Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 31 32 33 34 35 ... 41 Dalej »

Pomoc w składaniu Oldschool'owego PC
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Pomoc w składaniu Oldschool'owego PC
Michał Zakrzewski Offline
Metal
*
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 8
Reputacja: 1
28-06-2013, 23:40
Witam mam nadzieje że znajdzie się ktoś ogranięty w tych tematach. Więc do rzeczy stwierdziłem że zbuduje PC który bez problemu odpali bardzo stare gry na Windows 95 (Orginalna Licencja) i odnośnie tego mam parę pytań:

1.Czy mogę bez obawy dać nowszy zasilacz 300W (Zasilacz pasuje do płyt głównej)
2.Jakiego typu jest te na górze złącze na kości pamięci operacyjnej(Jeśli się w ogóle nie mylę,że jest od RAM)
[Obrazek: m5cr.jpg]
3.Czy nie będą problemy gdy wsadzę kartę graficzną Gforce 4 64MB (Złącze PCIe) przy karcie Voodo3 (Złącze PCI)
4.Czy będzie działać mysz i klawiatura na USB podłączona do portu USB 1.0

Jeśli ktoś odpowie mi na te pytania będę bardzo wdzięczny.
Konsole: GameBoy Color, PS One.
Szukaj
Odpowiedz
guy_fawkes Offline
SNES
Liczba postów: 363
Liczba wątków: 1
Reputacja: 63
29-06-2013, 01:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2013, 01:20 przez guy_fawkes.)
1. Nie powinno być problemów.
2. O ile dobrze kojarzę, te brązowe gniazda służą do montowania kości SDR SDRAM, natomiast te poniżej do DDR. Jest to płyta przejściowa.
3. Na tej płycie na pewno nie ma złącza PCI-E i nie było tej generacji GeForce'ów je wykorzystujących. Jeśli już, to AGP. Nie chcę tutaj wprowadzić Cię w błąd, ale pewnie to możliwe, choć w BIOS-ie trzeba będzie określić, która karta ma wysyłać sygnał do monitora. IMHO chyba lepiej nie kombinować i zostawić jedną.
4. Szczerze mówiąc wątpię, jeśli są to nowe urządzenia, choć to zależy od BIOS-u i samej płyty głównej.
[Obrazek: fs.png]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Reed Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 5
Reputacja: 17
29-06-2013, 01:25
Co do tego zasilacza też uważaj, żebyś nie dał jakiejś bomby zegarowej. Pomimo tego, że sprzęt jest starszy to warto zainwestować w przynajmniej jakiegoś starszego Fortrona albo Chiefteca.
"When a woman says something cute, a man just can’t trust it"
Szukaj
Odpowiedz
Alon Offline
Pong
*
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja: -1
24-07-2013, 07:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2013, 09:46 przez supaplex.)
Wao...Smiling

Użytkownik otrzymuje ostrzeżenie za usilny spam forum, następny post tego typu będzie nagrodzony urlopem od forum. ~supaplex

Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 14-05-2025, 21:33 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.