Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Kolekcjonerzy v
« Wstecz 1 2 3 4

Gra RPG
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Gra RPG
Nasyr Offline
The King of Kings
*
Liczba postów: 46
Liczba wątków: 20
Reputacja: 0
20-11-2013, 15:01
Witam, jestem nowym użytkownikiem na forum i jest to mój pierwszy post. Ale do rzeczy, poszukuje gry - a mianowicie RPG, ale musi ona spełniać pewne wymagania:
- Gra MUSI być na PS2 albo Xbox'a 360, nie posiadam innych konsol a mój PC nie jest stworzony do gier.
- Gra Musi być po polsku. To jest ważny punkt, bo odpowiedź na mój problem byłaby prosta - Skyrim, ale gra nie wyszła po polsku na konsole, a w grze gdzie podejmuje się decyzje rozumienie dialogów jest ważne, więc gra nie pasuje.
- Chcę aby w grze wrogów pokonywały moje umiejętności, a nie posiadana broń. Np. w Wiedźminie 2 ostatniego bossa pokonałem tylko jednym przyciskiem, a on zadał mi jeden cios. Ogólnie szukam gry z bardziej rozbudowanym trybem walki, coś w stylu Prince of Persia.
- W grze powinna być możliwość levelowania i ulepszania swojej postaci(jak w Skyrim czy Wiedźminie)
- Chciałbym aby w grze pojawiły się opcje wyboru(jak np. w Wiedźminie albo Fable) ale jeżeli tego nie będzie a gra będzie spełniała powyższe wymagania to będę szczęśliwy.
Polecam przed napisaniem jakiejś gry sprawdzić moją kolekcję, aby nie napisać tytułu który już posiadam. Pozdrawiam i z góry dziękuje.
[Obrazek: fs_overall.png]
Szukaj
Odpowiedz
bleub Offline
VIP
Liczba postów: 268
Liczba wątków: 14
Reputacja: 100
20-11-2013, 15:08
Twoje wymagania spełnia Dragon Age, gra bazująca na taktycznym podejściu do walk i umiejętnym wykorzystywaniu ataków swoich i towarzyszy. W pełnej wersji językowej, z rozwojem postaci i sporą ilością questów do zrobienia. Wybory moralne, intrygi i wątki miłosne obecne, poza spełnianiem wszystkich Twoich wymagań to swoją drogą cholernie dobry RPG. No i śmiesznie tanio chodzą używki na allegro, stąd mogę go z całą stanowczością polecić.
Szukaj
Odpowiedz
Nasyr Offline
The King of Kings
*
20-11-2013, 15:19
Oglądałem już kilka filmów z Dragon Age, ale nie lubię gier taktycznych, nie jestem dobrym strategiem.
Szukaj
Odpowiedz
farmaceuta Offline
Final Fantasy Fan
Liczba postów: 440
Liczba wątków: 12
Reputacja: 38
09-12-2013, 20:42
No cóż, nie zostawiasz dużego pola do manewru, ale wiem, że wszystkie części Fable mają polskie napisy. Na PS2 nie wiem nic o żadnych grach RPG po polsku. Pozostaje jedynie nauczyć się języka, bowiem w wiele świetnych tytułów takich jak np: Persona 3, Final Fantasy XII, Dragon Quest VIII, Kingdom Hearts (I i II) czy Lost Odyssey, nie zagrasz.
[Obrazek: Q8KmzuE.jpg?1]
Szukaj
Odpowiedz
Wojtex28 Offline
Ten od skrinów
Liczba postów: 316
Liczba wątków: 18
Reputacja: 223
09-12-2013, 21:08
Ale hej, jest przecież piękny polski przykład gry której poszukujesz czyli Dead Island: Riptide. Gra wyszła na X360, jest w kinowej polskiej wersji językowej, ma bardzo dobry system walki ( może nie zasobny w ciosy, ale bez praktyki nie ma co się mieszać w jakiekolwiek zamieszanie Grinning) i rozwój postaci jest na bardzo dobrym poziomie ( do zdobycia ponad 70 lvl, żeby zdobyć wszystkie i wymaksować postać trzeba się bardzo postarać, drzewko umiejętności jest ogromne i są w nim rzeczy które w rzeczywisty sposób wpływają na rozgrywkę). Nie pamiętam jak było z wyborami, wiem, że na pewno gra posiada niestety tylko jedno zakończenie :/ Naprawdę polecam, w grze spędziłem naprawdę ogrom godzin i bawiłem się świetnie Smiling
Szukaj
Odpowiedz
Nasyr Offline
The King of Kings
*
19-12-2013, 21:29
Sprawdzę to DI:R dzięki za pomoc
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 13-06-2025, 21:22 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.