Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › arhn.eu › Z Głównej... › Newsy v
« Wstecz 1 ... 13 14 15 16 17 ... 44 Dalej »

Quake Live teraz z samodzielnym klientem
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Quake Live teraz z samodzielnym klientem
Jedrek Offline
#YOLO
Redakcja
Liczba postów: 202
Liczba wątków: 112
Reputacja: 79
13-01-2014, 07:38
Quake Live to darmowa, sieciowa gra FPS, będąca zmodyfikowaną wersją kultowej Quake III Arena. Do niedawna była dostępna z poziomu przeglądarki internetowej. Teraz do jej uruchomienia jest niezbędne zainstalowanie oddzielnego klienta.

By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Quake Live teraz z samodzielnym klientem
Szukaj
Odpowiedz
szezjo Offline
TORCHIC! :3
**
Liczba postów: 103
Liczba wątków: 13
Reputacja: 13
13-01-2014, 19:20
Z tą zmianą według mnie Quake Live utracił swoją największą zaletę - dostępność. Wystarczyło bowiem wejść sobie w przeglądarkę, wejść na stronę, zalogować się, dołączyć i grać. Dodatkowo, mnie - użytkownika zarówno Windowsa, jak i Linuksa - boli to, że usunięto wsparcie systemów niewindowsowych. Co z tego, że mogę sobie grę odpalić przez Wine'a? Naprawdę trudno było przeportować grę na inne systemy, zwłaszcza że sam silnik na te systemy istniał.

Quake III Arena odpalę bowiem na Linuksie bez problemu. Zresztą istnieje przecież świetna alternatywa dla Quake Live'a - OpenArena, która jest przynajmniej na Windowsa, Linuxa i Maca, a dodatkowo jest całkowicie darmowa, a graczy jest mnóstwo.

I tak moje marudzenie nie zmieni punktu widzenia wielu fanów tej gry, którym zainstalowanie klienta nie będzie przeszkadzało, ale musiałem się wyżalić :p
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 25-06-2025, 12:08 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.