Microsoft spełnił obietnicę. Miały być gry i tak też się stało. Konferencja naprawdę pełna dobrych gier i nie zepsuły ją nawet małe problemy techniczne z dźwiękiem. Zdecydowanie największe wrażenie zrobił na mnie trailer Metal Gear Solid V - Kojima obiecał łamanie tabu i tutaj to widać (chociażby dzieci-żołnierze). Przepiękny był również Wiedźmin 3: Dziki Gon, wprost niesamowite widoki - zdecydowanie zasłużone brawa. Twórcy sami przyznali, że "dojrzała fabuła" to ich znak rozpoznawczy, więc o tę stronę gry nie trzeba się martwić. O Dark Souls II nie mam nic do powiedzenia - pieniądze na ewentualną kolekcjonerkę już dawno odłożone

. Efektownie wyglądał również Titanfall (mający się ukazać również na PC), choć trudno tu mówić o nowej jakości. Trochę słabo, jak na nową generację.
Ryse wygląda całkiem efektownie, ale nie pokazano nic nadzwyczajnego. Do tego trochę za dużo tych QTE, zwłaszcza jak na Crytek.
Sunset Overdrive - Insomaniac robi grę dla Microsoftu... ciekawie, ciekawie. Tytuł przypomina bardzo niedoszłego FUSE, czyli Overstrike. Mi stylem graficznym na myśl przychodzi również Fortnite od Epic Games. A właściwie zwiastuny tejże gry

. Wygląda interesująco, warto obserwować temat.
Quantum Brake - pokazano mały fragment, ale wystarczający, by zdobyć moją uwagę. To zdecydowanie będzie tytuł, którego będę zazdrościł każdemu posiadaczowi Xbox One.
Forza Motorsports 5 - nikogo

. A tak serio - jestem bardzo ciekaw, jak wygląda w praniu to "AI bez AI". Nie jestem fanem wyścigów, ale to może być innowacja. Jeśli rzeczywiście zadziała i to zadziała dobrze.
Dead Rising 3 - jakoś nigdy nie mogłem zacząć tej serii. Skubnąłem trochę jedynkę, ale poświęciłem jej zbyt mało czasu, żeby mieć jakiekolwiek zdanie. Trójka wydaje się być znacznie bardziej poważna (zwłaszcza po zestawieniu z DR2) i nie jestem pewny, czy to nie okaże się być jej wadą. W końcu już mieliśmy spooooro gier o zombie i spooooro z nich było tytułami bardzo na serio. Zobaczymy, jak to wyjdzie.
Aby powiedzieć coś, o pozostałych tytułach, muszę poczekać na więcej informacji. Serii Killer Strike czy Panzer Dragoon nie znam, więc niewiele wiem, o ich spadkobiercach. Nowe Halo będzie nowym Halo - kolejnym dobrym shooterem na maszynie Microsoftu. Tym razem z mechaniczną sową

. Project Spark zapowiada się interesująco, ale chciałbym zobaczyć coś więcej na ten temat, podobnie w kwestii indyków.
Zapowiedź nowego X360 była dla mnie zaskoczeniem. Nie spodziewałem się takiego ruchu, teraz tylko czekać na zestawienie cen. Jedno trzeba przyznać - prezentuje się znacznie lepiej niż paskudne Playstation 3 Super Slim od Sony.
Dwie gry miesięcznie dla posiadaczy live'a to naturalnie odpowiedź na PS Plus. Jeśli tylko gry będą rzeczywiście na własność, a nie tylko w okresie opłacania abonamentu - będzie duży plus. Wątpliwe to, ale od czego są marzenia?
W KOŃCU! Gamerscore zamienimy na prawdziwą walutę. Teraz tylko pytanie, jaki będzie przelicznik? Oby nie tak słaby, jak śmieszne zniżki zaproponowane przez MS jakiś czas temu.
Ogólnie rzecz ujmując konferencja Microsoftu mi się podobała. Pokazano tony gier i wiele z nich może się okazać system sellerami. Na razie jeszcze tego nie czuć, ale coś mi się wydaje, że przy okazji ich premiery sprzedam nerkę, by mieć pieniądze na X1. Teraz tylko czekać na ruch Sony.