22-11-2013, 18:03
Bierzemy pod nóż ostatnie 8 lat rynku gier wideo.
By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: TOP 4 #4
TOP 4 #4
|
22-11-2013, 18:03
Bierzemy pod nóż ostatnie 8 lat rynku gier wideo.
22-11-2013, 18:44
Myślę, że nie ma nic złego w wynoszeniu na piedestał GTA V, skoro gra jest faktycznie genialnym tytułem, który obronił się świetną rozgrywką a nie tylko logo znanej firmy Poza tym w zupełności zgadzam się z oceną Isaaca - sama mam już ponad 90 godzin życia spędzonych w tej grze, a co najlepsze - nie jestem nią ani trochę znudzona.
By the way, za każdym razem napotykając porównania obu Wiedźminów odnoszę wrażenie, że jestem jedyną osobą we wszechświecie, która woli jedynkę od dwójki. Fakt, że zabiłam Kejrana za pierwszym podejściem, Generał Draug wył pod naporem mojego miecza, a miałam problemy z misją w kopalni, bo przez krasnoludów nie mogłam uciec przed wybuchającymi potworami strasznie mnie zirytował. Może i świadczy to o niskim poziomie moich umiejętności jako gracz, jednakowoż żadna inna gra mnie w takiej sytuacji nie postawiła.
22-11-2013, 18:55
Nikt nie wspomniał o grach, które wyszły na konsole Nintendo. Z tego powodu też nie uznaję tej listy, Super Mario Galaxy nie bez powodu utrzymuje do dnia dzisiejszego największą średnią ocen na gamerankings.
Twórcy po raz kolejny postanowili, by wąsaty hydraulik po raz n-ty uratował księżniczkę Peach przed Bowserem. I prawdopodobnie byłaby to tylko kolejna gra z Marianem, gdyby nie fakt, że wprowadzono tak szeroką gamę zmian. Nie ograniczają się one jedynie do ulepszonej grafiki i świetnie skomponowanej orkiestralnej ścieżki dźwiękowej. Możliwość zabawy z grawitacją, nowi przeciwnicy oraz plansze, które są na tyle różnorodne, że nie ma tu mowy o powtarzalności rozwiązań ich przejścia. To co robi teraz Nintendo, w przeciwieństwie do większości deweloperów, to rozwijanie starych, sprawdzonych schematów, i myślę, że właśnie to sprawiło, że nie zapomnę tych wszystkich emocji, które towarzyszyły mi z każdą sekundą spędzoną przy Super Mario Galaxy.
22-11-2013, 23:46
popieram pana wyżej (a po za tym 8 generacja jest już od roku)
22-11-2013, 23:52
@yamny, weź pod uwagę, że nie każdy ma konsole Nintendo. Redaktorzy opisywali swoje odczucia i swoje własne ulubione gry, jeśli nie mieli w rękach gier Nintendo, to jak mieli je dodać? To nie jest zestaw top20 gier najważniejszych dla generacji, tylko top4 każdego z redaktorów osobno. Oznacza to, że nawet gdyby mieli sprzęt N, to mogliby uznać, że akurat ich on nie interesuje i to dalej byłoby ok.
@Hnacia, pierwszego Wiedźmina lubię za lokacje, drugiego za rozwiązania fabularne.
Yamny ma rację.
Co do mnie - z tej generacji grałem tylko na Wii, więc mój top 4 prezentowałby się następująco: 1. Rayman Origins/Legends 2. Super Smash Bros. Brawl 3. Super Mario Galaxy - dopieru to, bo mi się przejadła. 4. MadWorld - mało znana, nie doskonała, ale bardzo przyjemna. No i najbrutalniejsza gra na Wii.
23-11-2013, 00:40
(22-11-2013, 23:52)Viatoro napisał(a): @yamny, weź pod uwagę, że nie każdy ma konsole Nintendo. Redaktorzy opisywali swoje odczucia i swoje własne ulubione gry, jeśli nie mieli w rękach gier Nintendo, to jak mieli je dodać?Sam nie posiadam konsol Sony czy sprawne XPudło360 -pzdr dla qmtch- także rozumiem ten argument, ale nie sądzę, by w redakcji zabrakło posiadacza Wii czy DieSa. Tacy też powinni się wypowiedzieć (wypisać?), by nie serwis nie sprawiał wrażenia otoczki z "jest tylko 10 fanów and we don't caer".
23-11-2013, 00:45
@Yamny, piszą tylko osoby chętne, nie ma przymusu dla nikogo. Kogo interesuje dany temat top4, ten się wypowiada. Pamiętaj, że tu wciąż pracują wyłącznie wolontariusze.
29-11-2013, 17:30
World of warcraft cenie szczególnie za to, ze ma niesamowicie zbalansowany system PVP jak na tak dużą liczbe klas, specjalizacji. W kategori MMORPG nie ma sobie równych i wątpię żeby kiedykolwiek powstało coś równie dobrego.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|