputacja:
0
Jestem ciekawy jak bd sie grać w Diablo III na konsoli >.<, ale ten dziadek wygląda nieźle O_o ciekawe jaka karta graficzna jest w tym cudeńku ...
|